یکشنبه, ۲ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Sun, 22 Dec(12) 2024 /
           
فرصت امروز
تاثیر هوش مصنوعی در رشد کسب و کار

هوش مصنوعی به توسعه کسب و کارها کمک می کند 

1 سال پیش ( 1402/6/8 )

هوش مصنوعی امکان بسیار مناسبی برای رشد و توسعه کسب و کار در دنیای امروز است. هر چقدر مدیریت کسب و کارها بتوانند استفاده درست تری از آن کنند به همان میزان به رشد و توسعه کسب و کار خود کمک می کنند.

طبق گزارش PwC هوش مصنوعی می تواند تولید ناخالص داخلی جهانی را از سال 2017 تا سال 2030، 14 درصد افزایش دهد. گارتنر در گزارشی اعلام کرده تا سال 2024 حدود 75٪ سازمان ها نوعی هوش مصنوعی رو به صورت عملیاتی در فعالیت های خود به کار می گیرند. 

تاثیر هوش مصنوعی در رشد کسب و کار

در یکی از تحقیقات اخیرا اعلام شده، ارزش بازار هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۰ برابر با ۶۲ میلیارد دلار بود و پیش بینی می شود که از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۸ نرخ رشد سالانه ۴۰.۲ درصدی را تجربه کند. همین آمار نشان می دهد که استفاده از هوش مصنوعی به شکل فزاینده ای در حال گسترش است و در آینده نه چندان دور همه کسب و کارها از برنامه های کاربردی این هوش برای تسهیل و تسریع فعالیت های کسب و کاری خود استفاده خواهند کرد.

مطلب مرتبط: آیا هوش مصنوعی مولد برای کسب و کار یک معجزه است؟

مدیریت، سازماندهی، نظارت، کنترل، بازاریابی و فروش، منابع انسانی و همه بخش های کسب و کار می توانند با استفاده از ظرفیت های پیدا و پنهان هوش مصنوعی تصمیم های درست تری اتخاذ کنند و زمینه ها را برای رشد فراگیر فراهم کنند. 

در دنیای امروز هر کسب و کاری که بتواند از ابزارهای هوش مصنوعی به درستی استفاده کند به یک مزیت رقابتی بالایی دست می یابد که بهبود کارایی، بهینه سازی عملیات، ساده سازی فرآیندهای تولید و توزیع، افزایش سرعت در فروش، کاهش نیاز به زمان، تقلیل نیروی انسانی و کاهش هزینه مالی و بهینه سازی فرآیند رشد و توسعه از جمله مزایای کاربردی هوش مصنوعی در کسب و کارهاست.

ابزارهای بازاریابی هوش مصنوعی برای برقراری بهترین ارتباط با مشتریان، از داده ها و پروفایل های آنها استفاده می کنند و سپس پیام های متناسب را در زمان مناسب و بدون دخالت اعضای تیم بازاریابی به آنها ارائه می دهند که باعث حداکثر کارایی می شود.

توانایی فوق العاده هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل داده های مشتری و ارائه توصیه های شخصی سازی شده، موجب شده هوش مصنوعی در مدیریت کسب وکار تاثیر مفیدی داشته باشد.

موسسه تحقیقاتی مك كينزی در گزارشی با بررسی رشد فناوری هوش مصنوعی در جهان بر این باور است که ما در حال خلق هوشی هستيم كه خارج از جسم انسان ها و در اقتصاد مجازی قرار دارد. اين فناوری قدرتمند ما را به دوران اقتصادی تازه ای وارد می كند كه قوانين متفاوتی بر آن حاكم است. در این گزارش به این نکته اشاره شده است که حضور هوش مصنوعی در عرصه های مختلف اقتصاد و عدم حضور نيروي انسانی بيانگر تحولی عظیم در اقتصاد است كه از مدت ها قبل آغاز شده و ماحصل همگرایی فناوری هایی مثل اينترنت، رایانش ابری، بزرگ داده ها روباتیک، آمار و ریاضیات است. تعامل اين فناوری ها با یکدیگر و تاثیرگذاری آنها بر تمامی جوانب جوامع باعث شده تا اقتصاددانان قبول کنند که ما در مركز يك انقلاب اقتصادی ديجيتالی قرار داريم.

علی رغم خدمات ارزشمند هوش مصنوعی در رشد و توسعه کسب و کارها هنوز در ایران کسب و کارها به درک درستی از آن نرسیدند و نتوانستند از این بازارها به شکل درستی استفاده کنند. حتی پلتفرم هایی مانند دیوار با حجم وسیع کاربران نتوانسته از ابزارهای هوش مصنوعی به درستی استفاده کند به همین دلیل همواره کاربران با چالش هایی عدیده روبه رو می شوند که ناشی از داده های نادرست برنامه نویسان این پلتفرم است.

کشورهای در حال توسعه منطقه با هوشمندی در حال به کارگیری هوش مصنوعی در همه اضلاع کسب و کار هستند. آمارها نشان می دهد که طی سالیان اخیر کشورهای همسایه رشد چشمگیر اقتصادی داشتند و توانستند پله های ترقی اقتصادی را به خوبی طی و رفاه و آرامش خوبی برای شهروندان خود فراهم کنند، اما در ایران هنوز مدیران کسب و کار با چالش های ساده ای مثل پهنای باند و اینترنت آزاد روبه رو هستند و نمی توانند به درستی از ابزارهای مدرن در رشد و توسعه کسب و کار خود استفاده کنند.

استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی می تواند به رشد چشمگیر کسب و کارهای ما کمک کند اما انگار ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم و هیچ درک درستی از مبانی و کارکرد علوم جدید در زندگی مدرن نداریم. از همین رو زندگی مردم نه تنها از نظر اقتصادی روبه‎راه نیست بلکه شاهد پسرفت های عمیق مالی و اقتصادی در نظام کسب و کار داخلی هستیم.

هوش مصنوعی طی فرآیندهای سیستم سازی شده می تواند تا ۵۰ درصد فروش شرکت ها را افزایش دهد، اما انگار ایران سال ها از مدنیت مدرن دور است و هیچ ارتباطی با فناوری های نوین ارتباطی در کسب و کار ندارد.

اگر صدها و هزاران کارخانه و شرکت و سازمان تاسیس کنیم اما نتوانیم آنها را به ابزارهای هوش مصنوعی مجهز کنیم در دنیای رقابتی امروز نه تنها هیچ مزیتی نداریم بلکه شاهد افول و رکود خواهیم بود.

توسعه کسب و کارها در جهان امروز بر پایه داده های اطلاعاتی است که از طریق ابزارهای مدرن کنترل و مدیریت می شوند. نه تنها بهبود کسب و کارها منوط به استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی است بلکه رشد و توسعه هم وابسته آن است. در عصر امروز نمی توان کسب و کاری را در سطح بین المللی بدون هوش مصنوعی وارد بازار رقابتی کرد. 

مطلب مرتبط: توسعه کسب و کار با هوش مصنوعی: آشنایی با 5 ابزار مقرون به صرفه

بسیاری از پلتفرم ها و اپلیکیشن های ما به شکل ساده و ابتدایی مدیریت می شوند. برق من یک اپلیکیشن ساده ای است که در بسیاری از موارد حتی نمی تواند ساده ترین خدمات مانند پرداخت قبوض را پشتیبانی کند و این یک فاجعه بزرگ است که وزارتخانه ای با آن طول و عرض نمی تواند یک اپلیکیشن برای پرداخت قبوض به مردم معرفی کند.

هوش مصنوعی به توسعه کسب و کارها کمک می کند

کاربران ایرانی برای استفاده از خدمات اینترنتی همواره با چالش روبه رو هستند حتی سایت هایی مانند دیجی کالا با حجم وسیع مشتریان نمی تواند کامل و جامع عمل کند و میزان نارضایتی کاربران کاملا مشهود است.

جهان با سرعت چشمگیری در حال ماشینی شدن است، اما ما هنوز نتوانستیم یک پلتفرم کاربردی مدرن با ابزارهای هوش مصنوعی راه اندازی کنیم که کاربر در هنگام استفاده از آن دچار چالش نشود.

اگر کسب و کارها را در ایران به دو بخش خصوصی و دولتی تقسیم کنیم سهم کسب و کارهای دولتی علی رغم منابع مالی فراوان بسیار اندک است. بخش خصوصی برای اینکه در بازار رقابتی حرفی برای گفتن داشته باشد ناگزیر باید از این فرصت برای رشد کسب و کار خود استفاده کرده و رضایت حداقلی مشتریان را فراهم کند اما بخش دولتی به دلیل اینکه افراد دارای منافع شخصی نیستند هیچ طرح و ایده ای برای استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی ندارد. کشورهای کوچکی مانند بحرین یا امارات طی سال های اخیر با استفاده از هوش مصنوعی به نتایج خوبی رسیدند و کسب و کارها رشد چشمگیری داشته است.

اما گویا اهمیت استفاده از هوش مصنوعی و نقش آن در رشد و توسعه اقتصاد ایران مغفول مانده است. جایگاه ما در بین کشورهای دنیا مناسب نیست ما نتوانستیم بسترهای لازم را برای استفاده کسب و کارها از هوش مصنوعی فراهم کنیم.

باید قبول کنیم که ما در استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی از کشورهای کوچک همسایه در منطقه هم عقب تر هستیم. امروز کارشناسان اقتصادی به صراحت می گویند بدون هوش مصنوعی هیچ اقتصادی نمی تواند در بازار جهانی رشد کند اما ما همچنان دنبال حاشیه ایم و از اصل دور ماندیم.

