رزومه نخستین چیزی است که در هنگام استخدام مشاهده خواهد شد. به همین خاطر میتواند تصور اولیه از شما را شکل دهد. در این راستا ضروری است تا به نحوی رفتار کنید که تصویر شکل گرفته، به دلیلی برای کنار گذاشتن شما تبدیل نشود. درواقع بسیار مهم است که قبل از اقداماتی که باید انجام شود، از لیست ممنوعات آگاهی پیدا کنید. آمارها در این رابطه حاکی از آن است که در بهترین حالت، مدیران تنها 30 ثانیه زمان را به مشاهده رزومه افراد متقاضی کار، اختصاص میدهند. این امر به خوبی نشان میدهد که در رزومه نویسی، ضروری است تا به اصل اختصار توجه داشته باشید. در ادامه 11 مورد ممنوعه در این زمینه را بررسی خواهیم کرد.
1-طولانی بودن
نخستین موردی که باید به آن توجه داشته باشید این است که شما باید هر بخش را به خلاص ترین صورت ممکن، بنویسید. درواقع هیچ فردی زمان خود را صرف مطالعه موارد چند خطی نخواهد کرد. به همین خاطر در این رابطه تنها به ذکر موارد بسیار مهم همراه با تاریخ، بسنده کنید. درواقع اگر رزومه شما نظم خوبی نداشته باشد و افراد به راحتی نتوانند اطلاعات موردنیاز را مشاهده کنند، تمامی توصیههای دیگر بدون فایده خواهد بود.
مطلب مرتبط: تنظیم رزومه هنگام تغییر مسیر شغلی
2-اطلاعات غیرضروری
ممکن است تصور کنید که اطلاعات بیشتر، شانس موفقیت شما را افزایش خواهد داد. این امر در حالی است که در صورت انجام چنین اقدامی، با نتیجه کاملا عکس مواجه خواهید شد. به همین خاطر ضروری است تا از درج اطلاعاتی نظیر مهارتهای غیرمرتبط با حوزه اصلی، سرگرمی ها و اطلاعات شخصی خودداری کنید. همچنین بیان دلیل انتخاب شغل و یا علاقه شما به بخش های مختلف، ابدا تاثیرگذار نبوده و لازم است تا چنین مواردی را به زمان مصاحبه حضوری اختصاص دهید. درواقع رزومه، سندی است که برطبق آن افراد مجوز اولیه را به دست خواهند آورد. به همین خاطر نباید از آن توقع بیش از حد نیز داشته باشید.
3-موارد غیرواقعی
نکته جالب این است که بنا بر آمارها، در حدود 40 درصد از افراد اقدام به درج مطالب غیرواقعی در رزومه خود میکنند. درواقع تصور آنها این است که با پنهان کردن ضعف های خود، شانس بالاتری را خواهند داشت. این امر در حالی است که معیار استخدام افراد صرفا رزومه آنها نبوده و صحت اطلاعات مورد بررسی قرار خواهد گرفت. تحت این شرایط حتی یک دروغ نیز باعث خواهد شد تا به سادگی کنار گذاشته شوید.
4-شیوه نگارش
استفاده از فرمتهای جدید و غیرمعمول، اگرچه ممکن است در ظاهر اقدام جالبی به نظر برسد، با این حال واقعیت این است که برای افرادی که قصد مطالعه رزومه شما را دارند، سادگی مهم ترین اصل خواهد بود. به همین خاطر بسیار مهم است که فرمت رایج در منطقه خود را بشناسید و برطبق آن اقدام کنید. این نکته را فراموش نکنید که مدیران هیچ الزامی به مطالعه رزومه شما نداشته و در صورت مشکل بودن کار، به سادگی آن را کنار خواهند گذاشت. همچنین فراموش نکنید که استفاده از ضمایر شخصی، ابدا ایده جذابی نخواهد بود. درواقع تعلق موارد به شما امری کاملا مشهود بوده و این دسته از اقدامات تنها باعث طولانی شدن مطالب خواهد شد.
5-درج نامهای غیرضروری
توصیه می شود در رزومه خود تنها نام افراد را ذکر کنید که کاملا شناخته شده محسوب میشوند. این امر میتواند تاثیر اقدامات شما را افزایش دهد. همچنین درج آدرس صفحات شما در شبکههای اجتماعی نیز اقدامی غیرحرفه ای بوده و میتواند باعث شود تا از همان ابتدا، حریم شخصی شما به صورت کامل نابود شود.
