توئیتر از قدیمی ترین شبکه های اجتماعی است که طرفداران خاص خودش را هم دارد. اگرچه در طول سال های اخیر تیک تاک کلی سر و صدا به پا کرده، اما هنوز هم طرفداران دوآتیشه توئیتر بی خیال این پلتفرم نشده اند. بی شک مشاهده یک پلتفرم متن محور در دنیایی که فرمت ویدئو حرف اول و آخر را می زند، حسابی حیرت انگیز خواهد بود. دقیقا به همین خاطر ایلان ماسک خیلی زود سراغ خرید توئیتر رفت. علی رغم کش و قوس های طولانی در فرآیند خرید توئیتر، نهایتا ایلان ماسک با مبلغی هنگفت روی این شبکه اجتماعی دوست داشتنی دست گذاشت. البته این پایان ماجرا نبود؛ چراکه هر کسی ایلان ماسک را بشناسد، خیلی خوب می داند او بی گدار به آب نمی زند.
ما در این مقاله قصد داریم نگاهی به تغییرات تیک تاک از زمان ریاست ایلان ماسک داشته باشیم. بی شک این تغییرات نه تنها برای کاربران عادی، بلکه بازاریاب ها هم حسابی جذاب خواهد بود. به همین خاطر ما در ادامه به بررسی برخی از مهمترین تغییراتی که ایلان ماسک در توئیتر ایجاد کرده می پردازیم. اگر شما هم دوست دارید سر و گوشی در این حوزه آب دهید، در این ماجراجویی هیجان انگیز با ما همراه باشید.
مطلب مرتبط: ایلان ماسک در توئیتر به دنبال چه تغییراتی است؟
تغییرات توئیتر همراه با ایلان ماسک
تمام کسانی که علاقه ای هرچند کوچک به شبکه های اجتماعی دارند، کمابیش در جریان ایده های خلاقانه ایلان ماسک هستند. بی شک توئیتر در طول این ماه ها دیگر شباهتی به ورژن قبلی اش ندارد. شاید پیگیری این تغییرات برای کاربران عادی یک نوع سرگرمی جذاب باشد، اما وقتی پای کسب و کار وسط باشد، دیگر هیچ چیز شوخی بردار نیست. اگر شما صاحب یک کسب و کار کوچک هستید، این فرصتی طلایی برای آپدیت اطلاعات تان درباره توئیتر محسوب می شود. ما در ادامه به زبانی ساده و خودمانی تغییرات چند ماه اخیر توئیتر را با هم زیر و رو خواهیم کرد.
تایید پولی: اقدامی بحث برانگیز
دریافت تیک آبی در شبکه های اجتماعی برای هر کسی جذاب محسوب می شود. خیلی از برندها دوست دارند به محض شروع کارشان این تیک آبی را کنار پروفایل شان داشته باشند. البته ماجرا همیشه اینقدر ساده نیست؛ چراکه پلتفرم های گوناگون قوانین سفت و سختی برای اعطای این تیک دارند. شاید فکر کنید این همه سختگیری کاملا بی دلیل است. در این صورت باید مسئولیت سنگین شبکه های اجتماعی در قبال تایید حساب های کاربری را یادآور شویم. اگر بعدا مشخص شود کسی هویت جعلی برای خودش انتخاب کرده، مدیران ارشد یک پلتفرم باید به هزارجا پاسخگو باشند. به همین خاطر کمتر پلتفرمی بدون سوال و جواب های بی پایان چنین تیکی را تحویل کسی می دهد.
اولین ایده جنجالی ایلان ماسک در دنیای شبکه های اجتماعی حسابی بحث برانگیز از آب درآمد؛ چراکه دقیقا روی همین تیک های آبی دست گذاشت. ماجرا از این قرار بود که ایلان ماسک تصمیم گرفت فرآیند اعطای تیک آبی را بی نهایت ساده کند. البته این وسط یک نکته مهم دیگر هم هست: دریافت هزینه برای اعطای تیک آبی!
مطلب مرتبط: راهنمای گام به گام شروع فعالیت در توئیتر
اگر فکر می کنید ایلان ماسک هزینه بی نهایت زیادی برای تیک آبی از کاربران می گیرد، سخت دراشتباهید. در عوض کاربران با ماهی هشت دلار می توانند به راحتی اکانت شان را به تایید توئیتر برسانند. البته در این میان پای احراز هویت به طور دقیق نیز وسط است. پس اگر فکر کرده اید بدون احراز هویت شانسی برای دریافت تیک آبی دارید، ایلان ماسک را دست کم گرفته اید.
احتمالا خیلی از کاربران توئیتر برای سرگرمی هم که شده تیک آبی را خریداری خواهند کرد. با این حال ماجرا برای کسب و کارها کاملا متفاوت است. خیلی از برندها سال های سال در انتظار دریافت این تیک خوش رنگ بوده اند. ماجرا حتی محدود به توئیتر هم نمی شود و پای تمام پلتفرم های آنلاین گیر است. به همین خاطر اقدام نوآورانه ایلان ماسک حسابی به مذاق کارآفرینان خوش آمده است. خب وقتی با ماهی هشت دلار ناقابل می شود از شر سوال و جواب های بی پایان پلتفرم های دیگر خلاص شد، چرا نباید استارت آپ ها اول از همه سراغ توئیتر بیایند؟
شاید ایلان ماسک در طول ماه های اخیر تصمیمات عجیبی برای توئیتر گرفته باشد، اما بی شک ایده تایید پولی یکی از بهترین موارد ممکن است. این روش راهکار بی نظیری برای درآمدزایی توئیتر و همچنین جلب نظر کاربران بیشتر محسوب می شود. وقتی هم پای امنیت کاربران یا دریافت اطلاعات مناسب برای تایید اکانت ها وسط باشد، ایلان ماسک بازهم دست برتر را دارد؛ چراکه تایید پولی نیازمند ارائه مدارک هویتی نیز هست. بنابراین جای هیچ نگرانی نخواهد بود. به زبان خودمانی، ایلان ماسک همان کاری که بقیه برندها کلی لفت می دادند را خیلی سریع تر با دریافت کمی پول انجام می دهد.
بازیابی اکانت های قبلی: ایده ای با مخالفان پرتعداد
مدرسه ای را در نظر بگیرید که ناظمش ده ها دانش آموز را به خاطر شلوغ کاری از مدرسه اخراج کرده است. احتمالا والدین بچه ها حسابی به این تصمیم اعتراض خواهند داشت. حالا اگر یکهو ناظمی جدید روی کار بیاید و همه اقدامات قبلی را لغو کند، چه می شود؟ احتمالا دانش آموزان اخراجی حسابی خوشحال شده و سر از پا نمی شناسند. البته ماجرا برای بقیه دانش آموزها چندان خوب پیش نخواهد رفت. هرچه باشد با بازگشت بچه های شر و شور دوباره کلی دعوا و درگیری در مدرسه شروع می شود. این تقریبا چکیده ای از نظرات مختلف درباره ایده ایلان ماسک برای بازیابی اکانت های قبلی در این پلتفرم است.
بی شک بعضی از اکانت ها در توئیتر همینطور الکی بن شده بودند. به همین خاطر تصمیم ایلان ماسک تا حدودی جذاب به نظر می رسد. با این حال ماجرا وقتی خطرناک می شود که اوضاع بقیه اکانت ها را هم بدانیم. از این نظر تصمیم آقای ماسک شاید تبعات سنگینی به همراه داشته باشد.
قبل از اینکه ماجرا را بیشتر دنبال کنیم، باید کمی درباره منطق این تصمیم کلیدی بحث کنیم. توئیتر برای اینکه جلوی ریزش کاربرانش را بگیرد، قوانین مربوط به حذف یا بن کردن اکانت ها را بی نهایت ساده کرده است. این اقدام به طور مشخص برای رقابت با تیک تاک و فیس بوک صورت گرفته است. اگر از کاربران قدیمی فیس بوک باشید، خیلی خوب با سیستم بن اعصاب خُردکن آن آشنایی دارید. بنابراین تغییرات توئیتر برای کاهش تعداد کاربران بن شده چندان ایده بدی به نظر نمی رسد.