برای اینکه در آینده در اقتصاد منطقه حرفی برای گفتن داشته باشیم ناگزیر از استفاده از هوش مصنوعی در همه اضلاع اقتصاد و کسب و کار هستیم. هیچ نهاد و مرکزی نمی تواند خود را بی نیاز از آن بداند و متولیان دولتی باید بسترها را از هرگونه موانع پاکسازی کنند تا کسب و کار ها بتوانند حرفی برای گفتن داشته باشند.

پیش بینی می شود تا سال ۲۰۳۰ اقتصاد دنیا با کمک و استفاده از هوش مصنوعی به رشد ۲۰ تریلیون دلاری برسد. در خاورمیانه نیز رشد ۳۲۰ میلیارد دلاری برای اقتصاد منطقه پیش بینی شده است. واقعا سهم ایران از این رشد چقدر خواهد بود؟ اگر همین مسیر را ادامه بدهیم متاسفانه نمی توانیم به آینده اقتصاده ایران خوش بین باشیم.

طبق بررسی های انجام شده جایگاه کشورهای مختلف در زمینه آمادگی استفاده از هوش مصنوعی و بررسی زیرساخت های آن، جایگاه ایران در دنیا ۷۵ ، امارات ۲، کویت ۶۹، عربستان ۳۹ و ترکیه را ۴۹ دانستند.

یکی از صاحب نظران حوزه مالی و هوش مصنوعی؛ سهم ۱۲ درصدی هوش مصنوعی در تولید ناخالص ملی در افق ۱۴۱۰، سرمایه گذاری ۸ میلیارد دلاری در هوش مصنوعی در این سال، دستیابی به نرخ اشتغال ۱.۸ درصدی در حوزه های مرتبط با هوش مصنوعی، استفاده حداکثری از هوش مصنوعی در حل ابرچالش های کشور، ایجاد حداقل ۱۰۰۰ شرکت با حداقل درآمد سالانه ۱.۵ میلیون دلار و ۱۰ شرکت بزرگ با حداقل درآمد سالانه ۵۰ میلیون دلاری را از اهداف کلان توسعه هوش مصنوعی براساس سند چشم انداز هوش مصنوعی در کشور دانست، اما آیا واقعا این افق اقتصادی در به کارگیری هوش مصنوعی دست یافتنی است؟ آیا این آمارها در کمتر از یک دهه آینده محقق می شود؟ تجربه نشان می دهد که ما در ارائه آمارها و ترسیم افق های روشن بسیار توانا هستیم اما آیا واقعا تا سال ۱۴۱۰ به این جایگاه می رسیم؟

بدون تردید نقش چشمگیر هوش مصنوعی در رشد و توسعه اقتصاد کسب و کار غیرقابل انکار است. اقتصاد آینده در دستان کسانی است که توانستند از فناوری های نوین هوش مصنوعی در همه اضلاع اقتصاد و کسب و کار به شکل درستی استفاده کنند و سهم خود را در بازار جهانی افزایش دهند. 

امارات اولین کشوری در دنیاست که وزیر هوش مصنوعی دارد و بحرین سال گذشته میلادی آکادمی هوش مصنوعی پلی تکنیک را راه اندازی کرده است. در این مرکز برنامه های حرفه ای مبتنی بر افزایش خلاقیت و نوآوری در زمینه هوش مصنوعی ارائه می شود. در منطقه منا، چند کشور پروژه های بزرگی در زمینه شهرهای هوشمند و دولت های هوشمند داشته اند و هوش مصنوعی را در وزارتخانه ها و دانشگاه ها نهادینه کرده اند. 

مطلب مرتبط: آینده و تحول کسب و کارها در عصر هوش مصنوعی

عربستان سعودی هم اکنون در حال ساخت یک کلانشهر به ارزش 500 میلیارد دلار به نام NEOM است که بسیاری از ویژگی های یک شهر هوشمند را در خود جای می دهد. این شهر به جای توسعه سطحی قرار است به صورت عمودی و به شکل یک خط توسعه داده شود و نام آن هم از همین ایده می آید، اما به موازات ساخت این شهر هوشمند ده ها فعالیت بزرگ بین المللی در منطقه در حال اجراست و تا چند سال آینده شاهد راه اندازی آنها خواهیم بود.

اگر ما نتوانیم همسو با تحولات بزرگ منطقه همراه شویم بدون شک اقتصاد ما در آینده حرفی برای گفتن در دنیا نخواهد داشت. رشد و توسعه کسب و کار بدون استفاده از ابزارهای هوشمند یا هوش مصنوعی تقریبا غیرممکن است. بنابراین با ایجاد بسترهای مناسب و زمینه های لازم امکانی برای کسب و کارها فراهم کنیم تا آنها بتوانند جایگاه خود را در سطح ملی و بین المللی ارتقا دهند و حرفی برای گفتن داشته باشند.

برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/Mpk0UNLo
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیپارتیشنتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیست
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه