پنجشنبه, ۱ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Thu, 21 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه هفت طرح مهم ریلی در اولویت اجرایی قرار خواهند گرفت، اعلام کرد: با اتمام این طرح ها پنج استان کشور به شبکه ریلی متصل خواهند شد.

به گزارش «فرصت امروز» از وزارت راه و شهرسازی، خیرالله خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی درباره آخرین وضعیت هفت پروژه اقتصاد مقاومتی ریلی در سال ۹۶ گفت: با توجه به مزایای ترانزیت ریلی و نقش اساسی آن در رشد اقتصادی کشور، یکی از اولویت های مهم دولت توسعه و گسترش شبکه راه آهن است و در همین راستا هفت طرح مهم ریلی در اولویت اجرایی قرار گرفت که با اتمام این طرح ها علاوه بر ارتباط ریلی میان ایران و افغانستان، پنج استان کشور شامل همدان، کرمانشاه، گیلان، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی به شبکه ریلی متصل خواهند شد.

او ادامه داد: شبکه ریلی ایران هم اکنون ۱۳ هزار و ۳۵۰ کیلومتر خطوط در دست بهره برداری، ۳۴۱۰ کیلومتر خطوط در دست احداث و ۴۹۳۰ کیلومتر در حال مطالعه است که با اتمام ۵۱۶ کیلومتر ریل گذاری از پروژه های اقتصاد مقاومتی در سال جاری، ۹۱۹ کیلومتر از خطوط جدید ریلی مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت. با تحقق این مهم، ضمن ثبت رکوردی جدید در تاریخ راه آهن کشور شاهد تحولی بنیادین در زیرساخت های حمل ونقل کشور خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل در خصوص راه آهن قزوین ـ رشت تصریح کرد: عملیات اجرایی راه آهن قزوین ـ رشت به طول ۱۶۴ کیلومتر با هدف اتصال این استان به شبکه ریلی و سپس تا کشور آذربایجان از سال ۱۳۸۳ آغاز شد. این پروژه از شهرهای کوهین، لوشان، منجیل، رستم آباد و امام زاده هاشم عبور می کند و تاکنون با صرف هزینه های بالغ بر ۱۳هزار ۸۸۰ میلیارد ریال از پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی برخوردار است و پیش بینی می شود امسال به بهره برداری برسد.

وی افزود: عملیات اجرایی صورت گرفته در این پروژه شامل ۱۱میلیون و ۵۲۰هزار مترمکعب خاک ریزی، ۹میلیون و ۵۰۰هزار مترمکعب خاک برداری، یک میلیون و ۶۰هزار مترمکعب پی کنی و ۶۰۰ هزار مترمکعب بالاست بوده و حدود ۱۶۰ کیلومتر ریل گذاری شده است.

خادمی گفت: تعداد ۶ ایستگاه با مساحت ۳۵ هزار و ۶۲۵ مترمربع زیربنا و یک میلیون و ۱۸۰هزار مترمربع محوطه طراحی شده است که تاکنون بیش از ۲۰ هزار مترمربع از ساختمان و ۷۳۰ هزار مترمربع از محوطه آن ساخته شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی اعتبار مورد نیاز این پروژه را ۶ هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: راه آهن قزوین-رشت یک ابر پروژه عمرانی با ۲۵.۴ کیلومتر تونل و گالری و حدود ۹ کیلومتر پل بزرگ که زیباترین و طولانی ترین پل ریلی کشور به طول ۱۴۳۰ متر جزو همین پروژه است.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل با اشاره به عملیات اجرایی راه آهن فیروزان-کرمانشاه نیز گفت: این پروژه به طول ۱۱۰ کیلومتر با هدف اتصال این استان به شبکه ریلی از سال ۱۳۸۰ آغاز شد و از شهرهای زاگرس و بیستون عبور می کند. تاکنون با صرف هزینه ای بالغ بر ۳ هزار و ۹۸۰ میلیارد ریال از پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد برخوردار است.

وی افزود: عملیات اجرایی صورت گرفته در این پروژه شامل ۵ میلیون و ۱۴۵ کیلومترمربع خاک ریزی و ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار مترمکعب خاک برداری، ۶۴ هزار مترمکعب پی کنی و ۴۲۰ هزار مترمکعب بالاست بوده و خط اصلی پروژه به طول کامل ریل گذاری شده است. همچنین میزان وزن ریل بالغ بر ۱۳ هزار و ۲۰۰ تن و تعداد تراورس به کار رفته شده ۱۹۰ هزار عدد است.

خادمی یادآور شد: در این طرح چهار ایستگاه با مساحت ۴۷ هزار و ۲۵۹ مترمربع زیربنا و یک میلیون و ۲۳۰ هزار مترمربع محوطه طراحی شده است که تاکنون ۳۱ هزار و ۴۰۰ مترمربع از ساختمان و ۷۲۲ هزار مترمربع از محوطه آن ساخته شده است.

وی با بیان اینکه ۱۱۰۰ متر پل و ۳ هزار متر تونل در این پروژه ساخته شده است، گفت: اعتبار مورد نیاز این پروژه ۲۵۰۰ میلیارد ریال است که پیش بینی می شود در سال جاری مورد بهره برداری قرار بگیرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین به عملیات اجرایی راه آهن همدان اشاره کرد و گفت: عملیات اجرایی راه آهن همدان به طول ۲۷۰ کیلومتر با هدف اتصال استان به شبکه ریلی از سال ۱۳۸۴ آغاز شد. در این پروژه که از شهرهای رباط کریم، نوبران و فامنین عبور می کند تاکنون بالغ بر ۵ هزار و ۳۵ میلیارد ریال هزینه شده و هم اکنون در حال بهره برداری است.

وی افزود: عملیات زیرسازی و ریل گذاری این پروژه تا همدان به اتمام رسیده و ساختمان ایستگاه آن در حال احداث است. در این طرح چهار ایستگاه به مساحت ۴۰ هزار و ۱۲۴ مترمربع زیربنا و یک میلیون و ۶۶۰ هزار مترمربع محوطه طراحی شده است که تاکنون ۱۶هزار و ۶۰۰ مترمربع از ساختمان و ۵۹۰ هزار مترمربع از محوطه آن ساخته شده و همچنین برای احداث این خط ریلی ۱۶۵۰ متر پل نیز اجرا شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی در پایان یادآور شد: بر اساس بررسی ها پس از بهره برداری از ۷ پروژه ریلی اقتصاد مقاومتی تا پایان امسال اتصال مراکز استان های اردبیل، خراسان شمالی، لرستان، کردستان و چهارمحال و بختیاری در سال ۹۷ در دستور کار قرار می گیرد تا در دولت یازدهم و دوازدهم شاهد اتصال ۱۰ استان کشور به شبکه راه آهن باشیم.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/Ih4zcZ7e
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفره
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه