(Glass block) آجر شیشهای یا گلاس بلاک قطعات شیشهای و از مصالح نوینی هستند که این روزها مد معماری ساختمانها شدهاند و به ساختمانهای مسکونی، تجاری و اداری رنگ و لعاب بخشیدهاند. ایران تنها بازاری نیست که این روزها این مد معماری را پسندیده است، بلوکهای شیشهای از دهه ۱۹۰۰ ساخته شدند و تولید این نوع آجر در كشورهای آلمان، فرانسه، اتریش، ایتالیا، لهستان، تركیه، اندونزی، تایلند، چین و امریكا وجود دارد، اما تاكنون چنین تولیدی به شكل انبوه در ایران انجام نگرفته و بیشتر آجرهای شیشهای مورد استفاده در مصالح و بازار از مصالح وارداتی به کشور است.
آجرهای شیشهای جنبه تزئینی دارند و نمیتوان از آنها بهعنوان بلوکهای سازهای، در سازههای بنایی استفاده کرد، برای اتصال آنها معمولا به جای ملات از چسب یا ستونها، تیرهای چوبی یا فلزی استفاده میشود. مزیت این تایلها یا آجرهای شیشهای در مقایسه با آجرهای سنتی بیشتر به چشم میآید. یکی از مزیتهای استفاده از آجرهای شیشهای کم بودن ضخامت در مقایسه با دیوارهای آجری سنتی (حداقل۱۵ سانتیمتر) که به افزایش فضای مفید اتاق منجر میشود.
آجرهای شیشهای از خواص بالای ایزولاسیون صوتی و حرارتی و سبکتر بودن در مقایسه با دیوارهای آجری سنتی برخوردار هستند.
سرعت عمل بالا در نصب و به کارگیری آجر شیشهای در مقایسه با آجرهای سنتی مزیت دیگر آجرهای شیشهای محسوب میشود، زیرا مراحل مختلف و متعدد دیوارکشی سنتی شامل آجرچینی، گچ و خاک، سفیدکاری و نقاشی میشود، اما آجرهای شیشهای تنها شامل آجرچینی و در موارد خاص بندکشی است.
مهمترین مزیت دیگر این مصالح به صرفهبودن نسبت به آجرهای سنتی است و اینکه امکان جداسازیهای فضاهای داخلی با حفظ روشنایی كافی را به معمار میدهد.
همچنین از بلوکهای مشبک برای کنترل میزان نور ورودی به فضاها استفاده میشود. برای ایجاد فضایی با رنگ خاص میتوان براساس سلیقه از بلوکهای رنگی استفاده کرد. نوع دیگری از این بلوکها برای جلوگیری از عبور نور نیز طراحی شدهاند که طبق نیاز مشتری در رنگهای متنوع عرضه میشوند.