تا اینجای کار با یک تصمیم درست از سوی ایلان ماسک رو به رو هستیم اما آیا ماجرا به همین نقطه ختم می شود؟ جواب ما در روزنامه فرصت امروز یک «نه» قرص و محکم است؛ چراکه در بین اکانت های بازیابی شده مواردی نظیر توهین های نژادپرستانه یا حتی تهدید بقیه کاربران به مرگ نیز به چشم می خورد. به همین خاطر سیاست توئیتر حسابی مورد انتقاد قرار گرفته است. از سوی دیگر وضعیت ریزش کاربران هم با وجود تلاش های توئیتر برای حذف لینک های مربوط به فیس بوک در پلتفرمش ظاهر چندان جذابی ندارد. این امر نوعی دیکتاتوری از سوی ایلان ماسک تعبیر شده و صدای خیلی از کارشناس ها را درآورده است. بنابراین اقدام اخیر توئیتر برای بازیابی اکانت های بن شده چنگی به دل نمی زند.
مطلب مرتبط: ایلان ماسک به دنبال جانشین خود برای مدیریت توییتر
ممنوعیت به اشتراک گذاری موقعیت مکانی دیگران: اقدامی برای امنیت بیشتر
کاربرانی که روز و شب شان در شبکه های اجتماعی سپری می شود، علاقه زیادی برای تولید محتوای مربوط به زندگی شان دارند. این وسط هم تعیین موقعیت مکانی یا همان لوکیشن بخش جدایی ناپذیری از زندگی آنها محسوب می شود. کافی است یک شهر را به طور تصادفی در توئیتر با اینستاگرام سرچ کنید تا کلی تصویر گوناگون درباره آن به چشم تان بخورد. این وسط بیشتر از همه محتوای کاربران حقیقی نظر آدم را جلب می کند. اگر کمی اهل مطالعه داستان های پلیسی باشید، احتمالا لو رفتن موقعیت مکانی یک نفر کمی روحیه شرلوک هولمزی تان را تحریک خواهد کرد. خب اصلا چرا باید بقیه از آدرس دقیق محل زندگی من یا شما خبر داشته باشند؟ این دقیقا همان سوالی است که ذهن ایلان ماسک را هم خط خطی کرده است!
یکی از سیاست های جدید توئیتر ممنوعیت انتظار آدرس یا موقعیت مکانی دیگران است. این یعنی شما هنوز هم امکان اشاره به آدرس یا محل زندگی خودتان در پست ها را دارید، اما وقتی پای دیگران وسط باشد، توئیتر دیگر رحمی نخواهد داشت. فکر می کنم شما هم قبول داشته باشید که حفاظت از آدرس و محل زندگی کاربران نکته مهمی محسوب می شود. با این حساب استراتژی تازه توئیتر نباید خیلی سر و صدای منفی به همراه آورد.
احتمالا شما هم بارها در روزنامه ها یا مجلات اخباری درباره انواع باج گیری یا مزاحمت های آنلاین را شنیده اید. یکی از ریشه های اصلی چنین اقدامات خطرناکی بی احتیاطی کاربران در به اشتراک گذاری موقعیت مکانی خود و دوستان شان است. به همین خاطر توئیتر مثل یک دوست دلسوز به سراغ کاربران رفته و کلک این کار تعجب برانگیز را کنده است. اگر شما هم با این مسئله مشکل دارید، احتمالا توئیتر بهترین گزینه برای حفاظت از اطلاعات تان به شیوه ای تازه خواهد بود.
اگرچه ایده های ایلان ماسک در دنیای کسب و کار همیشه با موج عجیبی از حملات رسانه ای همراه است، اما در این یک مورد به نظر حق با توئیتر است. به ویژه با دست گل هایی که فیس بوک در طول سال های اخیر به آب داده، حفاظت از اطلاعات کاربران امری بی نهایت مهم شده است. اگر شما هم دوست دارید اوضاع تان در شبکه های اجتماعی خیلی پیچیده نشود، توئیتر گزینه ای همیشه امن خواهد بود. البته اگر نظر ما را بخواهید، دیر یا زود بقیه پلتفرم ها هم مجبور به پیروی از ایده آقای ماسک و توئیتر خواهند شد؛ به همین سادگی!
