جمعه, ۵ مرداد(۵) ۱۴۰۳ / Fri, 26 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

یکی از دانشمندان هسته ای با سابقه چین معتقد است تا سال 2023، پیشرفت قابل توجهی در حوزه همجوشی هسته ای رخ می دهد و طی 50 الی 60 سال آینده، این کشور قادر است انرژی کاملاً پاک را بدین ترتیب تولید نماید.

به گزارش زومیت،«سونگ یونتائو» مدیر ارشد بزرگ ترین پروژه انرژی همجوشی چین می گوید طی سال های آتی در هر 16 یا 17 ماه، زمان فعالیت مفید و پایدار این رآکتورها دو برابر خواهد شد. اوایل ماه جاری این تیم تحقیقاتی توانستند پلاسمای داغ را به مدت 100 ثانیه در دمایی سه برابر بیشتر از هسته خورشید نگه دارند. این عملیات خطیر در مرکز Hefei انجام شد و رکورد سال گذشته را به دو برابر افزایش داد.

دانشمندان چینی می خواهند فعالیت رآکتور را در دستگاهی حلقوی شکل به نام توکاماک به مرز 1000 ثانیه برسانند. با دستیابی به این زمان، پلاسما قادر است واکنش هسته ای زنجیره ای و ماندگاری را تشکیل دهد که گام مهمی در تولید برق به این روش محسوب می شود. طبق برآوردهای سونگ، این نقطه عطف کمتر از شش سال دیگر محقق گشته و طی 50 الی 60 سال آینده، استفاده تجاری از این انرژی میسر خواهد شد.

محققین مرکز توکاماک ایالت آنهوی، واکنش زنجیره ای که در خورشید رخ می دهد را با استفاده از پلاسما شبیه سازی می کنند. در این فرایند دو اتم هیدروژن با یکدیگر درآمیخته و یک اتم هلیوم بعلاوه مقادیر زیادی انرژی تولید می شود. پلاسمای بسیار داغ که دمای آن گاهی اوقات به 10 برابر دمای هسته خورشید می رسد، درون میدان مغناطیسی بسیار قوی محصور می گردد تا با دیواره داخلی رآکتور تماس پیدا نکند. جالب است بدانید رآکتورهای توکاماک در دهه 1950 میلادی توسط دانشمندان اتحاد جماهیر شوروی ابداع شدند.

مهم ترین مشکل این فرایند، کنترل انرژی تولید شده در رآکتور است تا گرما به صورت آرام و پیوسته تأمین گردد. سونگ می گوید محققین چینی توانسته اند با تولید انبوه پیشرفته ترین سیم های ابر رسانا، گام بزرگی در رفع این معضل بردارند. این سیم ها می توانند میدان مغناطیسی قدرتمندی را با مصرف انرژی بسیار کمتر نسبت به موارد مشابه تأمین نمایند.

گفتنیست چین یکی از مشارکت کنندگان کلیدی در پروژه رآکتور گرماهسته ای آزمایشی بین المللی (ITER) به شمار می رود. این پروژه به ساخت بزرگ ترین رآکتور همجوشی جهان در جنوب فرانسه اختصاص دارد، اما به علت کمبود منابع مالی، نخستین آزمایشات آن به سال 2025 موکول شده است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/hy1EM3Zb
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوکخرید اقساطی آیفون 13 با تخفیف ویژه
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه