شنبه, ۳ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Sat, 23 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

حسابداری معمولا کاری نیست که آدم ها با عشق و علاقه انجام دهند. به ویژه اگر در مدرسه میانه تان با ریاضی خوب نبوده، احتمالا هر طوری شده از زیر کارهای حسابداری شانه خالی خواهید کرد. البته این ماجرا برای کسانی که دنیای اعداد را به هر چیز دیگری ترجیح می دهند، کاملا برعکس است. احتمالا شما هم در بین دوستان تان یکی دو تا آدم شیفته اعداد و ارقام دارید که همیشه مشغول محاسبه یک چیزی هستند. این مدل آدم ها انگار از همان اول برای حسابدار شدن به دنیا آمده اند. مثل ورزشکارانی که از ابتدای کودکی استعدادشان را نشان می دهند!

ورود به دنیای حسابداری

لازم به گفتن نیست که ورود به دنیای حسابداری ساده یا بدون دردسر نیست. اصلا به همین خاطر خیلی ها همان اول راه قید این حرفه را می زنند؛ چراکه یادگیری یک کار تازه، آن هم از صفر، برای خیلی ها شبیه نوعی کابوس است. البته ما در روزنامه فرصت امروز فرمول خاص خودمان را داریم. اگر شما هم دوست دارید آینده کاری تان در حوزه حسابداری رقم بخورد، کافی است در ادامه با ما همراه باشید تا یک راهنمای مطمئن و جامع درباره ورود به این حوزه دم دست تان قرار گیرد. 

مطلب مرتبط: ترندهای جدید صنعت حسابداری در دهه پیش رو

چطور یک حسابدار شویم؟

چطور یک حسابدار شویم

اولین سوالی که در مواجهه با دنیای حسابداری به ذهن آدم می رسد، نحوه تبدیل شدن به یک حسابدار درجه یک است. اینکه چطور باید در این حوزه خودی نشان دهیم، مسئله ای نیست که به همین سادگی جوابی برای آن پیدا شود. ما برای اینکه کمی ذهنیت تان را نسبت به حسابداری تغییر دهیم، اول از همه قصد داریم این حوزه را به طور کامل زیر ذره بین ببریم. پس بهتر است کارمان را با یک سوال متفاوت شروع کنیم: یک حسابدار چه کارهایی انجام می دهد؟

اغلب مردم تصور نسبی از یک حسابدار و وظایفش دارند. با این حال ما قصد نداریم با کلیشه های رایج کارمان را ادامه دهیم. به همین خاطر تعریف مان از حسابداری کمی متفاوت خواهد بود. بر این اساس یک حسابدار وظیفه بررسی، ارزیابی و مدیریت اطلاعات مالی یک سازمان را برعهده دارد. این اطلاعات نه تنها در اختیار مدیران ارشد شرکت، بلکه سهامداران و مشتریان نیز قرار می گیرد. هدف اصلی در این میان کمک به گروه های فوق برای تصمیم گیری بهتر است. 

همانطور که می شود حدس زد، تعریف بالا حوزه کاری بی نهایت گسترده ای پیش روی حسابدارها قرار می دهد. همانطور که در پشت صحنه یک پروژه سینمایی افرادی با تخصص های مختلف حضور دارند، حسابدارها هم معمولا همه کارها را یک تنه انجام نمی دهند. مثلا بعضی ها در زمینه تهیه صورت‎حساب مالی شرکت تخصص دارند و برخی دیگر مسئول تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی می شوند. این امر امکان ارائه گزارش های بی نهایت دقیق را فراهم می سازد. 

حالا که درک نسبتا درستی از حسابداری دارید، جواب سوال این بخش کار سختی نخواهد بود. بسته به اینکه شما قصد ورود به کدام حوزه تخصصی از حسابداری را دارید، باید مهارت های متنوعی کسب کنید. البته روند کلی کار در این میان مشابه است. ما در ادامه مراحلی که برای تبدیل شدن به یک حسابدار باید طی کنید را به طور دقیق زیر ذره بین خواهیم برد. 

کسب مدرک معتبر: دانشگاه یا موسسات آموزشی؟

کسب مدرک معتبر

حسابداری از آن دست کارهایی است که هیچ کس بدون یک مدرک معتبر نمی تواند واردش شود. شاید کارهایی مثل بازاریابی با تجربه و در طول زمان راحت تر شود، اما مجوز ورود به حوزه حسابداری فقط و فقط یک مدرک کاملا معتبر است. وگرنه هر چقدر هم که سعی کنید، کسی تحویل تان نخواهد گرفت. 

بعضی ها فکر می کنند همه باید در سن 18 سالگی وارد دانشگاه شده و چهار سال سخت درس بخوانند تا در آینده موقعیت کاری خوبی نصیب شان شود. ما در روزنامه فرصت امروز هیچ میانه خوبی با این مدل کلیشه ها نداریم. شما نه تنها امکان ثبت نام در دانشگاه برای یادگیری حسابداری را دارید، بلکه موسسات معتبر نیز همیشه دم دست تان خواهد بود. 