6-صحبت در رابطه با حقوق
ممکن است تصور کنید که نوشتن حقوق شما در موقعیت های شغلی قبلی، باعث خواهد شد تا سطح درآمد بالاتری را داشته باشید. در این رابطه برخی از افراد به صورت کاملا مستقیم، درآمد مدنظر خود را ذکر میکنند. با این حال با توجه به این امر که رزومه صرفا سندی برای کسب تاییدیه اولیه محسوب میشود، صحبت کردن در رابطه با حقوق ابدا اقدامی حرفه ای نخواهد بود. درواقع شما باید اجازه دهید که سلسله مراتب به درستی طی شود. در غیر این صورت تصورات نادرستی در ذهن افرادی که رزومه شما را مطالعه میکنند، ایجاد خواهد شد. همچنین از تعریف کردن از خود، اجتناب کرده و اجازه دهید که اطلاعات بیانگر ویژگیهای شما باشد.
7-اضافه کردن عکس
در رزومه شما هیچ عکسی نباید وجود داشته باشد. بدون شک در صورت نیاز، قبل از تعیین روز مصاحبه لوازم موردنیاز به شما اطلاع داده خواهد شد. این امر در حالی است که بسیاری از افراد تصویر خود را در رزومه اضافه میکنند که اقدامی غیرعادی محسوب میشود. درواقع برای مدیران سطح توانایی های شما ملاک اصلی بوده و در این رابطه چهره شما، بی ربطترین ویژگی خواهد بود. همچنین از بیان موارد منفی به صورت مستقیم خودداری کنید. برای مثال اگر از آخرین اطلاعات کاری شما، مدت زمان زیادی گذشته است، بدون شک بیکار بودن شما مشخص خواهد بود. به همین خاطر دلیلی برای ذکر آن وجود ندارد. همچنین ضروری است تا رزومه خود را چندین بار بررسی کنید که بدون هیچگونه غلط املایی باشد.
8-مهارتهای عادی
اگرچه باور این موضوع سخت است که برخی از افراد آشنایی با نرم افزارهایی نظیر آفیس را جزو مهارتهای خود میدانند، با این حال واقعیت این است که بسیاری از افراد همچنان این اطلاعات را ذکر میکنند. این امر در حالی است که نرم افزارهای مشترک بین حوزه های کاری مختلف نظیر ورد و اکسل، از جمله الزامات کارمندی محسوب شده و مهارت داشتن آنها به 10 سال قبل اختصاص دارد. به همین خاطر ذکر آنها تنها این واقعیت را نشان خواهد داد که مهارتهای شما تا چه حد سطح پایین و کم است که چنین مواردی را مورد توجه قرار دادهاید.
9-کلمات محاوره و منسوخ
اگرچه ضروری است تا لحن ادبی داشته باشید و از بیان اصطلاحات عامیانه، خودداری کنید، با این حال این امر به معنای بازگشت به 50 سال گذشته نبوده و استفاده از کلمات قدیمی و منسوخ شده بدون شک ناپسند خواهد بود. در این رابطه تنها کافی است تا چند رزومه را مورد بررسی قرار دهید تا با لحن مناسب، آشنا باشید.
10-سند و مدرک
بدون شک مدیران صحت اطلاعات شما را مورد بررسی قرار خواهند داد و ممکن است از شما بخواهند که در روز مصاحبه، برخی از مدارک را همراه خود داشته باشید. درواقع فرض اولیه این است که شما با نهایت صداقت اطلاعات را درج کردهاید. به همین خاطر در این مرحله نیازی به اضافه کردن تاییدیهها نخواهد بود. همچنین فراموش نکنید که رزومه محلی برای درج اطلاعات شخصی نیست.
11-دلیل ترک شغل قبلی
در هنگام مطالعه یک رزومه، برای هیچ مدیری اهمیت ندارد که شما به چه دلیل و یا دلایلی، شغل و یا شغلهای قبلی خود را رها کردهاید. این امر سوالی است که در روز مصاحبه مطرح خواهد شد. این امر تنها باعث خواهد شد تا شانس قبولی شما کاهش پیدا کند.
مطلب مرتبط: اشتباه های رایج در نوشتن رزومه
در نهایت توجه داشته باشید که برخی از افراد هستند که به صورت حرفهای اقدام به رزومه نویسی میکنند. در صورتی که شما زمان کافی برای یادگیری شیوه نگارش حرفهای یک رزومه را ندارید، میتوانید از این افراد استفاده کرده و شانس خود را افزایش دهید. با این حال فراموش نکنید که شما باید به خوبی رزومه را مطالعه کنید. در غیر این صورت ممکن است به خوبی نتوانید به سوالات فرد مصاحبهکننده پاسخ دهید. درواقع تناقض میان موارد درجشده در رزومه و صحبتهای شما اگرچه به علت این امر است که شما آن را ایجاد نکردهاید، با این حال در ذهن فرد مصاحبهکننده مصداق دروغگویی و تلاش برای فریب خواهد بود. تحت این شرایط شما عملا شانسی برای موفقیت نخواهید داشت.