آیا شما هم در محل کار به راحتی حواس تان از کار اصلی تان پرت می شود؟ این امر نوعی اتفاق رایج در میان بسیاری از کارآفرینان محسوب می شود. پس اگر پاسخ شما به سوال فوق مثبت است، نیازی به نگرانی نیست. چراکه شما در این رابطه تنها نیستید و بسیاری از افراد دیگر نیز با شما همدرد هستند.
براساس گزارشی از موسسه هاوارد، 47 درصد از کارمندان در کسب و کارهای مختلف با مشکل شدید حواس پرتی رو به رو هستند. این امر نه تنها خودشان را اذیت می کند، بلکه کیفیت کاری و بهره وری مالی شرکت را نیز به شدت کاهش می دهد. بی تردید هرچه سطح تمرکز شما در زمینه تعامل با مخاطب هدف بیشتر باشد، امکان تاثیرگذاری بالاتر بر روی مخاطب هدف و ارائه کیفیت کاری بهتر را نیز خواهید یافت. این امر نوعی نکته عمومی در دنیای کسب و کار محسوب می گردد. به همین خاطر اگر شما به دنبال تاثیرگذاری بر روی مخاطب هدف با شیوه های مناسب و بهبود موقعیت شغلی تان هستید، باید اول از همه فکری به حال سطح تمرکزتان نمایید.
مطلب مرتبط: راهکارهای پیشگیری از حواس پرتی در محیط کار
هدف اصلی در این مقاله بررسی برخی از نکات حرفه ای و دقیق برای ارزیابی دلایل حواس پرتی کارآفرینان در محل کار است. در ادامه برخی از مهمترین نکات در این راستا به همراه راهکارهایی برای جلوگیری از آن را ارزیابی می کنیم.
گوشی های هوشمند
گوشی های هوشمند در طول یک دهه اخیر به طور مداوم امکانات و ظرفیت های بیشتری برای کاربران به همراه داشته اند. با این حال این امر پایان ماجرا نیست. همان طور که اسمارت فون ها به کاربران امکان پیگیری سریع و بی دغدغه کارهای شان را می دهد، مشکلات زیادی را نیز به همراه دارد. شما در راستای استفاده از این ابزارها همیشه با مشکل حواس پرتی رو به رو خواهید بود. هرچه باشد تا وقتی افراد امکان استفاده از یک فرصت کوتاه چک کردن اینستاگرام یا دیگر پلتفرم های اجتماعی با موبایل شان را داشته باشند، انتظار افزایش کارایی بسیار غیرمنطقی خواهد بود.
توصیه ما در این میان تلاش برای کنار گذاشتن گوشی های هوشمند در طول ساعت های اداری است. این امر به شما برای بهینه سازی شرایطتان کمک کرده و موقعیت تان را به طور چشمگیری بهبود خواهد بخشید. یادتان باشد در این راستا شما باید زمان استراحت مناسب را نیز مد نظ قرار دهید، در غیر این صورت شاید خستگی بیش از اندازه نیز مشکل ساز شود.
فضای باز کاری
فضای باز کاری به معنای امکان گشت و گذار در محوطه شرکت و دورهمی های مداوم کارمندان در طول روز است. این امر شاید نوعی ایده مناسب برای رفع خستگی کارمندان محسوب گردد، اما اغلب اوقات برای بهینه سازی شرایط شرکت ها مشکل ساز است. درست به همین خاطر مدیران ارشد باید فکری به حال این نوع دورهمی ها نمایند. بی شک در ابتدای امر چنین دورهمی ها یا بحث های دوستانه ای در میان کار برای اندکی سرگرمی و رفع خستگی برگزار می شود. با این حال براساس تجربه خیلی زود دورهمی های موردنظر از ماهیت کوتاه دور شده و حتی ساعت ها وقت کارآفرینان را به خود اختصاص می دهد. با این حساب شما برای تاثیرگذاری بر روی مخاطب هدف و بهینه سازی شرایطتان در یک شرکت باید به طور مداوم به فکر دوری از فضای باز کاری باشید. این امر با تعیین ساعت های سفت و سخت تر کاری و همچنین ممنوعیت نسبی ملاقات های کارمندان با هم در طول ساعات اداری پیش می رود.
مطلب مرتبط: کاهش حواس پرتی در عرصه کسب و کار
استرس بالا
استرس بالا نیز یکی از دلایل اصلی برای حواس پرتی محسوب می شود. وقتی شما پروژه یا مسئولیت بسیار مهمی را برعهده دارید استفاده از هر استراتژی پای شما نوشته خواهد شد. همین امر میزان استرس بسیاری از افراد را به طور چشمگیری افزایش می دهد. شاید شما در نگاه نخست تمایلی برای حواس پرتی نداشته باشید، اما استرس زیاد این مسئله را به طور کلی تغییر می دهد. بنابراین اگر شما در محیط کار به طور مداوم استرس دارید، این امر هرگز طبیعی نیست. بلکه ریشه در استرس های زیادتان دارد. بهترین راهکار در این میان نیز تلاش برای حفظ اعتماد به نفس و در صورت نیاز همکاری با برخی از مدیران ارشد به منظور ساماندهی هرچه بهتر پروژه است.