یادتان باشد، شرکت در دوره های مختلف حسابداری کار ساده ای است، اما شما نباید در همان اولین دوره ای که مشاهده کردید، شرکت کنید؛ چراکه برخی از موسسات مدارک غیرمعتبری تحویل آدم می دهند. بنابراین قبل از اینکه در یک دوره شرکت کنید، بد نیست کمی با فارغ التحصیل های آن صحبت کرده یا اندکی مطالعه بیشتر درباره اعتبار آن موسسه انجام دهید. این روزها معمولا سه مدرک مختلف حسابداری عمومی، حسابرسی و مدیریت مالی از سوی موسسات ارائه می شود. شما بسته به اینکه در چه حوزه ای علاقه مند به فعالیت هستید، امکان شرکت در دوره های مختلف را خواهید داشت. 

مطلب مرتبط: ترندهای حسابداری

شروع به کارآموزی

شروع به کارآموزی

آیا یک نوازنده فقط با شرکت در چند جلسه آموزشی امکان حضور در یک ارکستر بزرگ را پیدا می کند؟ اصلا بر فرض که بعد از چند جلسه واقعا پیشنهاد عضویت در ارکستر به نوازنده قصه مان شد، آیا او اصلا آمادگی لازم را دارد؟ شما را نمی دانم، ولی به نظر من که چنین نوازنده ای همان دقایق اول اجرا کلی استرس می گیرد و همه چیز را خراب خواهد کرد. این دقیقا همان اتفاقی است که برای خیلی از حسابدارهای بی تجربه روی می دهد. به همین خاطر ما در روزنامه فرصت امروز کارآموزی را یکی از مهمترین نکات برای ورود به دنیای حسابداری می دانیم. 

وقتی شما در یک شرکت به عنوان کارآموز شروع به فعالیت می کنید، کم کم نکاتی که هیچ وقت در کلاس درس یادتان نمی دهند، جلوی چشم تان قرار می گیرد. هرچه باشد یادگیری تئوری برخی از کارها از زمین تا آسمان با انجام شان در واقعیت فرق دارد. پس چه بهتر که اوضاع را خودتان مدیریت کرده و قبل از اینکه وارد بازار شوید، کمی تجربه کارآموزی کسب کنید. 

انتخاب حوزه تخصصی

انتخاب حوزه تخصصی

اغلب حسابدارها فقط در زمینه حسابرسی مهارت کسب می کنند. این امر بازار کار را به شدت رقابتی کرده و در عین حال برخی از حوزه ها مثل مدیریت مالی و حوزه مالیات را خالی می گذارد. توصیه ما در این بخش مرور برخی های مختلف حسابداری و انتخاب براساس علاقه و بازار کار است. چه بسا علاقه اصلی شما حسابرسی باشد، اما به دلیل ازدحام متقاضی فرصت کار به شما نرسد. در این صورت باید پلن بی هم داشته باشید. 

یادتان باشد این روزها در بازار فقط نباید براساس سلیقه مان عمل کنیم؛ چراکه برخی از حوزه های کاری به نوعی ترند شده اند. این امر موجب بروز مشکلات بسیار زیادی برای کارآفرینان شده و ترافیک عجیبی در یک حوزه مشخص ایجاد می کند. 

حالا که بحث از شاخه های مختلف حسابداری شد، بد نیست نگاهی به برخی از آنها بیندازیم:

•    حسابداری عمومی: حسابدار عمومی به افراد حقیقی و حقوقی برای تهیه و آماده سازی اسناد مالی شان کمک می کند. کار چنین حسابدارهایی دقیق شدن در ریز صورت حساب ها نیست. بلکه صرفا برخی از اسناد مورد نیاز افراد را واکاوی می کنند.

•    حسابرسی: حسابرسی به فرآیند ارزیابی دوباره صورت های مالی برای ارزیابی میزان اعتبار و صحبت شان اشاره دارد. بسیاری از حسابرس ها عملا برای سازمان های دولتی یا نهادهای ناظر کار می کنند. البته برخی از برندها برای جلوگیری از بروز مشکلات عمده خودشان اقدام به استخدام حسابرس می کنند. به طوری که دیگر ایرادی در کارشان به هنگام ارزیابی نهادهای ناظر نباشد. 

•    حسابدار مالیاتی: این دسته از حسابدارها به طور تخصصی برای ارزیابی و صورت بندی حساب افراد حقیقی و حقوقی به منظور پرداخت مالیات فعالیت می کنند. این روزها خیلی از افراد برای محاسبه مقدار دقیق مالیات و در صورت امکان بهره مندی از معافیت های مختلف با حسابدارهای مالیاتی همکاری می کنند. 

همانطور که می بینید، سه گروه بالا وظایف متفاوتی را برعهده دارند. اشتراک آنها در یک کلام، بررسی صورت حساب های مالی است. با این حال مهارت های موردنیاز حسابدار مالیاتی با یک حسابدار عمومی از زمین تا آسمان فرق دارد. پس هیچ وقت نباید خودتان را گول زده و بدون انتخاب حوزه ای تخصصی وارد بازار شوید. 

مطلب مرتبط: مزایای برون‌ سپاری امور حسابداری

شرکت در آزمون های موردنیاز

شرکت در آزمون های موردنیاز

حسابدارهای حرفه ای نه تنها مدرک دانشگاهی دارند، بلکه در آزمون های مورد نیاز برای شروع به کار نیز شرکت می کنند. مثلا در ایالات متحده برای اینکه یک حسابدار مجوز رسمی کار پیدا کند، باید 1800 ساعت تجربه کار تحت نظر سازمان حسابداری را داشته باشد. این امر به فرد موردنظر تمام مهارت های مورد نیاز برای شروع به کار را یاد می دهد. به طوری که دیگر وقتی نوبت به فعالیت در بازار رسید، ایرادی در کار نباشد. 

متاسفانه بسیاری از حسابدارها عملا شرکت در آزمون های معتبر را پشت گوش می اندازند. دلیل آن هم امکان فعالیت به عنوان یک حسابدار درون سازمانی بدون گواهینامه معتبر است. البته این امر یک جایی به ضرر چنین افرادی تمام می شود؛ چراکه معمولا برای استخدام در شرکت های بزرگ یا فعالیت به عنوان یک حسابدار مستقل شما به یک مجوز معتبر نیاز خواهید داشت. پس بد نیست بعد از پایان دوره کارآموزی تان به فکر شرکت در امتحانات این چنینی نیز باشید. 

قبول دارم مسیر بالا کمی پیچیده و طولانی به نظر می رسد، اما شما برای تبدیل شدن به یک حسابدار درجه یک باید این مسیر اصولی را طی کنید. هر کسی هم که در این میان مدعی پیدا کردن میانبر شد، کمی به حرفش شک کنید. 

یادگیری را متوقف نکنید!

یادگیری را متوقف نکنید

برخی از حسابدارها فکر می کنند همین که یک دوره چند ساله را پشت سر گذاشتند، دیگر اصلا نیازی به استفاده از اطلاعات دیگران یا یادگیری تکنیک های تازه را ندارند. این امر شاید در نگاه نخست جالب به نظر برسد، اما به مرور زمان طوری موضع تان را در مقایسه با رقبا تضعیف می کند که نگو.

ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم هر کسی در حوزه کاری اش باید همیشه از نکات تازه استقبال کند. این امر نه تنها برای اثرگذاری بهتر بر روی مخاطب هدف مناسب است، بلکه فرد موردنظر را بیشتر از هر زمانی عاشق کارش می کند. کافی است فیلمبرداری را در نظر بگیرید که همیشه آماده یادگیری درباره دوربین های جدید است. بی شک فیلمبردار قصه ما نه تنها از کارش خسته نخواهد شد، بلکه هر روز یک تجربه تازه دم دستش دارد. 

هنر دوام آوردن در بازار کسب و کار، به ویژه حوزه حسابداری، تبدیل این فرآیند به نوعی سرگرمی است. فقط در این صورت شما برای مدت زمانی طولانی به عنوان حسابدار دوام خواهید آورد. پس اگر هنوز هم فکر می کنید کارتان دست کمی از شکنجه ندارد، باید در وضعیت‎تان کمی تجدیدنظر کنید. وگرنه هیچ وقت اوضاع تان بهبود پیدا نخواهد کرد. 

نکته دیگری که باید مدنظر داشته باشید، ابزارهای حسابداری است که سال به سال پیشرفت می کنند. بنابراین اگر فکری به حال یادگیری مهارت استفاده از این ابزارها نکنید، کم کم از حسابدارهای نسل جدید حسابی عقب می افتید. به طوری که دیگر هیچ فرصتی برای رقابت با آنها و جلب نظر برندهای بزرگ در مصاحبه های کاری نخواهید داشت. 

جمع بندی

آینده کاری در حوزه حسابداری

ورود به دنیای حسابداری برای خیلی ها رویایی جذاب به نظر می رسد. اگر شما هم چنین رویایی را در سر دارید، مقاله کنونی راهنمای خوبی برای شروع به کارتان خواهد بود. یادتان باشد، مراحل بالا را اصلا نباید پشت گوش بیندازید. پس به جای اینکه آنها را دلبخواهانه دنبال کنید، همه را در کنار هم دنبال کرده تا سریع تر از بقیه تبدیل به یک حسابدار کاردرست شوید. 

مطلب مرتبط: بررسی برترین نرم افزارهای حسابداری

من و همکارانم در روزنامه فرصت امروز امیدواریم مقاله کنونی کمکی مناسب برای ورودتان به عرصه حسابداری باشد. مثل همیشه اگر سوالی درباره این حرفه داشتید، ما همیشه آماده کمک به شما هستیم. پس تعارف را کنار گذاشته و سوالات‎تان را از طریق پُل های ارتباطی با ما در میان بگذارید. 

منابع:

https://www.indeed.com

https://www.gmercyu.edu

برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/mF9YWSmQ
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفره
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه