استفاده از ویدئو در عرصه بازاریابی تکنیک تازه ای محسوب نمی شود. بسیاری از برندها در طول دهه اخیر اقدام به استفاده از محتوای ویدئویی برای تعامل هرچه بهتر با مخاطب هدف کرده اند. نکته مهم در این میان عدم بهره گیری برخی از برندها از محتوای ویدئویی است. پاسخ به پرسش در مورد دلایل عدم استفاده از محتوای ویدئویی بسیار دشوار خواهد بود. کسب و کارهای کوچک و میان رده همیشه با ترس از حوزه های ناشناخته بازاریابی دست و پنجه نرم می کنند. این امر برای کسب و کارهای کوچک همیشه همراه با نگرانی و احتمال شکست و از دست رفتن تمام سرمایه در دسترس برند همراه است.
شاید در نگاه نخست ترس کسب و کارهای کوچک از بازاریابی ویدئویی منطقی به نظر برسد، اما تاثیر بسیار منفی بر روی وضعیت برندشان خواهند داشت. امروزه محتوای ویدئویی جذابیت بسیار بالایی برای کاربران دارد. بنابراین اگر یک برند به خوبی از آن استفاده نکند، شانس چندانی برای دوام در حوزه بازاریابی ویدئویی نخواهد داشت.
فناوری ویدئو در طول سال های اخیر تحولات بسیار زیادی پیدا کرده است. توسعه یوتیوب در این میان نقش مهمی در جلب نظر بازاریاب ها برای بازاریابی در این حوزه داشته است. امروزه دیگر اجباری برای مراجعه به کانال های تلویزیونی برای نمایش محتوای بازاریابی ویدئویی وجود ندارد. یوتیوب و برخی دیگر از شبکه های اجتماعی هدف مناسبی برای بازاریاب ها محسوب می شود. نکته جالب اینکه هزینه های بازاریابی ویدئویی نیز در طول سال های اخیر به شدت کاهش یافته است. امروزه تنها ابزار مورد نیاز برای بازاریابی و تاثیرگذاری بر روی مخاطب هدف شامل یک گوشی هوشمند با توانایی ضبط ویدئو با کیفیت است.
مطلب مرتبط: بازاریابی ویدئویی در شبکه های اجتماعی، چالش ها و راهکارها
بسیاری از برندها در زمینه استفاده از فرمت ویدئو در عرصه بازاریابی همیشه با شایعه های مختلف مواجه هستند. چنین شایعه هایی شاید برای بازاریاب های حرفه ای بی تاثیر قلمداد شود، اما نقش مهمی بر روی صرف نظر بازاریاب ها و برندهای تازه کار از این عرصه دارد. هدف اصلی مقاله کنونی بررسی برخی از شایعه های نادرست در عرصه بازاریابی ویدئویی است. این امر به تمام بازاریاب ها و برندها شانس مناسبی در زمینه تاثیرگذاری بر روی مخاطب هدف خواهد داد.
بازاریابی ویدئویی به مثابه فرآیندی پرهزینه
بدون تردید هزینه ساخت سریال های تلویزیونی بسیار بالاست. به عنوان مثال، پلتفرم HBO برای ساخت هر قسمت از مجموعه سریال بازی تاج و تخت مبلغ 10 میلیون دلار هزینه کرده است. این امر براساس یک مقایسه اشتباه موجب باور برندها به هزینه بالای بازاریابی ویدئویی می شود. بازاریاب ها به هیچ وجه نیازی به امکانات در دسترس فیلم سازهای حرفه ای ندارند. برندها هرگز اقدام به ساخت سریال نمی کنند بنابراین هزینه های بازاریابی آنها بسیار کمتر از سریال های پرخرج دنیای سینماست.
امروزه تولید کمپین های ویدئویی هزینه بسیار زیادی برای برندها به همراه ندارد. برخی از برندها با استفاده از تیم بازاریابی و بدون کمک گرفتن از استودیوهای حرفه ای اقدام به ضبط و سپس انتشار کمپین های بازاریابی می کنند. این امر به خوبی ماهیت ارزان قیمت و تفاوت های حوزه با ساخت سریال های پرهزینه را نشان می دهد. نگرانی در مورد هزینه بالای تولید کمپین های ویدئویی بیشتر ناشی از عدم اطلاع دقیق بازاریاب ها از وضعیت بازار است.