مسدودسازی لینک های بقیه پلتفرم ها: بدترین تصمیم ممکن
گاهی اوقات یک تصمیم اشتباه همه شهرت و اعتبار آدم را دودِ هوا می کند. این مورد درباره ایلان ماسک کمابیش مصداق دارد. ما در گزینه های قبل بیشتر با تصمیم های منطقی و مثبت رو به رو بودیم، اما حالا به یک گزینه تعجب برانگیز می رسیم. اوضاع توئیتر در طول ماه های اخیر به خاطر اصرار تیم مدیریتی اش برای بن کردن لینک های مربوط به بقیه شبکه های اجتماعی کمی به هم ریخته است. این تصمیم شاید در نگاه نخست برای توئیتر مزایای زیادی به همراه داشته و مانع از ریزش کاربران شود، اما وجهه حرفه ای آن را حسابی خدشه دار خواهد کرد. اوضاع در این مورد آنقدر به هم ریخته که گاهی اوقات کاربران از دیکتاتوری آنلاین ایلان ماسک حرف می زنند، ماجرا جالب شد، نه؟
این روزها کاربران توئیتر ایلان ماسک را ضد قهرمان اصلی داستان شبکه های اجتماعی تصور می کنند. به طوری که حتی زیر پست های او در توئیتر هم بحث های عجیب و غریبی شکل می گیرد. چیزی که این وسط مشخص است، اشتباه بزرگ تیم توئیتر برای ممنوع سازی لینک بقیه پلتفرم هاست. این اشتباه شاید به قیمت چند میلیارد دلار برای این پلتفرم تمام شود. درست به همین خاطر خیلی از کارشناس ها به توئیتر توصیه هایی برای لغو این تصمیم کرده اند. البته ماجرا چندان هم ریشه دار نیست؛ چراکه این تصمیم هنوز در حالت آزمایشی است و برای خیلی از نقاط جهان هنوز فعال نشده است. با این حال ترس کاربران اثر خودش را گذاشته و خیلی ها را به تکاپو انداخته است.
ایلان ماسک به طور مشخص هنوز درباره اقدام بحث برانگیز توئیتر اظهارنظر نکرده است. با این حال در طول هفته های اخیر ماجرای مسدودسازی لینک ها به طور قابل ملاحظه ای کاهش پیدا کرده است. این وسط فقط تکلیف فیس بوک، اینستاگرام و ماستودون (Mastodon) کاملا مشخص است؛ چراکه توئیتر از اول سعی زیادی برای حذف این رقبا از پلتفرمش داشت.
اگر نظر ما را بخواهید، بعضی از تصمیم های ایلان ماسک در توئیتر بحث برانگیز به نظر می رسد. ماجرای اخیر هم دقیقا با همین دست فرمان قابل توضیح خواهد بود. اگر شما هم دوست دارید در توئیتر سرمایه گذاری کنید، هیچ خطری رو به روی تان نیست. فقط باید حواس تان به برخی از بلندپروازی های ایلان ماسک باشد. این امر شاید در نگاه نخست جذاب به نظر برسد اما گاهی اوقات چالش های بزرگی هم پیش پای تان قرار می دهد.
نظرسنجی های بی پایان ایلان ماسک: نمایشی جذاب اما خسته کننده!
ایلان ماسک حتی قبل از اینکه مدیریت توئیتر را برعهده بگیرد، بارها و بارها از نظرسنجی به عنوان عاملی برای مشارکت با کاربران استفاده می کرد. این امر حتی درباره تصمیم های مهم نیز اجرا می شد. این روزها اگرچه ایلان ماسک بازهم از نظرسنجی استفاده زیادی می کند، اما به نوعی این نمایش برای کاربران خسته کننده شده است.
مطلب مرتبط: چطور برندتان را تبدیل به ترند توییتر کنید؟
یکی از شاهکارهای ایلان ماسک نظرسنجی از کاربران درباره ضرورت ادامه مدیریتش بر این پلتفرم بود. نتیجه این نظرخواهی اما آنطور که ایلان ماسک دوست داشت پیش نرفت؛ چراکه کاربران به استعفای او رأی دادند. این یکی از دردسرهای بزرگ نظرسنجی درباره تک تک تصمیم های توئیتر محسوب می شود. شاید شما به عنوان آدمی ماجراجو از این مدل کاری ایلان ماسک استقبال کنید اما در بلندمدت احتمالا خیلی زود این مدل نمایش ها خسته کننده به نظر برسد. به همین خاطر خیلی از کاربران عملا تمایلی برای شرکت در نظرسنجی ها نداشته و گاهی اوقات هم جواب کاربران همینطوری الکی است.
منابع: