یکشنبه, ۲۳ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Sun, 12 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز

وقتی قرارداد کارمندان به پایان می رسد یا یک سال از حضورشان در شرکت می گذرد، کم کم بحث افزایش حقوق تبدیل به دغدغه اصلی آنها می شود. آن وقت باید انتظار یک دوئل تمام عیار میان کارمندان و تیم مدیریتی شرکت را داشته باشیم. اگر خودتان را جای مدیران قرار دهید، قطعا هیچ وقت دوست ندارید افزایشی در میزان حقوق ها داشته باشید؛ چراکه حفظ سطح حقوق ها به معنای سود بیشتر شما خواهد بود. از طرفی همیشه ماجرا اینقدرها ساده نیست؛ چراکه کارمندان درجه یک هیچ وقت با حقوقی ثابت حاضر به ادامه همکاری با شما نخواهند بود. این وسط هم رقبا همیشه از تعلل شما نهایت استفاده را برده و بهترین کارمندان تان را روی هوا جذب خواهند کرد. آن وقت شما می مانید و یک تیم نصفه و نیمه که حتی یک نفر هم حاضر به همکاری با آن نیست. 

مذاکره بر سر حقوق برای کارمندان هم چندان آسان نیست. از آنجایی که سازگاری با یک محیط جدید همیشه استرس زیادی به همراه دارد، معمولا آدم ها ترجیح می دهند در یک جای ثابت به کارشان ادامه دهند. البته اگر خبری از افزایش حقوق و مزایا مناسب با وضعیت بازار نباشد، کم کم انگیزه آدم از بین می رود. خب وقتی همه چیز گران می شود، انتظار افزایش حداقلی حقوق خیلی دور از انتظار نیست، مگر نه؟

چالش مذاکره بر سر حقوق

بحث بر سر میزان حقوق اگر بدون استراتژی مشخصی دنبال شود، اغلب اوقات چیزی به همراه نخواهد داشت. دقیقا به همین خاطر خیلی وقت ها شما یا دوستان تان موفق به اثرگذاری بر روی مدیران نمی شوید. البته امسال ماجرا فرق دارد؛ چراکه ما در این مقاله قصد داریم تکنیک های مذاکره بر سر دستمزد را به شما یاد دهیم. پس اگر دوست دارید سال بعد حقوق تان بیشتر شود، این مقاله را از دست ندهید. 

مطلب مرتبط: وقتی امکان افزایش دستمزد ندارید / چگونه به عملکردهای درخشان پاداش دهیم

افزایش حقوق: آشنایی با هنر مذاکره 

آشنایی با هنر مذاکره افزایش حقوق

دیپلمات ها وقتی در اجلاس های مهم حضور پیدا می کنند، معمولا حتی سر جزئی ترین نکات هم با هم بحث های طولانی انجام می دهند. اگر بخواهیم خیلی سختگیرانه به ماجرا نگاه کنیم، کار شما هم هنگام مذاکره بر سر حقوق تان تقریبا شبیه دیپلمات هاست. پس هیچ وقت نباید بی گدار به آب بزنید. در عوض محاسبه تک تک حرکات تان ایده بهتری خواهد بود. اجازه دهید با همین مقدمه کوتاه برویم سراغ اصل مطلب و هنر مذاکره بر سر حقوق.

ارزیابی ارزش کاری: چقدر اوضاع شرکت را بهتر می کنید؟

ارزیابی ارزش کاری

موفقیت های بزرگ در بازار همیشه به اسم برندها یا نهایتا مدیران شان تمام می شود. با این حال اوضاع کارمندان در این میان بی نهایت مهم است. هیچ برندی بدون کارمندان دلسوز و خستگی ناپذیر توانایی موفقیت در بازار را ندارد. درست به همین خاطر اگر فکر می کنید کارمندان هیچ جایگاهی در شرکت ندارند، اصلا مدیر خوبی نخواهید شد. البته از آن طرف کارمندان نباید نقش شان را خیلی دست بالا بگیرند. چنین رفتاری فقط همه را از دست تان عصبانی خواهد کرد. پیشنهاد ما در روزنامه فرصت امروز استفاده از یک سیستم بی نهایت ساده برای ارزیابی ارزش کاری تان است. ماجرا جالب شد، نه؟

