شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران پس از یک روز استراحت توانست 58 واحد رشد کند و به سطح 88 هزار و 261 واحد برسد. نماد فولاد مبارکه اصفهان با 56 واحد، پالایش نفت بندر عباس با 33واحد و پالایش نفت اصفهان با 20 واحد افزایش بیشترین تأثیر مثبت را بر رشد شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند. در مقابل، معاملات سهام در نماد معاملاتی سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین با 20 واحد، گروه مپنا با 17 واحد و سایپا با 15 واحد کاهش بیشترین تأثیر منفی را در برآورد نماگر بورس داشتند.
ارزش معاملات بورس تهران نیز به رقم ۱۴۵ میلیارد تومان بالغ شد که این رقم ناشی از دست به دست شدن ۶۰۲میلیون سهم و اوراق مالی طی ۵۰ هزار و ۱۲۲ نوبت دادوستد بود. در فرابورس ایران هم آیفکس ۱.۳ واحد رشد کرد و در آستانه رقم ۱۰۱۰ واحدی قرار گرفت. ارزش معاملات فرابورس ایران نیز به رقم ۱۸۵ میلیارد تومان بالغ شد و حجم معاملات به رقم ۱۹۱ میلیون سهم و اوراق مالی رسید.
تحرک بازارگردان ها در گروه پالایشی
در جریان معاملات بازار سهام در حالی گروه پالایشی ها پیرو رشد روزهای اخیر قیمت نفت خام در بازارهای جهانی با اقبال خریداران حقیقی روبه رو شد که تحرک بازارگردان های این گروه روندی متعادل را در کلیت نمادها حاکم کرد. در گروه بانک ها، انتظار سهامداران نمادهای متوقفی برای برگزاری مجمع و بازگشایی نماد معاملاتی پس از گذشت حدود دو سال در حالی لبریز شده که شنیده هایی از تغییرات مدیریتی در این گروه حاکی است.
در گروه فلزات اساسی نیز جمع آوری سهام در محدوده صفر تابلو در حالی ادامه یافت که به نظر می رسد طی روزهای آینده نمادهای این گروه پیشرو اصلی بازار سهام باشند. از سوی دیگر حق تقدم سهام سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین به قیمت هر سهم حدوداً 16 تومان در حالی مورد توجه خریداران اغلب حقیقی قرار گرفت که قیمت هر سهم تاپیکو روی تابلوی بورس حدود 122 تومان است.
با گروه های بازار سهام
در دومین روز کاری بورس تهران در این هفته اکثر سهم های خودرویی شاهد کاهش قیمت پایانی بودند. در این گروه ۱۰۹ میلیون سهم به ارزش بیش از ۱۲ میلیارد تومان مورد دادوستد قرار گرفت. همچنین در گروه فلزات اساسی قیمت سهم ها عمدتا کاهشی بود هرچند سهم هایی نیز توانستند تا حدود یک درصد رشد کنند. در این گروه حجم معاملات به رقم ۷۰ میلیون سهم و اوراق مالی رسید و ارزش معاملات تا بیش از ۱۶ میلیارد تومان ثبت شد.
همچنین سیمانی ها نیز اکثرا با کاهش در قیمت آخرین معامله و قیمت پایانی مواجه شدند. در این گروه بیش از ۱۰ میلیون سهم به ارزش حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان مورد دادوستد قرار گرفت. در عین حال نماد معاملاتی شرکت های خدمات فنی فولاد یزد، آلومراد، پشم شیشه ایران، حق تقدم خرید سهام بهنوش ایران، اوراق صکوک اجاره واسطه مالی مهر یکم در نماد صبصیر و اوراق صکوک اجاره واسط مالی آذر یکم در نماد صکاشی و فرآورده های سیمان شرق از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و در مقابل نماد معاملاتی شرکت های گروه سرمایه گذاری آتی دماوند و پتروشیمی شیراز متوقف شدند.
معاملات درون گروهی زیر ذره بین
در بازار دوم بورس تهران که به معاملات درون گروهی سهامداران عمده اختصاص دارد 15میلیون سهم ایران ترانسفو به ارزش بیش از 8میلیارد تومان میان سهامداران عمده این سهم با معاملات انتقالی همراه بود. در نماد صنایع و معادن احیا سپاهان نیز اندکی بیش از 12.5 میلیون سهم به ارزش کمتر از 9 میلیارد تومان کد به کد شد. همچنین 12 میلیون سهم فولاد کاوه کیش به ارزش بیش از 2.5 میلیارد تومان با تجمیع سهام به کدهای درون گروهی از سوی سهامدار عمده روبه رو شد و در سرمایه گذاری سبحان نیز 10 میلیون سهم به ارزش کمتر از 1.5 میلیارد تومان به کدها ی درون گروهی انتقال یافت.
همچنین در سرمایه گذاری گروه توسعه ملی 5 میلیون سهم به ارزش کمتر از یک میلیارد تومان به کدهای درون گروهی سهامدار عمده تجمیع شد. کمتر از 5میلیون سهم صنایع پتروشیمی خلیج فارس به ارزش بیش از 2 میلیارد تومان کد به کد شد. در این بازار کمتر از 3 میلیون سهم دامداری تلیسه نمونه به ارزش بیش از 2.5 میلیارد تومان به کدهای درون گروهی سهامدار عمده منتقل شد و در نهایت بیش از 2.5 میلیون سهم هتل پارسیان کوثر اصفهان به ارزش کمتر از 5 میلیارد تومان کد به کد شد.