بنابر اعلام سازمان ملل، ایران در بین ۱۹۵ کشور، با شاخص توسعه انسانی ۰.۷۷۴ در رده ۶۹ جهان قرار دارد.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری دفتر توسعه سازمان ملل متحد، شاخص توسعه انسانی که با در نظر گرفتن معیارهایی چون متوسط امید به زندگی، مدت زمان تحصیل در مدارس و سرانه تولید ناخالص ملی محاسبه می شود، عددی بین صفر تا یک است که هر چه به یک نزدیکتر باشد بیانگر شاخص توسعه انسانی بالاتر است.
این گزارش ۱۹۵ کشور جهان را در پنج دسته قرار داده است که ۵۱ کشور با شاخص توسعه انسانی بین ۰.۸ تا ۱، در دسته توسعه بسیار بالا، کشورهای با شاخص توسعه انسانی کمتر از ۰.۸ تا ۰.۷ (از جمله ایران) در دسته توسعه بالا، کشورهای با شاخص کمتر از ۰.۷ تا و بزرگتر یا مساوی ۰.۵۵ در دسته توسعه متوسط و سایر کشورها در دسته کشورها با شاخص توسعه انسانی پایین قرار دارند. هفت کشور جهان نیز که شاخص توسعه انسانی آنها نامعین است، در دسته سایر کشورها قرار دارند.
در این رده بندی، نروژ با شاخص ۰.۹۴۹ توسعه یافته ترین کشور جهان است و پس از آن استرالیا و سوئیس با ۰.۹۳۹، آلمان با ۰.۹۲۶، دانمارک و سنگاپور با ۰.۹۲۵ و هلند با شاخص ۰.۹۲۴ قرار دارند. ایران پایینتر از کشورهایی چون صربستان و کوبا و بالاتر از کشورهایی مانند گرجستان و ترکیه، در رده ۶۹ قرار دارد.
جمهوری آفریقای مرکزی با شاخص توسعه انسانی ۰.۳۵۲ در انتهای جدول قرار دارد و پس از این کشور نیجر، چاد و بورکینافاسو کمترین شاخص توسعه انسانی را دارند.
متوسط شاخص توسعه انسانی جهان برابر با ۰.۷۱۷ است، بیشترین شاخص توسعه انسانی متعلق به منطقه اروپا و آسیای مرکزی با متوسط شاخص توسعه انسانی ۰.۷۵۶ و کم ترین هم متعلق به منطقه صحرای آفریقا با متوسط ۰.۵۲۳ است.