سه شنبه, ۱۲ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Tue, 2 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

مرکز تحقیقات و بررسی های اقتصادی اتاق ایران، هجدهمین شماره بروشور «اقتصاد به زبان ساده» را به بحث حمایت های مالیاتی از بنگاه های کوچک و متوسط اختصاص داده و پیشنهاد کرده است با توجه به نقش این بنگاه ها در تولید، اشتغال و نوآوری اقتصاد یک کشور، در اقتصاد ایران نیز مورد حمایت مالیاتی قرار بگیرند.

به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران،برای آشنایی هر چه بیشتر فعالان اقتصادی با مفاهیم اقتصادی و به کارگیری صحیح این موارد در تحلیل های اقتصادی محیط کسب وکار، ایده تهیه و ارائه بروشورهایی با عنوان «اقتصاد به زبان ساده» در معاونت اقتصادی اتاق ایران مطرح شد و توسط مرکز تحقیقات و بررسی های اقتصادی به اجرا درآمد. شماره هجدهم این بروشور به بحث «حمایت های مالیاتی از SMEها» اختصاص یافته است.

بنگاه های کوچک و متوسط (SME) به دلیل نقش مهمی که به لحاظ تولید، اشتغال و نوآوری در اقتصاد یک کشور ایفا می کنند، از اهمیت بالایی برخوردارند. به همین سبب، این بخش نیازمند توجه ویژه سیاست گذاران و تصمیم گیران اقتصادی است. ب

ررسی آمارها و شواهد تجربی نشان می دهد، این بنگاه ها در کشور ایران نیز از منظر شاخص های مختلف اقتصادی جایگاه مهمی دارند و نیازمند توجه بیشتری از سوی سیاست گذاران و تصمیم گیران اقتصادی هستند. در این راستا، در این نسخه از بروشور، ابتدا اهمیت و جایگاه این بنگاه ها مورد بحث قرار گرفته است و پس از آسیب شناسی مشکلات و موانع پیش  روی آن ها، پیشنهاد شده است که انواعی از سیاست های خاص مالیاتی می تواند تا حدود زیادی این مشکلات را کاهش دهد.

بسیاری از کشورهای جهان، با توجه به نقش و اهمیت بنگاه های کوچک و متوسط از نظر حجم تولید، میزان اشتغال، استفاده از فناوری و کاهش بخش غیررسمی اقتصاد، اقدام به تعریف قوانین و مقررات خاص مالیاتی برای حمایت از این نوع بنگاه ها کرده اند. ازآنجایی که یکی از راه های طراحی سیاست های حمایتی کارآمد، نگاه به تجربیات سایر کشورها است، قسمتی از بروشور به انواع حمایت های مالیاتی رایج در دنیا از این بنگاه ها اختصاص یافته است.

همچنین، وضعیت حمایت های مالیاتی از SMEها در ایران، موضوع قسمت بعدی بروشور است. این بررسی نشان می دهد که قوانین و مقررات مالیاتی موجود در ایران، بخشی نگر بوده و حمایت های موردی را بر حمایت های نظام مند و قاعده مند ترجیح می دهند.

در نهایت، پس از بررسی قوانین مالیاتی کشور و مقایسه آن با تجربیات سایر کشورها، در بخش پایانی بروشور، پیشنهادات مختلفی در خصوص طراحی سیاست های مالیاتی مناسب برای حمایت از بنگاه های مذکور در ایران، در سه حوزه مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر سود شرکت ها و مالیات بر درآمد شخصی ارائه شده است.

با توجه به توان SMEها در ایجاد تولید و اشتغال در اقتصاد و اینکه در حال حاضر، اقتصاد کشور در شرایط رکودی به سر می برد، ایجاد مشوق ها و معافیت های مالیاتی برای بنگاه های کوچک و متوسط، می تواند در کوتاه مدت از شدت رکود بکاهد و وضعیت اشتغال را بهبود بخشد.

همچنین این سیاست ها، صدمه های واردشده به بنگاه ها در زمان رکود را، تا حدودی در میان مدت جبران خواهد کرد و آنها را در برابر شرایط رکودی آینده مقاوم تر می سازد. از سوی دیگر با توجه به نقش این بنگاه ها در به کارگیری نوآوری و افزایش بهره وری، تقویت و حمایت آنها، موجب بهبود وضعیت کلی اقتصاد کشور در بلندمدت خواهد شد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/2DaVrMOh
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه