یکی از بدیهیات اولیه در حوزه کسب و کار و اقتصاد هر کشور موضوع رونق اقتصادی و روان کردن چرخ های اقتصاد ملی و صنعت است که شاید اصلی ترین راهکار برای تحقق سال 1397 یعنی «حمایت از کالای ایرانی» باشد، چراکه یکی از مهم ترین مسائلی که می تواند در حوزه رونق اقتصادی وجود داشته باشد، رونق اقتصادی در بنگاه های تولیدی کشور و هموار کردن مسیر تولیدکنندگان و سرمایه گذاران از طریق تغییر یا اصلاح سیاست های اقتصادی است که باعث حرکت کشور از مرحله در حال توسعه به مرحله توسعه یافتگی می شود.
حرکت در این مسیر مستلزم فرهنگ سازی و جلب اعتماد عمومی در مشارکت و حمایت جدی مردم از تولید داخلی در کنار افزایش کیفیت، رقابت پذیری و... از سوی تولیدکنندگان است، چراکه دلیل گرایش مصرف کنندگان به کالای خارجی این است که تولیدکننده داخلی نتوانسته به لحاظ قیمت و کیفیت، نیازهای مصرف کننده ایرانی را برآورده کند. در صورتی که شاهد افزایش سهم مصرف کالاهای تولید شده توسط مصرف کنندگان داخلی باشیم، علاوه بر رونق اقتصادی در بنگاه های اقتصادی و تولیدی، می توانیم تولیدات داخل را به سایر کشورها صادر کنیم.
شاید بزرگ ترین مزیت در استفاده از کالاهای ایرانی، مزیت اشتغال جوانان جویای کار کشور باشد، به طوری که اگر بتوانیم حوزه تولید و کالای داخلی را تقویت کنیم، به طور حتم توانسته ایم مشکل اشتغال را نیز تا حدود بسیاری کاهش دهیم. از سوی دیگر استفاده از تولید داخل باعث افزایش درآمد ملی خواهد شد که این امر نیز می تواند بر موضوع اشتغال تأثیرگذار باشد.
همچنین مزیت دیگر در حمایت از کالای ایرانی، افزایش صادرات است، چراکه مصرف تولید با کیفیت داخلی در کنار بازاریابی و تبلیغات مناسب می تواند دروازه های واردات کشورهای دیگر را به روی محصولات داخلی باز کرده و جایگاه برند داخلی در بازارهای جهانی را تقویت کند.
از دیگر راهکارهای حمایت از کالای ایرانی، جلب مشارکت و سرمایه گذاری مردم در بسترهای تولیدی و اقتصادی کشور است که می توانند گامی اساسی در این مسیر حمایت از تولید ملی را اعمال کنند.
پس در صورتی که این رونق اقتصادی رقم بخورد، تولیدکننده ایرانی می تواند به موقع بازپرداخت بدهی های خود را به سیستم مالی و بانکی کشور انجام دهد و این سیستم نیز با تزریق منابع جدید به سایر حوزه های تولید باعث گشایش و رونق چرخه تولید در کشور خواهد شد.
لذا رونق اقتصادی در سال حمایت از کالای ایرانی و عصر اقتصاد مقاومتی، نیازمند حرکت از شعار به سمت راهکارهای عمل گرایانه و حرکت های جهادی است، چراکه تولید ملی پنجره ای باز به سوی اشتغال زایی و کارآفرینی و افزایش بهره وری و ایجاد اثرات مثبت در تمامی عرصه های اقتصادی کشور خواهد بود و باعث بهبود وضعیت اجتماعی، رفاهی و زندگی مردم خواهد شد.
کارشناس ارشد کسب وکار*