همکاری با اینفلوئنسرها برای بازاریابی ویدئویی یکی از گزینه های جذاب در دسترس برندها محسوب می شود. بسیاری از برندها در طول سال اقدام به همکاری با اینفلوئنسرهای مختلف برای توسعه جایگاه برند یا محصولات شان می کنند. نکته مهم در این میان هزینه بالای همکاری با اینفلوئنسرهای معتبر و بین المللی است. اغلب اینفلوئنسرهای بزرگ دارای دامنه وسیعی از فالووها هستند. کسب و کارهای کوچک برای توسعه محصولات شان نیازی به همکاری با چنین اینفلوئنسرهایی ندارند. نکته مهم در این میان تلاش برای استفاده از امکانات در دسترس برند به منظور تاثیرگذاری بر روی مخاطب هدف است. یکی از ایده های مناسب در این میان همکاری با اینفلوئنسرهای محلی است. چنین گزینه ای موجب تاثیرگذاری بر روی مخاطب محلی و همچنین صرف هزینه به مراتب کمتر از سوی برندها خواهد شد.
تولید ویدئوی بازاریابی با بودجه اندک کار ترسناکی نیست. بسیاری از کسب و کارهای کوچک نسبت به تولید ویدئو بازاریابی با هزینه اندک تردید دارند. مهم ترین نکته در این میان استفاده از ایده های جذاب است. اگر ایده اصلی بازاریابی برند شما به اندازه کافی جذاب باشد، امکان جلب نظر مخاطب هدف به بهترین شکل فراهم خواهد شد.
امروزه بسیاری از ویدئوهای بازاریابی در شبکه های اجتماعی ماهیت بسیار کوتاهی دارند بنابراین اگر ایده جذابی در دسترس برندتان است، باید به ساده ترین شکل ممکن اقدام به اجرایش نمایید. این امر تاثیر بسیار زیادی بر روی برندها خواهد داشت.
کار سنگین بازاریابی ویدئویی
بسیاری از کسب و کارهای کوچک نقطه مناسب برای شروع فعالیت در حوزه بازاریابی ویدئویی را نمی دانند. این امر همیشه به عنوان تلقی این حوزه به عنوان «الگوی بازاریابی سنگین» مورد اشاره قرار می گیرد. اگر یک کسب و کار نسبت به شیوه شروع فعالیتش اطمینان ندارد، باید در کوتاه ترین زمان ممکن نسبت به بازنگری اساسی در حوزه کسب و کارش اقدام کند. بسیاری از برندها در این زمینه عملکرد مطلوبی ندارند. امروزه برندها در عرصه های مختلف به طور مداوم در حال به روز رسانی امکانات و عملکردشان هستند بنابراین وضعیت مشابهی باید برای حوزه بازاریابی ترسیم کرد. اگر برندها در زمینه بازاریابی پیشرفت نکنند، به سرعت با ریزش مخاطب مواجه خواهند شد.
امروزه اغلب گوشی های هوشمند دارای دوربین های بسیار باکیفیت هستند. اگر بازاریاب های یک برند تا به حال نسبت به ضبط ویدئوهای بازاریابی اقدام نکرده اند، باید چند هفته کار با دوربین را تمرین کنند. این امر نقش مهمی در بهبود توانایی آنها برای بازاریابی خواهد داشت. خوشبختانه ساختار دوربین گوشی های هوشمند بسیار ساده است بنابراین نیازی به نگرانی بیش از اندازه در مورد وضعیت دوربین های موردنظر نخواهد بود.
مطلب مرتبط: هرآنچه باید در مورد بازاریابی ویدئویی بدانیم
وقتی نوبت به ضبط ویدئو بازاریابی می رسد، ابتدا باید چند نمونه اولیه را ثبت کرد. بدون تردید نخستین کمپین ویدئویی برای بازاریاب ها دشواری های خاصی به همراه دارد. شاید در ابتدا نحوه نورپردازی و استفاده درست از زاویه دوربین سخت باشد، اما به تدریج مهارت بازاریاب ها بیشتر خواهد شد. مهمترین مسئله در این میان شکیبایی برندها برای دستیابی به نتیجه مناسب است. در غیر این صورت تمام تلاش های برند در کمترین زمان ممکن از بین خواهد رفت.
برخی از برندها به طور مداوم در زمینه ارائه شانس مجدد به بازاریاب ها تردید دارند. اگر یک برند بازاریاب ناموفق اش را اخراج کند، باید از امکان همکاری با فردی دارای مهارت بالاتر اطمینان حاصل کند. در غیر این صورت پایان بخشی به همکاری مورد نظر بدترین تصمیم ممکن خواهد بود.