همانطور که مدیر برنامه های بازیگران قبل از پیشنهادشان به پروژه های گوناگون فهرستی از توانایی آنها را ردیف می کنند، شما هم باید یک چیزی شبیه رزومه برای خودتان درست کنید. البته این رزومه برای استخدام در شرکت های دیگر به درد نمی خورد، بلکه ارزش تان در شرکت را نشان خواهد داد. هرچه باشد عملکرد شما در طول یک سال اخیر نقشی هرچند کوچک در وضعیت شرکت داشته و از این نظر شما کارمند با ارزشی محسوب می شوید. سوال اصلی اینجا میزان ارزش تان است. آیا شما آنقدر وزنه مهمی در شرکت هستید که مدیران برای حفظ تان دست به ولخرجی بزنند؟ ما چند تا معیار مهم برای پاسخگویی به این سوال مهم در نظر گرفته ایم:

•    سابقه کاری در حوزه تخصصی تان: هرچه سابقه کاری یک کارمند بیشتر باشد، ارزش بالاتری در شرکت خواهد داشت. مثلا بازاریاب هایی که تمام عمرشان در این حرفه مشغول به کار بوده اند، کاری که همه در یک ماه انجام می دهند، در چند روز جمع و جور خواهند کرد. پس طبیعی است مدیران برای حفظ چنین بازاریاب هایی دست به ولخرجی های بی نهایت عجیب بزنند.

•    سابقه مدیریت: یک شرکت فقط کارمندان عادی لازم ندارد. هر کسی که توانایی مدیریتی داشته باشد، در شرکت اهمیت بالاتری خواهد داشت. درست به همین خاطر خیلی از شرکت ها در رزومه کارمندان به دنبال سابقه مدیریتی هم هستند. اگر شما در دوران کاری تان چند وقتی مدیر بوده اید، پس بد نیست انتظار دریافتی بیشتر داشته باشید. این امر به طور مشابه از سوی تیم مدیریت شرکت نیز پذیرفته خواهد شد. پس منتظر چه هستید؟ همین حالا درخواست افزایش حقوق تان را آماده کنید.

مطلب مرتبط: تقویت روحیه کارمندان بدون افزایش حقوق

•    سطح تحصیلات: سطح تحصیلات یک کارمند عامل مهم دیگری در محاسبه ارزشش برای شرکت است. کارمندانی که سابقه کاری بیشتری دارند، به تنهایی تبدیل به قهرمان های دوست داشتنی نمی شوند. در عوض مدرک تحصیلی نیز نقش مهمی در وضعیت شما خواهد داشت. دقیقا به همین خاطر باید در محاسبه ارزش تان از نظر سازمانی مدرک تحصیلی را نیز پیش چشم داشته باشید. هرچه میزان تحصیلات شما بالاتر باشد، شانس بیشتری برای موفقیت در مذاکره بر سر حقوق خواهید داشت.

•    مهارت های تخصصی: این روزها کلاس های بی نهایت متنوعی برای یادگیری مهارت های مرتبط با حوزه کسب و کار برگزار می شود. حتی دانشگاه های بزرگی مثل هاروارد هم این دوره ها را به طور حضوری و آنلاین برگزار می کنند. با این حساب جای تعجب ندارد که مدیران به کارمندانی با مدارک متنوع اهمیت بیشتری دهند. اگر شما هم کلی از این دوره ها را پشت سر گذاشته اید، ارزش تان از نظر سازمانی بی نهایت بیشتر می شود. با این حساب می توانید با خیال راحت به فکر استفاده از مزیت تان در چانه زنی بر سر حقوق تان باشید. 

بررسی میانگین حقوق در بازار: مقایسه همیشه جواب می دهد!

بررسی میانگین حقوق در بازار

فرض کنید برای پیاده روی اول صبح یک جفت کفش ورزشی لازم دارید. در این صورت اسم های بزرگی مثل نایک یا آدیداس فورا نظرتان را جلب خواهد کرد. البته قبل از خرید مقایسه قیمت، کیفیت و صدالبته نظرات دیگران ایده بدی نخواهد بود. اینطوری آدم با چشم های باز خرید کرده و دیگر سرش کلاه نمی رود. فرمول بالا درباره دنیای کسب و کار هم مصداق دارد. به ویژه اگر دنبال پیدا کردن حقوق مناسب برای تمدید قراردادتان هستید. 

