چهارشنبه, ۵ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Wed, 25 Dec(12) 2024 /
           
فرصت امروز
3 تکنیک بازاریابی قدیمی که هنوز هم کارایی دارند

موفقیت با استفاده از تکنیک های بازاریابی قدیمی

5 سال پیش ( 1398/3/7 )
پدیدآورنده : جیمز لینتزر   پدیدآورنده : علی آل علی  

تکنیک های بازاریابی به طور مداوم در حال تغییر و تحولند. آنچه امروز کارایی دارد، شاید فردا کاملا بی‎استفاده باشد. شرایط کسب و کار نیز به طور دائم در حال تغییر است. افزایش سطح رقابت، ظهور پلتفرم های ارتباطی جدید و ارائه الگوهای بازاریابی مدرن از جمله تغییرات حوزه کسب و کار محسوب می شود.

در کنار تغییرات مربوط به شرکت ها، مشتریان نیز تغییر می کنند. آنها از نظر سلیقه، سطح انتظارات از برندها و کالاهای مورد نیازشان دستخوش تغییر و تحول می شوند. بنابراین ما باید همیشه در تلاش برای دستیابی به شیوه های تازه برای جلب نظر مشتریان باشیم. بسیاری از تکنیک های بازاریابی که تا همین چند وقت پیش بسیار مشهور بودند، اکنون از رده خارج محسوب می شوند. به این ترتیب بازاریاب ها همیشه در حال تلاش برای دستیابی به فرمول تازه ای در دنیای بازاریابی و تبلیغات به سر می‏برند. بسیاری از الگوهای قدیمی نظیر بروشورهای تبلیغاتی، همایش های کاری و بازاریابی ایمیلی برچسب «تاریخ مصرف گذشته» را همراه دارند.

تکنیک بازاریابی قدیمی

نکته جالب در مورد تکنیک های فراموش شده بازاریابی ناآگاهی بسیاری از ما نسبت به کارایی همچنان مطلوب شان است. متاسفانه بعضی وقت ها ما در زمینه استفاده از تکنیک های بازاریابی دچار اشتباه می شویم. پس از وقوع اشتباه نیز به جای تلاش برای استفاده درست از الگوی مورد نظر دست به انتقاد از آن تکنیک خواهیم زد، بنابراین فرض اصلی من در اینجا اشتباه برندها در استفاده از تکنیک های بازاریابی، به جای ناکارآمدی آنهاست. همچنین در برخی از موارد تکنیک مورد نظر ما هیچ هماهنگی با سطح نیاز و سلیقه مخاطب ندارد. بدون تردید در چنین موقعیت هایی مخاطب کمترین علاقه ای به برند ما نشان نخواهد داد.

اگر تکنیک های قدیمی به شیوه ای درست در کمپین های جدید مورد استفاده قرار گیرند، باز هم کارایی‏شان را اثبات خواهند کرد. به همین دلیل در مقاله کنونی به بررسی سه مورد از تکنیک های قدیمی اما همچنان تاثیرگذار خواهیم پرداخت.

مطلب مرتبط: بازاریابی | هزاران مقاله روز بازاریابی را اینجا ببینید

کدهای QR

آیا هنوز هم آن بارکدهای سیاه و سفید را به یاد دارید؟ تا همین چند وقت پیش تقریبا تمام تبلیغات برندها دارای چنین بارکدهایی بود. منظور من همان بارکدهای QR مشهور با امکان اسکن و دسترسی به اطلاعات وسیع تر است.

اوایل دهه نخست هزاره جدید کدهای QR به عنوان تکنیک بازاریابی شهرت زیادی در میان برندها داشت. با این حال پس از گذشت زمانی اندک ایرادهایی در استفاده از آنها بروز کرد. مشکلات اصلی کدهای QR نمایش آنها در موقعیت نامناسب بود. به عنوان مثال، در مترو موقعیت قرارگیری کدها بسیار نامناسب بود. به این ترتیب هیچ فردی توانایی اسکن آنها را نداشت. همچنین در تبلیغات تلویزیونی فرصت کافی برای اسکن کدها در نظر گرفته نمی شد. همچنین در بسیاری از موارد لینک های جانبی نیز دارای ایراد بود. به این ترتیب کاربران پس از اسکن کد QR با صفحه ای ناقص یا نامعتبر مواجه می شدند. راهکار مقطعی برندها در آن زمان بارگذاری کد QR اصلاحی در سایت اصلی شان بود. با این حال چنین شیوه ای نیز دردسرهای خاص خود را به همراه داشت.

شاید به عقیده برخی از بازاریاب ها الگوی کدهای QR بی‎مصرف شده باشد. با این حال اخیرا برخی از برندهای بزرگ شروع به استفاده مجدد از آنها کرده اند. البته نسخه تازه کدهای QR دارای کیفیت بهتری است. یک نمونه موفق در این میان تجربه اسنپ چت است. این شبکه اجتماعی بزرگ با معرفی سرویس اسنپ کد موفق به جلب نظر بسیاری از کاربرانش شده است. به این ترتیب فرآیند یافتن دیگر کاربران از طریق یک کد QR و بدون دردسرهای جانبی صورت می گیرد. در بسیاری از موارد کاربران جایزه های خود را نیز در قالب کدهای QR دریافت می کنند. به این ترتیب شاید شکلک ویژه بعدی شما از طریق کد مخصوص در اختیارتان قرار گیرد.

یک مثال موفق دیگر در زمینه کاربرد کدهای QR برند اسپاتیفای است. این سرویس به هنرمندان عرصه موسیقی فرصت مناسبی در راستای اشتراک‎گذاری آثارشان می دهد. به این ترتیب علاقه مندان با اسکن بارکد مورد نظر امکان دسترسی به آلبوم یا تک آهنگ موسیقیدان مورد نظر را خواهند داشت. خوشبختانه برخی دیگر از برندهای بزرگ نظیر فیس‎بوک و وینمو نیز در حال جهت‎گیری بیشتر در راستای استفاده از این سرویس هستند.

بدون تردید ادامه حیات کدهای QR تردیدناپذیر است. برندها فقط باید از چنین سرویسی در موقعیت مناسب استفاده کنند. به این ترتیب با جایگذاری مناسب نسل جدید کدهای QR توجه مخاطب هدف مان را به خوبی جلب خواهیم کرد. معرفی گوشی های هوشمند نقطه عطفی در تکنولوژی کد QR محسوب می شود. به این ترتیب کاربران در زمینه اسکن کدهای مورد نظر با دشواری های کمتری مواجه هستند.

هماهنگی با موتورهای جست‎وجو

شهرت تکنیک هماهنگی با موتورهای جست‎وجو در طول چند سال اخیر با انتقادهای فراوانی مواجه شده است. شیوه موسوم به «کلاه سیاه» اعتبار بسیاری از رده‎بندی های موتورهای جست‎وجوی بزرگ را با چالش مواجه ساخته است. به این ترتیب در برخی از موارد کاربران با محتوای بی‎ربط به موضوع جست‎وجوی شان مواجه می شوند. بدون تردید اکنون استفاده از تکنیک هماهنگی با موتورهای جست‎وجو با مشکلات زیادی مواجه است، با این حال رای به مرگ آن بی‎انصافی به نظر می رسد.

مطلب مرتبط: بازاریابی مجانی

اگر تکنیک هماهنگی با موتورهای جست‎وجو به خوبی مورد استفاده قرار گیرد، نتایج مثبت فراوانی به همراه خواهد داشت. هنوز هم امکان توسعه مطلب از طریق کاربرد کلیدواژه های مناسب وجود دارد. با این حال باید توجه بیشتری به ماهیت مطلب مان و ارتباط آن با کلیدواژه های مورد نظر داشته باشیم. نکته مهم در این میان انتخاب شمار محدودی از کلیدواژه هاست. در غیر این صورت حجم وسیع آنها علاوه بر ایجاد سردرگمی برای الگوریتم گوگل موجب افزایش نارضایتی کاربران نیز خواهد شد. وقتی توجه ما به جای تعداد کلیدواژه ها بر روی کیفیت و عمق شان باشد، نتیجه کار دقیق تر از آب در می آید. متاسفانه بسیاری از برندها به هنگام نگارش مطلب به فکر استفاده اجباری از برخی کلیدواژه ها هستند. به این ترتیب اثر نهایی آنها تا حدی مصنوعی به نظر می رسد. توصیه من در اینجا نگارش مطلب به صورت طبیعی و تلاش برای یافتن کلیدواژه مرتبط با آن است. در غیر این صورت هماهنگی برندمان با موتورهای جست‎وجو دستخوش تغییرات نامطلوب خواهد شد.

استفاده درست از کلیدواژه ها نیازمند شناخت سلیقه کاربران دنیای اینترنت است. در این زمینه ابزار کمکی گوگل، ویکی پدیا و SeedKeywords کمک فراوانی به ما خواهد کرد. این سه ابزار کمک فراوانی به ما در زمینه یافتن کلیدواژه مرتبط با مطلب سایت خواهد کرد.