تولید ویدئوی بازاریابی کار ساده ای نیست. شاید در ابدا ابزارهای موردنیاز برای ضبط محتوا ساده و کم هزینه به نظر برسد، اما در مقیاسی وسیع باید نسبت به آماده سازی متن فیلم نیز اقدام کرد. حضور شخصیت های مختلف در کلیپ تبلیغاتی باید حساب شده و همراه با معنای خاصی باشد. در غیر این صورت تلاش های برند بی نتیجه باقی خواهد ماند. امروزه بسیاری از بازاریاب ها در زمینه استفاده از منابع برند برای بازاریابی انگیزه کافی را نشان نمی دهند. این امر موجب ناتوانی برندها برای تاثیرگذاری بر روی مخاطب هدف می شود. شناخت درست مخاطب هدف همیشه عنصر مهمی در بازاریابی محسوب می شود بنابراین برندها باید به خوبی نسبت به شناخت مخاطب هدف و سپس تولید محتوای بازاریابی براساس سلیقه آنها اقدام نمایند. در غیر این صورت تمام فرآیند بازاریابی با مشکل مواجه خواهد شد.
بررسی نمونه های موفق بازاریابی ویدئویی همیشه اعتماد به نفس مناسبی به بازاریاب ها خواهد داد. بسیاری از برندها در عمل توانایی تاثیرگذاری بر روی مخاطب هدف را ندارند. دلیل این امر عدم تجربه در زمینه تولید ویدئوهای جذاب و تعاملی است. مشاهده تجربه های موفق در این زمینه اعتماد به نفس و آگاهی مطلوبی به بازاریاب ها خواهد داد.
عدم کارایی ویدئو در عرصه های خاص کسب و کار
برخی از کسب و کارها نسبت به ناتوانی برای استفاده از محتوای ویدئویی در زمینه بازاریابی اعتراض دارند. این امر دلیل اصلی پرهیز از کاربست محتوای ویدئویی از سوی آنها محسوب می شود. یکی از حوزه های خاص کسب و کار در این میان عرصه B2B است. این حوزه به طور مداوم از کاربست بازاریابی ویدئویی طفره می رود. دلیل اصلی این امر ارزیابی نادرست از محتوای ویدئویی و مخاطب هدف است.
مطلب مرتبط: ایده هایی جالب برای بازاریابی ویدئویی تأثیرگذار
امروزه تمام عرصه های کسب و کار امکان استفاده از محتوای ویدئویی را دارند. نکته مهم در این میان توجه به ماهیت کسب و کار و تلاش برای انتقال معنا و مفهومی مشخص از طریق آن است. اگر این نکته مدنظر برندها قرار نگیرد، تمام زحمات بازاریابی شان بر باد خواهد رفت. تمام کاربران شبکه های اجتماعی تجربه مشاهده محتوای بازاریابی نامناسب و بی ارتباط با سلیقه شان را دارند. این امر ناشی از ناتوانی برندها برای استفاده درست از محتوای ویدئویی در حوزه کاری شان است بنابراین گاهی اوقات باید نسبت به وضعیت فعالیت برندها در این عرصه تجدیدنظر اساسی صورت گیرد.
اگر یک کسب و کار توانایی تاثیرگذاری مناسب بر روی مخاطب هدف را ندارد، این امر در ارتباط با ذات کسب و کارش نیست. عدم استفاده درست از محتوی ویدئویی و تجربه بد مخاطب هدف از تعامل با برندهای حاضر در آن حوزه مهمترین دلایل کاهش استقبال از محتوای ویدئویی برندهاست.
برندهای حاضر در کسب و کار مشاوره املاک برای مدتی طولانی نسبت به حضور در عرصه بازاریابی ویدئویی تردید داشتند. برخی از مشهورترین برندهای این حوزه در طول یک سال اخیر اقدام به استفاده اندک و محدود از محتوای ویدئویی کرده اند. نتیجه این امر در اغلب موارد بسیار مثبت ارزیابی شده است. نکته جالب اینکه با شیوع ویروس کرونا سرمایه گذاری موسسه های مشاوره املاک در حوزه بازاریابی ویدئویی به شدت افزایش پیدا کرده است بنابراین کسب و کارهای سنتی به طور مداوم در تلاش برای حضور در عرصه هایی تازه از کسب و کار هستند.
مشاهده شکست در زمینه بازاریابی ویدئویی تجربه تازه ای نیست. برخی از برندها تمایل به کسب موفقیت در تمام حوزه های بازاریابی دارند. این نکته سرنوشت نامناسبی برای برندها به ارمغان خواهد آورد. اگر کسب و کارها فقط به دنبال پیروزی باشند، با مشاهده نخستین شکست به شدت دلسرد خواهند شد. مهمترین مسئله در این میان تداوم در عرصه بازاریابی است. سابقه فعالیت بسیاری از برندهای بزرگ با دوره های مداوم شکست و موفقیت همراه است. بهترین گزینه در این میان تلاش برای الگوبرداری از چنین برندهایی خواهد بود. یکی از بهترین مثال ها در این زمینه برند نایک است. این برند در طول 6 دهه فعالیتش در بازارهای مختلف دوره های مختلفی از شکست را تجربه کرده است. با این حال پایداری و تداوم حضورش در بازارهای مختلف موجب موفقیت نهایی اش شده است.
دشواری ارزیابی محتوای ویدئویی
محتوای بازاریابی برای ارزیابی کمپین های بازاریابی کمتر مورد توجه قرار می گیرد. امروزه بازاریاب ها تمایل به ارزیابی وضعیت بازاریابی برند براساس معیارهای دقیق دارند. در این میان محتوای بصری یا متنی توانایی تاثیرگذاری بسیار بیشتری دارد. ارزیابی چنین محتواهایی ساده و سرراست است. وقتی از محتوای ویدئویی صحبت می کنیم، چالش های سنتی در زمینه ارزیابی شان نمایان می شود. برخی از برندها به همین دلیل از بازاریاب با استفاده از محتوای ویدئویی پرهیز می کنند.
نکته مهم درخصوص بازاریابی ویدئویی پیشرفت ابزارهای در دسترس برندها در طول یک دهه اخیر است بنابراین بازاریابی ویدئویی دیگر امری دشوار و طاقت فرسا نیست. متاسفانه بسیاری از برندها این نکته مهم را مدنظر قرار نمی دهند. بنابراین مواجهه با ناتوانی برندها برای تاثیرگذاری بر روی مخاطب هدف طبیعی خواهد بود.
آگاهی از تازه ترین تحولات در عرصه بازاریابی ویدئویی همیشه کمک موثری به برندها خواهد کرد بنابراین در ادامه مسیر بازاریابی باید به طر مداوم نسبت به استفاده از کمک های کاربردی و کاربست شیوه های تازه اقدام کرد. این امر نتایج به مراتب بهتری برای برندها در زمینه اجرا و همچنین ارزیابی وضعیت کمپین های بازاریابی به همراه خواهد داشت.
کاربردهای محدود فرمت ویدئو
در میان تمام بهانه ها برای پرهیز از کاربست محتوای ویدئویی شاید این مورد غافلگیرکننده ترین مورد باشد. برخی از برندها به دلیل کاربردهای اندک محتوای ویدئویی در عرصه بازاریابی اقدام به پرهیز از تولیدشان می کنند. این امر ناشی از تلقی حوزه بازاریابی مانند نمونه های سنتی است. هرچه توانایی یک برند برای آشنایی با پلتفرم های مناسب برای تبلیغات بیشتر باشد، شانس بالاتری برای بازاریابی کاربردی خواهد داشت.
اگر یک کسب و کار از شیوه های مناسب برای بازاریابی ویدئویی و پلتفرم های موجود در این حوزه برای تبلیغات آگاهی ندارد، استفاده از آزمایش های دو مرحله ای یا طرح پرسش از مخاطب هدف ساده ترین کار خواهد بود. شاید این امر در ابتدا چندان جذاب نباشد، اما تاثیر قابل ملاحظه ای بر روی سرنوشت بازاریابی برندها خواهد داشت.
مطلب مرتبط: بهترین و مفیدترین راه های استفاده از بازاریابی ویدئویی
امروزه دلایل بسیار زیادی برای عدم حضور در عرصه بازاریابی وجود دارد. نکته مهم در این میان ارزیابی دقیق دلایل موردنظر است. بسیاری از دلایل مورد بحث در برابر ارزیابی دقیق توان تحمل ندارند. محتوای ویدئویی همچنان برای مخاطب هدف جذابیت بالایی دارد بنابراین باید در دستور کار تمام برندها قرار گیرد. در غیر این صورت سرنوشت مناسبی در انتظار حوزه بازاریابی برندها نخواهد بود.