شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در جریان معاملات امروز ۱۴ واحد رشد کرد و در ارتفاع 79 هزار و 870 واحد قرار گرفت. در معاملات دومین روز هفته بازار سهام گروه مدیریت سرمایه گذاری امید با ۲۵ واحد تاثیر مثبت در شاخص بیشترین نقش را در نوسانات دماسنج بازار سهام داشت.
دیگر نمادی که در رشد دماسنج بازار سهام موثر بود نماد مخابرات ایران با تاثیر ۲۲ واحدی بر شاخص کل است. فولاد مبارکه نیز توانست ۱۶ واحد تاثیر مثبت روی دماسنج بازار سهام بگذارد. در طرف مقابل پالایش نفت تهران با بیش از ۱۱ واحد تاثیر منفی بیشترین نقش کاهنده را روی شاخص کل داشت. نماد پالایش نفت بندرعباس که دیگر نماد کاهنده شاخص کل بود.
با گروه های بازار سهام
در دومین روز معاملات بازار سهام در این هفته گروه فرآورده های نفتی کک و سوخت هسته ای روند کاهشی را تجربه کرد. در گروه خودرو نیز شرایط چندان متفاوت نبود و اکثریت قریب به اتفاق شرکت ها با افت در قیمت سهام شان مواجه شدند. گروه قند و شکر نیز تقریبا یک دست قرمز بود و اکثریت نمادهای آن هم در قیمت آخرین معامله و هم قیمت پایانی شاهد روند کاهشی بودند و در تعدادی از آن ها شاهد صف فروش بودیم. در گروه فلزات اساسی روند افت و خیزها غالبا کاهشی بود و نمادهای صنایع فولاد آلیاژ یزد و مس باهنر با افت بیش از چهار درصدی مواجه شدند.
نگاه بازار سهام به تیم اقتصادی دولت دوازدهم
در معاملات روز یکشنبه بورس تهران با معاملاتی کم حجم دنبال شد و شاخص کل با حمایت شرکت های حقوقی در بازه مثبت قرار گرفت. این حمایت در شرایطی اتفاق افتاد که بسیاری از سهام داران حقیقی در نمادهای تاثیرگذار به عرضه سهام پرداختند و همین امر سبب شد شاخص کل رشد قابل توجهی را تجربه نکند. از سوی دیگر شرکت های حقوقی برای خرید سهام محتاط عمل کردند و چشم به انتخاب اعضای کابینه دولت دوازدهم دارند.
چنان که به زودی و طی دو ماه آینده، وزرای جدید دولت و اعضای کابینه مشخص و به مجلس معرفی خواهند شد و با آغاز به کار تیم اقتصادی دولت دوازدهم، فعالان بازار سهام راحت تر می توانند استراتژی خود در بازار را تعریف کنند. از سوی دیگر به طور سنتی در فصل مجامع پس از بازگشایی نماد شرکت ها، قیمت آن ها پس از تقسیم سود در کف قرار می گیرد و همین امر می تواند بر شاخص کل تاثیر منفی می گذارد.
همچنین هرچند رشد اندک قیمت ارز باعث شده بسیاری از گروه های صادراتی و ارز محور مجامعی خوبی را سپری کرده باشند و مورد توجه سهام داران قرار گیرند. گروه هایی مانند انفورماتیک، دارویی و غذایی از این دست هستند که می توانند روند آتی بازار سهام را رو به رشد کنند. در عین حال بازدهی بورس تهران از ابتدای سال جاری تاکنون نزدیک به 5 درصد بوده و بازار سهام تهران از حیث بازدهی، بهترین و برترین بازار کشور برای سرمایه گذاری بوده است. این در حالی ست که بازارهای موازی با بورس از جمله بازار املاک، طلا و ارز، خودرو و سایر بازارهای مصرفی همچنان در رکود به سر می برند.
رشد یک و نیم واحدی آیفکس
در دومین روز از آخرین هفته معاملاتی خردادماه در فرابورس ایران شاهد افزایش حجم و ارزش دادوستدها بودیم ضمن آنکه آیفکس پس از فرازوفرودهایی رشد حدود یک و نیم واحدی را به ثبت رساند. روز 21 خردادماه بیش از 254 میلیون ورقه به ارزش افزون بر یک هزار و 154 میلیارد ریال در بازارهای فرابورس دادوستد شد که این حجم از مبادلات در 28 هزار و 688 نوبت معاملاتی صورت گرفت. بازارهای اول و دوم میزبان نقل وانتقال بیش از 93 میلیون سهم به ارزش بالغ بر 182 میلیارد ریال بودند و نماد ذوب آهن اصفهان بیشترین میزان حجم و ارزش مبادلاتی را در این میان به خود اختصاص داد.
در همین حال نماد شرکت عمران و توسعه شاهد به لحاظ حجم و ارزش معاملاتی در جایگاه دوم این بازارها ایستاد. در ادامه، نماد معاملاتی شرکت های بیمه سامان، فرآوری زغال سنگ پرورده طبس و گروه صنعتی بهپاک بیشترین افزایش قیمت را تا سقف 4.9 درصدی تجربه کردند و در سمت مقابل نمادهای قند شیروان، قوچان و بحنورد و شرکت سرمایه گذاری اعتلا البرز نمادهایی بودند که با بیشترین کاهش قیمتی مواجه شدند. نماد پتروشیمی مارون نیز بیش از 4 واحد بر شاخص کل فرابورس ایران اثر مثبت گذاشت به گونه ای که در نهایت آیفکس در ارتفاع 904 واحدی قرار گرفت.
در همین حال نمادهای بیمه نوین و سرمایه گذاری ارس صبا به ترتیب بیشترین حجم و ارزش مبادلاتی را در میان بازارهای پایه الف، پایه ب و پایه ج به دست آوردند. در مجموع، بازار پایه میزبان نقل وانتقال نزدیک به 156 میلیون سهم به ارزش بالغ بر 237 میلیارد ریال بود.
ارتباط با نویسنده: sadrolgharavi@journalist.com