یک مقام مسئول کارگری معتقد است صنعت گردشگری و خدماتی که در این بخش ارائه می شود، می تواند شغل های زیادی را درگیر کند. به گفته وی، با توسعه گردشگری و مشاغل مرتبط با آن درآمدزایی و اشتغال زایی بالایی به وجود می آید.
به گزارش ایسنا، فتح اله بیات دلیل تمایل کارجویان به مشاغل خدماتی را مورد ارزیابی قرار داد و گفت: در بخش خدمات به دلیل آنکه هزینه ها کمتر و بازدهی کار بیشتر است، افراد با حداقل سرمایه یک کسب و کار راه اندازی می کنند و اگر بخواهند عده ای را هم با حداقل امکانات و هزینه به کار می گیرند.
وی ادامه داد: مثلا فردی دفتر خدمات نظافت در سطح شهر راه اندازی می کند، آگهی می دهد، تعدادی نیرو می گیرد که اکثرا از اتباع خارجی هستند، بدون آنکه مالیات و بیمه پرداخت کند و بعد از مدتی هم کسب و کار خود را توسعه می دهد چرا چون دغدغه تامین مواد اولیه، تعمیر دستگاه و خرید تجهیزات صنعتی را ندارد و نگران نبود آب و خاک حاصلخیز و به بار نشستن محصول و فروش آن در بازار نیست.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی از گردشگری به عنوان یکی از بخش های مغفول مانده در کشور نام برد و اظهار کرد: صنعت گردشگری و خدمات مرتبط با آن یکی از بهترین و زودبازده ترین بخش ها به شمار می رود. گردشگری رشته شغل های متعددی را درگیر می کند که حمل و نقل و هتلداری و صنایع دستی از جمله آنهاست.
وی گفت: کشوری مانند ایران که چهار فصل است و جاذبه های گردشگری بسیاری دارد باید از این موقعیت و پتانسیل خدادادی به بهترین شکل ممکن استفاده کند.
به اعتقاد بیات، دولت باید روی صنعت گردشگری سرمایه گذاری کند و سرمایه گذاران را هم برای توسعه گردشگری در کشور ترغیب کند. این صنعت درآمدزایی و اشتغال زایی بالایی دارد و از خروج ارز هم جلوگیری می کند.
این فعال کارگری در پاسخ به این پرسش که چرا بخش های صنعت و کشاورزی کمتر مورد استقبال قرار می گیرند؟ گفت: سرمایه گذاری یکی از عواملی است که موجب کم رنگ شدن بخش صنعت و کشاورزی می شود. طبعا ایجاد شغل در بخش صنعت به ویژه کشاورزی به لحاظ فرآیندی که تولید یک محصول دارد سخت و زمان بر است و باید وقت و هزینه زیادی صرف آن شود.