همه کاری که شما در این بخش باید انجام دهید، گشت و گذار در بازار است. کسانی که دوستان زیادی در حوزه کاری شان داشته باشند، معمولا مشکل زیادی از نظر پیدا کردن میانگین حقوق نخواهند داشت. کافی است کمی درباره میانگین حقوق با دوستان تان گپ بزنید. همچنین پرس و جو از شرکت های مختلف نیز جواب می دهد. اینطوری در یک چشم به هم زدن میانگین حقوق دریافتی از طرف کارمندان را پیدا کرده و اوضاع تان برای مذاکره بی نهایت بهتر خواهد شد. 

یادتان باشد براساس ارزش سازمانی که در بخش اول ارزیابی کردید، باید کمی بیشتر از میانگین حقوق را تقاضا کنید. هرچه باشد شما یک کارمند کاملا معمولی نیستید و این خودش یک امتیاز مثبت برای تان خواهد بود. پس همیشه این نکته مهم را مدنظر داشته باشید. 

آماده سازی صحبت های کلیدی: به وقت ملاقات رو در رو

آماده سازی صحبت های کلیدی

خیلی از کارمندان بحث های مهم را به طور رو در رو با مدیران انجام می دهند. این عادت بی نهایت خوبی است. شما را نمی دانم، ولی من که ترجیح می دهم رو در رو درباره مسائل مالی حرف بزنم تا از پشت تلفن. البته شما نباید همینطور بی مقدمه سراغ بحث اصلی رفته و همه را حیرت زده کنید. در عوض مقدمه چینی و سپس بیان نکات کلیدی استراتژی بهتری خواهد بود. اینطوری نشان می دهید معیار اصلی تان فقط درآمد بیشتر نیست. 

اولین نکته ای که در بحث با مدیران باید مطرح کنید، موفقیت هایی است که سال قبل به دست آوردید. این امر نقش مهمی در اثرگذاری بهینه بر روی طرف مقابل داشته و آنها را آماده پذیرش پیشنهادهای مالی تان می کند. خب پیش خودتان که فکر نکرده اید همینطوری مدیران درخواست مالی تان را قبول خواهند کرد؟

اگر شما در سال گذشته موفقیت زیادی در بخش کاری تان نداشته اید، فرآیند مذاکره برای تان بی نهایت سخت خواهد شد. البته این پایان ماجرا نیست؛ چراکه می توانید از در سابقه کاری تان وارد شوید. مرور بعضی از خاطرات و موفقیت هایی که در طول سال های قبل داشته اید، ایده جایگزین خوبی خواهد بود. اینطوری مدیران به فکر فرو رفته و ارزش کاری تان را درک می کنند. 

مطلب مرتبط: کسب و کارهای کوچک و اشتباهات حوزه پرداخت حقوق

اشتباه خیلی از کارآفرینان در این مرحله درخواست بدون مقدمه برای افزایش حقوق است. بی شک شما در مرحله اول این مقاله ارزش سازمانی تان را درک کرده اید، اما این به معنای درک متقابل مدیرانی نیست. پس کمی آهسته تر کارتان را جلو برده و ارزش سازمانی تان را به مدیران توضیح دهید. در این صورت شانس تان برای اثرگذاری بر روی آنها خیلی بیشتر خواهد بود. 

اعتماد به نفس تان را حفظ کنید: کلید مذاکره ای موفق

حفظ اعتماد به نفس

آدم هایی که با اعتماد به نفس بالا در جلسات کاری حاضر می شوند، همیشه توجه دیگران را جلب می کنند. این ماجرا تقریبا شبیه وضعیت سخنران های حرفه ای است در مقایسه با کسانی که به محض قرار گرفتن پشت میکروفون در جلسات بزرگ استرس دست از سرشان برنمی دارد. بی شک هر کسی که برای اولین بار در جمعی مهم سخنرانی داشته باشد، استرس زیادی را تحمل خواهد کرد. با این حال شما قرار نیست همیشه استرس داشته باشید؛ چراکه مذاکره با مدیران با چاشنی استرس زیاد هیچ وقت خوب از آب درنمی آید. 

ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم کلید اعتماد به نفس هنگام مذاکره تمرین و تکرار مداوم است. پس اگر فکر کرده اید همینطور بی مقدمه سر جلسه حاضر می شوید و همه چیز خود به خود ختم به خیر می شود، سخت دراشتباهید. در عوض تمرین با گروهی از دوستان یا همکاران بر سر محورهای اصلی بحث یا حتی شبیه سازی جلسه ای که پیش رو دارید، ایده هایی خوبی خواهد بود. اینطوری شما با اعتماد به نفس کامل در جلسه حاضر شده و دیگر استرس زیادی را تجربه نخواهید کرد. 

یادتان باشد مدیران ارشد معمولا بارها و بارها تجربه مذاکره با کارمندان بر سر حقوق را داشته اند. بنابراین اگر آمادگی لازم برای این جلسه را نداشته باشید، همان اول کار مدیران شما را دست به سر خواهند کرد. پس اگر از ما می شنوید، تا اعتماد به نفس کافی را به دست نیاوردید، قدم از قدم برندارید. وگرنه حسابی پشیمان خواهید شد. 

طرح درخواست: مهمترین بخش کار

طرح درخواست افزایش حقوق

بعد از اینکه حسابی روی مهارت های تان تمرین کردید، نوبت به طرح درخواست اصلی می رسد. معمولا این درخواست در قالب ایمیل یا جلسات حضوری مطرح می شود. از آنجایی که هیچ چیز به اندازه ارتباط رو در رو اهمیت ندارد، توصیه ما حضور در محل کار و صحبت بی تعارف با مدیرتان است. اینطوری بحث تان خیلی راحت تر پیش می رود و از همه مهمتر زود هم به نتیجه می رسید. 

اگر یادتان باشد، قبلا گفتیم که شما نباید همینطور بی مقدمه سر اصل مطلب بروید. اشاره به سطح تورم، افزایش حقوق کارمندان در بقیه شرکت ها و تاثیرتان بر بهبود اوضاع شرکت نکات مهمی است که باید در قالب مقدمه مطرح شود. در نهایت هم باید بدون هیچ فشار یا اجبار خاصی درخواست افزایش حقوق تان را داشته باشید. این امر شاید در ابتدا خیلی سخت باشد، اما اصلا لازم نیست ماجرا را شبیه فیلم های هندی کنید. بدترین سناریو درباره چنین جلسه ای مخالفت سفت و سخت مدیران است. در این صورت شما چیزی را از دست نداده اید؛ چراکه دست کم برای حقوق بیشتر تلاش تان را کرده اید. 

یادتان باشد درخواست شما برای افزایش حقوق باید همراه با یک عدد مشخص باشد. مثلا اگر سال گذشته 3 هزار دلار حقوق می گرفتید، می توانید با این بار درخواست 4 هزار دلار داشته باشید. وقتی شما عدد مشخصی را بیان می کنید، ذهنیت مدیران بسیار بهتر خواهد شد؛ چراکه در دنیای کسب و کار اعداد حرف اول و آخر را می زنند. پس سعی کنید درخواست تان همیشه حرفه ای مطرح شود. 

انعطاف پذیر باشید: نکته ای که همه یادشان می رود

انعطاف پذیر باشید

مذاکره بر سر افزایش حقوق همیشه قرار نیست خیلی راحت پیش برود. چه بسا شما در طول جلسه ای که با مدیران دارید، با پیشنهادات متفاوتی رو به رو شوید. در این صورت اگر انعطاف زیادی از خودتان نشان ندهید، همه چیز گره خواهد خورد. خب وقتی در مذاکره کسی از خواسته های خودش حتی یک ذره عقب نشینی نکند، اصلا توافقی در کار خواهد بود؟

سوال بالا آنقدر اهمیت دارد که کمی درباره اش فکر کنیم. اگر نظر ما را بخواهید، شما باید آماده کمی کاهش پیشنهادتان برای افزایش حقوق باشید. مثلا اگر 500 دلار افزایش حقوق مد نظرتان است، احتمالا پیشنهاد افزایش 400 دلاری هم خیلی به نظرتان بد نخواهد بود. پس در صورت مواجهه با چنین پیشنهادی خیلی مته به خشخاش نگذارید. اینطوری کارتان خیلی بهتر پیش می رود و دردسری هم برای ادامه همکاری با شرکت فعلی تان نخواهید داشت. 

مطلب مرتبط: 12 راز خوشحال نگه داشتن کارمندان بدون افزایش حقوق

ترسی از پایان همکاری نداشته باشید: مرور بدترین سناریوها!

ترسی از پایان همکاری نداشته باشید

اگر نکات مورد بحث در این مقاله را دقیق اجرا کنید، شانس زیادی برای جلب رضایت مدیران خواهید داشت؛ چراکه همه با افزایش حقوق آشنا بوده و معمولا مقاومت زیادی هم در برابر آن نشان نمی دهند. البته عرصه کارآفرینی همیشه غافلگیری های خاص خودش را هم دارد. به همین خاطر شما باید آماده هرگونه اتفاقی باشید. چه بسا شرکت‎تان به دلیل مشکلات مالی یا هزار و یک اتفاق دیگر تمایلی برای افزایش حقوق تان نداشته باشد. آن وقت شما با یک تصمیم سخت رو به رو خواهید شد. بی شک هیچ کس دوست ندارد سال های سال با حقوقی ثابت به کارش ادامه دهد. به همین خاطر معمولا کارمندان در مواجهه با جواب منفی مدیران برای افزایش حقوق به فکر ترک شرکت می افتند. در این صورت شما نباید خیلی زود تصمیم بگیرید؛ چراکه چند ماه بیکاری عواقب زیادی برای تان به همراه خواهد داشت. ماجرا خیلی تیره و تار شد، مگر نه؟

پیشنهاد ما در روزنامه فرصت امروز برای مواجهه با شرایط دشوار افزایش حقوق بی نهایت ساده است. اگر شما به در بسته خوردید، باید کم کم به فکر جست وجو برای شغلی تازه باشید. این امر نه تنها شما را در موقعیت تازه ای قرار می دهد، بلکه شانس همکاری با برندهای بزرگ را نیز پیش پای تان خواهد گذاشت. هرچه باشد شما بعد از همکاری با یک شرکت دیگر حسابی رزومه تان را پربار کرده اید. پس بد نیست به فکر همکاری با برندهای بزرگ یا غول های دنیای کسب و کار باشید!

یادتان باشد قبل از اینکه یک موقعیت شغلی خوب پیدا کنید، بد نیست به کار سابق تان ادامه دهید. اینطوری همیشه خیال تان از نظر مالی راحت خواهد بود. بعد هم که یک فرصت شغلی خوب پیدا کردید، استعفا از کار فعلی ایده دور از ذهنی نخواهد بود؛ به همین سادگی.

جمع بندی مذاکره: نقطه پایانی

جمع بندی مذاکره افزایش حقوق

هر کاری باید سر موقع به پایان برسد. وگرنه آنقدر کش پیدا می کند تا حوصله همه سر برود. این دقیقا همان فرمولی است که درباره مذاکره پیرامون افزایش حقوق هم باید رعایت شود. خب پیش خودتان که فکر نکرده اید تا آخر دنیا وقت برای چانه زنی دارید؟ 

ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم کارمندان باید بعد از مذاکره ای فشرده بر سر افزایش حقوق یک جمع بندی درست از آن داشته باشند. اگر با مدیران ارشد بر سر یک حقوق تازه به توافق رسیدید، دیگر نیازی به نگرانی نیست. فقط یادتان باشد قبل از اینکه بحث را نیمه کاره رها کنید، از مدیر موردنظر بابت توجه اش قدردانی کنید. بعه علاوه، اگر به صورت گروهی برای افزایش حقوق تان تلاش می کنید، بحث درباره تک تک جزییات مذاکره با همکاران ضروری خواهد بود. 

بی شک مذاکره بر سر افزایش حقوق یک روی دیگر هم دارد. منظور ما وقتی است که مذاکرات به نتیجه دلخواه نمی رسد. آن وقت شما قرار نیست خودتان را اذیت کرده یا بیش از حد نگران شوید. کافی است جمع بندی درستی از موقعیت تان در شرکت داشته و درباره ادامه همکاری یا ترک شرکت تصمیم گیری کنید. متاسفانه خیلی از کارآفرینان این مرحله را خیلی طولانی می کنند. به طوری که بعد از چند هفته اصلا یادشان می رود سر حقوق با مدیران مذاکره کرده اند. پس قبل از اینکه خیلی دیر بشود، تصمیم نهایی تان را بگیرید. وگرنه دیگر کسی شما را درباره بحث حقوق جدی نخواهد گرفت. 

مطلب مرتبط: 10 دلیل برای نپذیرفتن پیشنهاد کاری با دستمزد بالا

بعد از اینکه تصمیم تان را با توجه به گفت وگو با مدیران شرکت گرفتید، دیگر نباید آن را تغییر دهید. پس سعی کنید هیچ وقت با عجله زیادی تصمیم نگیرید. وگرنه اوضاع تان حسابی به هم خواهد ریخت. توصیه ما تصمیم گیری در طول یک هفته است. این زمان برای ارزیابی دقیق شرایط و جمع بندی درست کافی خواهد بود. 

منابع:

https://in.indeed.com

https://novoresume.com

برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/qXlGq86d
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچ
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه