اهالی دنیای تکنولوژی جسارت پاول دورف را می ستایند. او در چند ماه اخیر در نقش مدیرعامل تلگرام توانست نظر مساعد 81 سرمایه گذار مطرح از جمله بزرگان دره سیلیکونی را جلب کرده و سرمایه ای 850میلیون دلاری را برای راه اندازی ارز دیجیتالی خود به نام Gram جمع کند. حال برخلاف گزارش های قبلی، او تصمیم گرفته قبل از عرضه عمومی این سکه، باز هم پای بخش خصوصی را به شبکه باز تلگرام (TON) باز کند.
طی روزهای اخیر، سرمایه گذاران مختلفی از طریق ایمیل نسبت به مرحله دوم (و محرمانه) عرضه اولیه کوین (ICO) از سوی تلگرام آگاه شده اند و تعدادی از آنها، رسانه ها را در جریان گذاشته اند. هنوز مشخص نیست که در این مرحله چه مقدار سرمایه جمع می شود، اما انتظار می رود شاهد رقمی در حد و اندازه مرحله قبل باشیم. با این حساب Gram حتی قبل از اینکه عمومی شود، 1.6میلیارد دلار سرمایه در اختیار دارد. ناگفته نماند تلگرام همین حالا هم با اختلاف، بزرگ ترین ICO تاریخ ارزهای دیجیتال را رقم زده و رکورد قبلی یعنی 232میلیون دلار را متلاشی کرده است.
تغییر برنامه اولیه تلگرام در حالی صورت می گیرد که پروژه «شبکه باز تلگرام» (TON) انتقادات زیادی را به همراه دارد. این شبکه در اکوسیستمی شبیه اتریوم توسعه یافته و از اپلیکیشن ها، خدمات و فروشگاهی برای کالاهای دیجیتال و فیزیکی تشکیل شده است. با این حال منتقدان می گویند جزییات فنی این پروژه بسیار ناقص است و سرمایه گذاری بالا در آن صرفا به خاطر هیاهو و جنجال تبلیغاتی صورت می گیرد.
«کارلوس ماسکرا» که از سرمایه گذاران معروف دنیای ارزهای دیجیتالی و بلاک چین به شمار می رود، این اقدام تلگرام را منطقی می داند. به عقیده او این روزها پیش فروش سکه (ICO) هیجان انگیز تر از عرضه عمومی آن است. تعدادی از سرمایه گذاران هم معتقدند تا وقتی تقاضا وجود داشته باشد، شرکتی مانند تلگرام هم فرصت را از دست نمی دهد. حتی گفته می شود پس از مرحله اول پیش فروش، برخی خریداران اولیه توانستند سکه های خود را به قیمت دو برابری به خریداران ثانویه بفروشند.
با توجه به سخت گیری های اخیر در زمینه عرضه اولیه سکه و کلاهبرداری های صورت گرفته، احتمالا تلگرام نمی تواند ICO عمومی خود را در آمریکا به اجرا درآورد. شاید به همین دلیل است که این کمپانی به دنبال سرمایه گذار های بیشتری از بخش خصوصی می گردد.