پنجشنبه, ۲۸ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Thu, 18 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به شکل هشداردهنده ای از تمامی ظرفیت های خود برای تقویت اکوسیستم استارت آپی عربی و جذب سرمایه های میلیاردی استفاده می کنند؛ این اتفاق تلنگری برای ما به حساب می آید.

کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با جذب سرمایه های خارجی، سرمایه های مشترک و سرمایه گذاری های داخلی گسترده تلاش می کنند تا استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان و فناورمحور بزرگ ایجاد کنند و در بازار بین المللی رقابت استارت آپ ها عقب نمانند.

به گزارش نوپانا، جالب است که باوجود ثروت های عظیم نفتی، منطقه خاورمیانه تا امروز به این اندازه شاهد توجه به کسب وکارهای نوپا (استارت آپ ها) نبوده است. این توجه خاص همزمان با فراگیر شدن استفاده از اینترنت و گوشی های هوشمند در منطقه صورت می پذیرد؛ مواردی را در همین رابطه مرور می کنیم:

۱- تنها در طول یک سال گذشته در امارات متحده عربی میلیاردها دلار در استارت آپ های حوزه فناوری، سرمایه گذاری و جذب سرمایه شده است.

۲- اخیرا  «محمد العبار»، سرمایه دار مشهور اماراتی در دوبی اعلام کرده است که توانسته از سرمایه گذاران مختلف تا بیش از یک میلیارد دلار سرمایه برای سرمایه گذاری جسورانه روی استارت آپ های حوزه فناوری جمع آوری کند.

۳- العبار همچنین توانسته است حدود یک میلیارد دلار سرمایه از صندوق دارایی های سلطنتی عربستان برای پلتفرم فروشگاه آنلاین نون سرمایه جذب کند.

۴-  «الشایع» که یک شرکت فروشگاهی زنجیره ای مشهور کویتی است، نیز یک میلیارد دلار در پلتفرم فروشگاه آنلاین نون سرمایه گذاری کرده است. فروشگاه های الشایع در بسیاری از کشورهای عربی، ترکیه و روسیه فعال هستند.

۵- از طرفی سال گذشته صندوق سرمایه گذاری عربستان اعلام کرد ۱.۱ میلیارد دلار در شرکت های سرمایه گذاری جسورانه، سرمایه گذاری کرده است.

۶- همچنین «عبدالرحمن ترابزونی» عربستانی نیز که در سیلیکون ولی و در گوگل مشغول به کار بوده است، سال گذشته به عربستان بازگشت تا ۵۰۰میلیون دلار در شرکت «سعودی تلکام» سرمایه گذاری کند.

۷- بسیاری از نخبگان عرب مشابه عبدالرحمن با استقبال بسیار خوب دولت و مردم کشورهای عربی به کشور خود برگشته و در حال سرمایه گذاری و راه اندازی استارت آپ های بزرگ در منطقه هستند.

 در ادامه با مرور چند مطلب به بررسی اهمیت این موضوع می پردازیم تا ببینیم چرا بهتر است به جای مانع تراشی، توجه و حمایت ملی از کسب وکارهای نوپا، شتاب دهنده ها و سرمایه گذاران جسورانه داخلی داشته باشیم:

۱- استارت آپ ها از مهم ترین عوامل پیشرفت در کشور

درست مثل چندسال اخیر، نشریه اکونومیست در آخرین روزهای سال میلادی گذشته ویژه نامه ای را منتشر و در آن با کمک داده های کارشناسی وضعیت اقتصادی «جهان در سال ۲۰۱۷» را پیش بینی کرده  بود.

اما نکته جالب اینجاست که کارشناس اکونومیست در این ویژه نامه وضعیت اقتصادی ایران سال ۲۰۱۷ را مشابه وضعیت اقتصادی چین در سال ۱۹۹۰ دانست، یعنی حدودا زمانی که در چین حرکت از اقتصاد دولتی به سمت کسب و کارهای خصوصی در شهرها گسترش یافت و بسترهای جذب سرمایه های خارجی فراهم شد.

در این پیش بینی نقش استارت آپ ها در توسعه و آینده ایران بسیار مهم خوانده شده است.

۲- سربازان جنگ اقتصادی را دلزده نکنیم

همه ما می دانیم که كسب وكارهای نوپا و شرکت های دانش بنیان در سال های اخیر بی هیچ ادعایی و بدون چشمداشت،  توانسته اند بركات و خدمات متعددی برای اقتصاد كشور به ارمغان بیاورند. اشتغال زایی گسترده، جذب و حفظ نخبگان، تولید ثروت از دانش و فناوری و ظرفیت های موجد داخلی، توسعه صنعت و رشد صادرات غیرنفتی و توسعه خدمات، بخش اندكی از این دستاوردها است.

فعالان استارت آپی در کشور به نظر بسیاری از کارشناسان سربازان جنگ اقتصادی هستند و ما نباید به جای پشتیبانی، آنها را دلزده کنیم.

۳- جایگاه استارت آپ ها در سیاست های ابلاغی اشتغال

توجه و حمایت ویژه از کارآفرینی، توسعه کسب وکارهای نوپا و دانش بنیان، سرمایه گذاری در زمینه استارت آپ ها و جذب فناوری و سرمایه خارجی از مهم ترین سیاست های ابلاغی رهبر انقلاب در زمینه اشتغال است. متن سیاست های کلی اشتغال به رؤسای قوای سه گانه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیر شورای نگهبان ابلاغ شده است.

 ۴- استارت  آپ های ایرانی در منطقه رقبای بیشماری دارند

تقریبا 10 سال از ایجاد نمونه هایی موفق از استارت آپ های ایرانی می گذرد. طی این ۱۰سال نه تنها کشورمان همزمان با پیشرفت تکنولوژی، فضا را برای افزایش فعالیت کسب وکار های نوپا مهیا ساخته، بلکه سایر کشورهای منطقه نیز خود را در مسیر این اتفاق خوش یمن قرار داده اند.

اما همه مسئله این نیست. کشورهای همسایه و منطقه بیکار ننشسته اند؛ رقبای منطقه ای استارت آپ های ایرانی به سرعت در حال ایجاد و توسعه هستند.

 ۵- چرا باید ورود آمازون ها به خاورمیانه را جدی گرفت؟

چندی پیش شرکت آمازون بر سر خرید سوق، بزرگ ترین شرکت خرده فروش آنلاین در منطقه خاورمیانه، به توافق رسید؛ توافقی که مسیر را برای ورود آمازون به خاورمیانه بسیار هموار کرد. نگاه ما به این اتفاق باید بسیار جدی باشد.

۶- اکنون استارت آپ ها در خط مقدم جنگ اقتصادی هستند

برای درك میزان اهمیت كسب وكارهای نوپا، باید به خاطر بیاوریم كه عمده این استارت آپ ها زمانی شروع به كار كرده اند كه شدیدترین تحریم ها علیه كشورمان در حال اجرا بود. در واقع این كسب وكارها بیش از هر چیز،  نمادی برای اقتصاد خودكفا، بومی و ملی ما هستند که امتحان خود را در روزهای دشوار تحریم های اقتصادی پس داده اند و فعالان و کارآفرینان استارت آپی، سربازان جنگ اقتصادی به حساب می آیند. با شرایطی که اکنون داریم استارت آپ های ایرانی اکنون در خط مقدم جنگ هستند.

برچسب ها : فرصت کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/34E68hmz
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتین
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه