مدیرعامل اچ تی سی در کنفرانس خبری MWC امسال به ترسیم دنیایی پرداخت که در آن گوشی های هوشمند دیگر در مرکز توجه قرار ندارند، زیرا واقعیت مجازی و هوش مصنوعی بازیگران اصلی خواهند بود.
به گزارش زومیت شِر وَنگ، مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران اچ تی سی در کنگره جهانی موبایل امسال به نکته های جالبی اشاره کرد که استراتژی این شرکت برای آینده را توصیف می کند. از نظر او، چهار کلیدواژه اساسی، آینده فناوری را در دست خواهند گرفت که شامل نسل پنجم اتصال همراه (5G)، هوش مصنوعی، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده می شود؛ واژه هایی که حتی هم اکنون نیز در مرکز توجه رسانه ها قرار دارند، اما فعالیت گسترده شرکت های بزرگ در این زمینه ها، نشان می دهد که قطعا باید منتظر خبرهای بزرگ تری در آینده از آنها باشیم. تمرکز بسیار زیاد شرکت هایی مانند آمازون، گوگل و فیس بوک روی هوش مصنوعی می تواند اهمیت بالای این حوزه را نشان دهد. هم اکنون نیز می توانیم مشاهده کنیم که هوش مصنوعی در برخی زمینه ها بسیار بهتر از انسان ها عمل می کند. یا حتی 5G بسیار سریع تر از آنچه تصور می شد، در حال توسعه است و به نظر نمی رسد تمامی این فناوری ها، اسامی زودگذر و تنها برای تهییج رسانه ها باشند.
در کنگره جهانی موبایل امسال، مفهوم بسیار شفاف تری را از 5G شاهد بودیم. به نظر شر ونگ، دستگاه هایی با امکان اتصال فراتر از حالت کنونی می توانند پتانسیل به وجود آوردن یک انقلاب در زمینه فناوری را داشته باشند. اتصال 5G با پهنای باند بالا و تأخیر بسیار کم می تواند نیاز به پردازش روی خود دستگاه ها را کاهش دهد، بنابراین دستگاه های مبتنی بر این نوع اتصال می توانند واقعیت مجازی و واقعیت افزوده را به کمک پردازش های ابری به آسانی اجرا کنند. همچنین امکان توسعه و ساخت دستگاه های جدیدی مانند عینک های هوشمند و هدست های واقعیت مجازی باریک تر ممکن خواهد بود. حتی می توان به سیستم هایی کاملا متفاوت برای نمایش اطلاعات اشاره کرد که پردازش های آنها روی فضای ابری صورت می گیرد و تنها اقدام به نمایش داده ها می کنند.
ونگ همچنین می گوید:
گوشی های هوشمند در آینده ممکن است با مستطیل های براقی که هم اکنون می شناسیم و دوست داریم، تفاوت داشته باشند. من تصور می کنم که از فناوری هایی مانند 5G استفاده خواهیم کرد تا نیاز به پردازش روی دستگاه را کاهش دهیم. امکان دارد که نمایشگر ها از گوشی های هوشمند حذف شوند و محتوا، روی دستگاه های واقعیت مجازی و افزوده نمایش داده شود یا اینکه به صورت مستقیم بر چشم های ما تابیده شود.
هوش مصنوعی نیز وظیفه مرتبط ساختن دستگاه های مختلف به یکدیگر را برعهده خواهد داشت. شر ونگ پیش بینی می کند که به زودی هوش مصنوعی، شناخت بهتری از ما نسبت به خود ما خواهد داشت. پردازش ابری نیز باید به کمک فعالیت های هوش مصنوعی روی دستگاه های همراه، خواهد آمد؛ زیرا در حال حاضر قدرت مورد نیاز برای انجام آنها روی گوشی های هوشمند وجود ندارد. در این میان تبادل اطلاعات میان گوشی های هوشمند و سرویس های ابری رخ می دهد که نگرانی ها درباره حفظ حریم شخصی کاربران را افزایش می دهد.
اچ تی سی موفق شده است با امضای قراردادی با گوگل، یک میلیارد دلار درآمد کسب کند و هم اکنون 2هزار نفر برای این شرکت کار می کنند. به تازگی برخی تغییرات در سلسله مدیریت این شرکت رخ داده است و هم اکنون قسمت عمده آن توسط تیم وایو اداره می شود. شر ونگ اعتقاد دارد که اچ تی سی می تواند به کمک وایو از داشتن قدمی محکم در حوزه واقعیت مجازی، اطمینان داشته باشد. همچنین ویدئویی مربوط به عینک هوشمند، نشان از فعالیت های این شرکت برای ورود به حوزه واقعیت افزوده در آینده دارد.