نویسندگی میهمان نوعی بازاریابی است که در سال های اخیر به رشد قابل قبولی رسیده و فرصت های مناسبی در اختیار افراد قرار می دهد.
ابزارها و استراتژی های بازاریابی دیجیتال هر روز در حال تغییر و جایگزینی هستند. یکی از این روش ها که با گذشت سال ها هنوز به عنوان ابزاری مفید و کاربردی شناخته می شود، نویسندگی میهمان است. در صورتی که به عنوان صاحب کسب وکار یا حتی یک آزادکار، این روش را برای بازاریابی بلندمدت انتخاب کنید، سود زیادی از آن خواهید برد.
جیسون دیمرس یکی از نویسندگان وب سایت فوربس است که تحقیقات و تجربه های مفیدی در زمینه نویسندگی میهمان دارد. او در این مقاله نکات کاربردی برای شروع این نوع از بازاریابی را به اشتراک گذاشته است تا کاربران بتوانند با ترس اولیه این کار مقابله کنند.
نویسندگی میهمان چگونه انجام می شود
قدم اول، ساختن یک برند شخصی یا سازمانی برای خود است. ساختن برند استراتژی های خاص خود را دارد که در مطالب مربوط به آن پرداخته ایم. به صورت خلاصه، شما باید در قدم اول به طور نسبی شناخته شده باشید یا حداقل سابقه و رزومه ای با نمونه کارهای مناسب ارائه دهید. سپس به دنبال وب سایت هایی باشید که در انتشار محتوا فعال باشند و حتی الامکان مطالبی مرتبط با صنعت شما ارائه بدهند.
شاید قدم اول در این مسیر دشوار باشد، اما پس از پیدا کردن ناشر اولیه، مسیر پیشرفت شما شروع می شود. از همان روزهای اول می توانید از منافع نویسندگی خود استفاده کنید و رفته رفته برندتان را گسترش دهید. با شناخته تر شدن برند، کار شما برای پیدا کردن ناشران بهتر آسان خواهد شد و این روند دومینویی، شما را به مخاطبان و در نهایت مشتریان بیشتر وصل می کند.
سؤالی که ذهن اکثر افراد و صاحبان کسب وکار را به خود مشغول می کند این است که نویسندگی میهمان را از کجا شروع کنند؟
۱- برند شخصی را در اولویت قرار دهید
همان طور که پیش از این گفته شد، در قدم اول باید شناخته شده باشید. پس ابتدا خودتان را در پروفایل های مختلف شبکه های اجتماعی، وبلاگ شخصی یا صفحه مؤلفان در وب سایت شرکتی معرفی کنید. سعی کنید در فضاها و گروه های مختلف کاری خود را نشان بدهید و در کنار آن، لحن به خصوص و ویژگی اصلی خودتان را به نمایش بگذارید.
۲- محتوای متنوع در ارتباط با کسب وکار آماده کنید
در قدم بعدی باید محتوای مورد نظر را تولید کرده و آماده داشته باشید. برای انتخاب موضوع محتوا سراغ زمینه هایی بروید که در آنها حرفه ای هستید. علاوه بر حرفه ای بودن، موضوعات باید با زمینه کاری شما مرتبط باشند. این محتوا را قبل از تماس با هر ویراستار یا وب سایت ناشری آماده کنید.
۳- مخاطب اولیه را پیدا کنید
اگر ناشر بداند که شما در حال حاضر تعدادی مخاطب در انجمن های متنوع دارید، محتوای شما را راحت تر منتشر می کند. شناخته شدن در شبکه های اجتماعی در این موقعیت کمک بزرگی خواهد بود.
۴- ناشر اول را با دقت انتخاب کنید
اولین وب سایت یا سرویسی که محتوای شما را منتشر می سازد، حکم تبلیغات را نیز برای شما ایفا می کند. انتخاب هوشمندانه ناشر اولیه، به شما کمک می کند تا مخاطبان اولیه را بهتر جذب کنید و در برقراری ارتباط با ناشران بعدی نیز راه آسانی در پیش داشته باشید.
۵- پایدار بمانید
پس از ارتباط اولیه و جلب نظر ناشر، باید بتوانید با محتوای مناسب، جای پای خود را در وب سایت هدف محکم کنید. این کار با انتخاب موضوع مناسب و نوشتن محتوایی که مخاطبان وب سایت هدف را علاقه مندتر می کند، عملی می شود.
۶- ارتباط با ناشر را قوی کنید
از همان روزهای اولیه، ارتباطی مداوم و سازنده با وب سایت ناشر داشته باشید. سعی کنید ویرایش های مدنظر آنها را به بهترین نحو انجام بدهید و محتوا را با شراکت کامل با تیم آن وب سایت آماده کنید.
۷- روی مخاطب سرمایه گذاری کنید
مخاطبان و دنبال کنندگان شبکه های اجتماعی، حکم مبلغان شما و محتوای تان را دارند. ارتباط با آنها را هیچ گاه از دست ندهید و تلاش کنید هر روز بیش از پیش محتوای جذاب برای آنها تولید کنید. در شبکه های اجتماعی به نظرات شان پاسخ دهید و محتوا را آن طور که دنبال کنندگان می پسندند تولید کنید.
۸- دست از تلاش برندارید
پس از انتشار محتوا در چند سرویس و جذب مخاطبان زیاد، شاید به این فکر بیفتید که به اندا زه کافی روی این روش وقت گذاشته اید. این طرز تفکر اشتباه است و هیچ بن بستی برای انتشار و بازاریابی محتوا وجود ندارد. با گذشت زمان به فکر ناشران بزرگ تر و حضور جدی تر در بازارهای جدید باشید.
فراموش نکنید که دشوارترین مرحله هر استراتژی کسب وکار، شروع آن است. قدم اول را به هر شکل ممکن بردارید و شروع به نوشتن کنید. مطمئن باشید استراتژی نویسندگی میهمان سود بالایی برای شما خواهد داشت.