فعالان تالار شیشه ای پس از هشت روز پیاپی روند صعودی، روز یکشنبه شاهد قرمزپوشی شاخص کل بورس بودند. بدین ترتیب شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز یکشنبه 5 شهریورماه 96 با کاهش 11 واحدی تا رقم 82 هزار و 885 واحد افت کرد. نماگر بورس تهران، آخرین بار در تاریخ 23 مردادماه، قرمز پوش شده بود.
در معاملات روز یکشنبه، نماد صنایع پتروشیمی خلیج فارس با 57 واحد، نماد پتروشیمی پردیس با 31 واحد و نماد پتروشیمی خارك با 22 واحد افزایش، بیشترین تأثیر مثبت را در برآورد نماگر بورس تهران داشتند. در مقابل، نماد گروه مپنا با 49 واحد، نماد كشتیرانی ایران با 37 واحد، نماد حفاری شمال با 29 واحد و نماد گسترش نفت و گاز پارسیان با 21 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را در افت شاخص کل بورس داشتند.
در بازارهای فرابورس ایران هم آیفکس با کاهش کمتر از یک واحدی در پله 947 واحدی قرارگرفت. همچنین در بازار فرا بورس ایران تعداد 268 هزار و 676 سهم اوراق بهادار به ارزش 886 میلیون و 633 هزار ریال در بیش از 32 هزار نوبت معاملاتی دادوستد شد. در معاملات بازار فرابورس نمادهای آتیه داده پرداز، مبین وان کیش و شرکت مواد ویژه لیا با روند مثبت و نمادهای سرمایه گذاری مس سرچشمه، سهامی ذوب آهن اصفهان، ریل سیر کوثر و شرکت آهن و فولاد ارفع با روند منفی به کار خود پایان داند.
اصلاح قیمت با انگیزه خرید
در دومین روز معاملاتی هفته بورس تهران در حالی شاهد اصلاح قیمت ها در نمادهای معاملاتی پیشرو بازار سهام بود که انگیزه خرید در بازار سهام به ویژه در محصولات شیمیایی و در عین حال تحرک برخی معامله گران اغلب حقیقی در میان بازار دومی ها باعث شد شاخص کل هم وزن به رغم عقبگرد شاخص کل بورس با شیب مثبت به کار خود پایان دهد.
در بورس تهران گروه سرب و روی در حالی با اقبال خریداران همراه شد که نماد معاملاتی آلومینیوم ایران با صف خرید پایدار 50 میلیون سهمی در این گروه پیشرو شد. در فرابورس ایران نیز کیسون تنها نماد پربیننده این بازار با حجم معاملات جذاب بیش از 30 میلیون سهمی و برخورداری از صف خرید پایدار یک میلیون سهمی در پایان معاملات بود. اصلاح قیمت سهام در گروه فلزات اساسی در حالی پیش رفت که انگیزه خرید از سوی معامله گران اغلب حقیقی در نمادهای پیشرو این گروه برای جمع آوری سهام قابل تأمل بود.
روز یکشنبه بازار سهام بازاری متعادل و پرحجم بود که با وجود نیاز نماگرها به استراحت مقطعی اما فرصتی برای جمع آوری سهام از سوی معامله گران اغلب حقیقی فراهم آورد. بدین ترتیب با وجود افت شاخص کل پس از هشت روز معاملاتی، پیش بینی می شود شکسته شدن مقاومت های پیش روی بازار سهام و تصرف کانال های 83 تا 85 هزار واحدی در آینده نزدیک دور از انتظار نباشد.
با گروه های بازار سهام
در دومین روز معاملات این هفته در گروه شیمیایی ۷۳ میلیون سهم به ارزش نزدیک به ۱۸ میلیارد تومان دادوستد شد. در این گروه روند قیمتی اکثر سهم ها رو به افزایش بود و نمادهای این گروه توانستند بیشترین تأثیر را روی دماسنج بازار سرمایه بگذارند. روند قیمت در اکثر سهم های گروه قند و شکر نیز کاهشی بود. در این گروه نزدیک به ۵ میلیون سهم به ارزش حدود 2 میلیارد تومان مورد دادوستد قرار گرفت. در گروه خودرو نیز ۱۰۳ میلیون سهم به ارزش بیش از ۱۲ میلیارد تومان در 8 هزار و ۸۶۷ نوبت معامله شد. در این گروه اکثر سهم ها روند رو به رشدی در قیمت پایانی داشتند هرچند این روند عموما حدود یک درصد بود.
ارتباط با نویسنده : sadrolgharavi@journalist.com