شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان آخرین روز معاملاتی هفته با 195 واحد رشد به پله 87 هزار و 844 واحدی رسید. نمادهای معاملاتی سه شرکت پالایش نفت بندرعباس با 97 واحد، گسترش نفت پارسیان با 38 واحد و پتروشیمی پردیس با 32 واحد افزایش بیشترین تاثیر مثبت را در محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند. در مقابل، معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت معدنی و صنعتی گل گهر با 54 واحد، ارتباطات سیار ایران با 36 واحد و ملی صنایع مس ایران با 15 واحد کاهش بیشترین تاثیر منفی را در محاسبه این نماگر به دوش کشیدند.
رشد آهسته و پیوسته شاخص کل
این روزها بورس تهران همچنان پررونق است و شاخص کل قصد توقف ندارد. بر این اساس نماگر بازار سهام آهسته و پیوسته مهیای ورود به کانال 88 هزار واحدی و فتح این قله مهم است؛ قله ای که تاکنون یک بار و چهار سال پیش شاخص کل به فتح آن نائل آمد. بر این اساس در معاملات روز چهارشنبه انتظار برای بازدهی بیشتر در گروه پالایشی ها باعث شد تا معامله گران حقیقی فرصتی برای جمع آوری سهام در این گروه با وجود سنگینی وزنه عرضه از سوی حقوقی ها داشته باشند. با این حال در آخرین روز معاملاتی هفته خودرویی ها شاهد غلبه عرضه بر تقاضای سهام از سوی معامله گران اغلب حقیقی بود.
در این میان، انتشار گزارش های قیمتی در بازار جهانی اوره و سایر محصولات پتروشیمیایی باعث شده تا به رغم حجم پایین معاملات سهام، گروه پتروشیمی ها و تک سهم های آن در کانون توجه معامله گران قرار گیرند. در گروه اطلاعات و ارتباطات در حالی ادغام شرکت آسیاتک با شرکت های وب منتفی شده که به تازگی این مجموعه مخابراتی، با شرکت پارس آنلاین ادغام شده است. در شرایط موجود از ارزنده ترین صنایع و گروه های بازار می توان به پتروشیمی ها، نفت و پالایشی ها، معدنی ها و فولادی ها اشاره کرد که از ابتدای سال جاری تاکنون بازدهی بیش از 10 درصدی را نصیب سهامداران خود کرده اند.
صعود متغیرهای معاملاتی فرابورس ایران
دادوستدهای فرابورس ایران با رشد متغیرهایی همچون حجم و ارزش معاملات و افزایش 2.5 واحدی شاخص کل به پایان رسید. در پایان معاملات این هفته فرابورس بازارهای اول و دوم نیز در مجموع شاهد مبادله نزدیک به 128 میلیون سهم به ارزش 542 میلیارد ریال بودند. همچون روزهای قبل نماد ذوب آهن بالاترین حجم مبادلات را در اختیار گرفت. نماد سرمایه گذاری مس سرچشمه نیز بیشترین ارزش معاملات را در میان این دو بازار به نام خود ثبت کرد.
از سوی دیگر نمادهای «افرا»، «مفاخر» و «وسبحان» در حالی بیشترین رشد قیمت را در بازار تجربه کردند که در مقابل نمادهای «غفارس»، «سدبیر» و «ولبهمن» بالاترین افت قیمتی را متحمل شدند. همان طور که اشاره شد در ادامه روند صعودی شاخص کل نیز روز جاری آیفکس رشد 2.5 واحدی را شاهد بود که عمده بار مثبت بر این نماگر از جانب نمادهای «سرچشمه»، «شراز»، «زاگرس»،«شرانل» و «ارفع» رقم خورد. در مقابل نمادهای «مارون» و «ذوب» تا سطح 0.75 واحد تاثیر منفی بر آیفکس داشتند. با رشد 2.5 واحدی امروز شاخص کل، این نماگر در سطح 975 واحدی قرار گرفت.
در همین حال دادوستدهای بازار پایه به مبادله 120 میلیون سهم به ارزش 232میلیارد ریال منتهی شد. سرمایه گذاران بازار اوراق با درآمد ثابت نیز بیش از یک میلیون ورقه به ارزش حدود یک هزار و 158 میلیارد ریال را دست به دست کردند. اوراق مشارکت نفت و گاز پرشیا با مبادله 102 هزار ورقه به ارزش 410 میلیارد ریال در صدر این بازار قرار گرفت. از طرفی معاملات صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله به خریدوفروش بیش از 28 میلیون ورقه به ارزش 277 میلیارد ریال انجامید.
صندوق اعتماد آفرین پارسیان همچون روزهای قبل بالاترین حجم و ارزش مبادلاتی را در میان سایر ETFها تجربه کرد. در جریان بازار، خریداران و فروشندگان اوراق تسه نیز اقدام به مبادله 66 هزار ورقه تسه به ارزش 50 میلیارد ریال کردند. این اوراق همچنین در بازه قیمتی 745 هزار تا 791 هزار ریال دادوستد شدند. در نهایت بالغ بر 278 میلیون ورقه به ارزش 2 هزار و 260 میلیارد ریال در مجموع بازارها و تابلوهای معاملاتی فرابورس ایران معامله شد که نسبت به روز قبل از افزایش همزمان حجم و ارزش معاملات حکایت داشت.
ارتباط با نویسنده: sadrolgharavi@journalist.com