اگر ما از روش هماهنگی با موتورهای جست‎وجو به خوبی استفاده کنیم، نتایج آن همه را شگفت‎زده خواهد کرد. مسئله اصلی در اینجا توجه به نکات کلیدی در زمینه استفاده از این شیوه قدیمی اما همچنان جذاب است.

شعار برند

شعار یک برند به عنوان زیربنای تصویر کلی اش شناخته می شود. تقریبا تمام برندهای بزرگ حداقل یک شعار تبلیغاتی اصلی دارند. این شیوه معمولا به عنوان بهترین راهکار در راستای ایجاد تمایز، ماندگاری و محبوبیت برند محسوب می شود.

امروزه سلیقه خریدارها تغییر کرده است. یکی از مهم ترین این تغییرات علاقه بیشتر مردم به محتوای کوتاه است. دلیل اصلی این امر بمباران مردم با اطلاعات وسیع و تبلیغات مختلف برندهاست. به این ترتیب در میان خیل عظیمی از اطلاعات مختلف ترجیح نخست مردم محتوای کوتاه و فشرده است. همچنین اکنون بسیاری از برندها دیگر براساس شعارهای تبلیغاتی و کمپین های بازاریابی‎شان قضاوت نمی شوند. پایبندی به ارزش ها و فرهنگ خاص هر برند تقریبا جای تبلیغات پرهزینه را گرفته است. به مانند دو شیوه بازاریابی قبلی، در اینجا نیز بسیاری از بازاریاب ها صحبت از افول و مرگ شیوه طراحی شعار برای برندها کرده اند. آیا به راستی دوره طلایی خلق شعارهای جذاب برای برندها به پایان رسیده است؟ اگرچه یک شعار پس از گذشت چند سال کاملا قدیمی می شود، اما اهداف نهفته در انتخاب آن همچنان پابرجا خواهد ماند. شاید اکنون باید علاوه بر انتخاب شعاری جذاب، اقدامی عملی به سوی جلب توجه مشتریان نیز انجام دهیم.

استفاده از هشتگ در شبکه های اجتماعی به منظور معرفی برندمان بسیار ضروری به نظر می رسد. هشتگ ها نه‎تنها با گوشی های همراه سازگاری دارد، بلکه از سطح دسترسی بسیار ساده ای هم برخوردار است. به این ترتیب کاربرد مناسب هشتگ ها فرصت طلایی در اختیار برندمان برای یافتن مخاطب هدف تازه قرار می دهد؛ چرا باید در بخش مخصوص شعار تبلیغاتی از کاربرد هشتگ ها صحبت کنم؟ هدف اصلی من ساده است: تبدیل شعار برندها به هشتگ. به عنوان مثال شعار مشهور «فقط انجامش بده» برند نایک یکی از مشهورترین هشتگ های دنیای شبکه های اجتماعی به حساب می آید. نایک به خوبی شعار خود را با شرایط تازه دنیای مدرن سازگار کرده است. به همین دلیل هنوز هم پس از گذشت چند دهه جذابیت های این شعار حفظ شده است.

اکنون که بازارهای کسب و کار بیشتر پیرامون ارزش ها و پایبندی بدان شکل می گیرد، باید به فکر تبدیل شعار تبلیغاتی برندمان به یک هدف جذاب باشیم. به این ترتیب شعار ما علاوه بر جذابیت تبلیغاتی از نقطه نظر برندسازی نیز هیجان‎انگیز خواهد بود. برند تولید کفش تامس به خوبی شعار خود را در راستای یک هدف هیجان‎انگیز تنظیم کرده است. شعار اصلی آنها کمک به هر فرد نیازمند پس از تولید سری تازه محصولات شان است، بنابراین خرید کفش های تامس به نوعی کمک نوع‎دوستانه نیز معنا می دهد.

مطلب مرتبط: ابزارهای بازاریابی

اهمیت تفکر خارج از چارچوب

با تفکر خارج از چارچوب و استفاده از تکنیک های به اصطلاح «تاریخ مصرف گذشته» از نقطه نظرهای مختلف امکان یافتن شیوه های تاثیرگذار برای گسترش دامنه مخاطب های برندمان وجود دارد.

منبع : allbusiness
برچسب ها : بازاریابی و فروش
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/K2aDhlBp
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیپارتیشنتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپور
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه