در آخرین روز معاملاتی هفته بورس اوراق بهادار تهران شاخص کل بازار سهام پس از افت و خیزهای فراوان در نهایت در رقم ابتدایی معاملات ایستاد. نماد آسان پرداخت پرشین با ۲۴ واحد تاثیر مثبت شاخص بیشترین نقش را در نوسانات بازار سهام داشت، اما در طرف مقابل پتروشیمی خارک با ۲۱ واحد تاثیر منفی روی شاخص سعی کرد نماگر بازار سهام را در سطح پایین تری نگه دارد.
نماد آسان پرداخت پرشین که بیشترین تاثیر را روی شاخص کل داشت با صف فروشی به حجم بیش از ۴۹۱ هزار سهم روبه رو شد و با حدود ۵ درصد رشد در قیمت پایانی هر سهم آن حدود ۲۳۵ تومان دادوستد شد. حقیقی ها در خرید سهم آپ ۷۱ درصد نقش داشتند همچنین بیش از ۶۵ درصد از عرضه ها نیز بر عهده حقیقی ها بود. اما در نماد پتروشیمی خارک که بیشترین تاثیر منفی را روی دماسنج بازار داشت بیش از ۹۶ درصد از خریدها بر عهده افراد حقوقی بود همچنین آنها بیش از ۹۵ درصد از عرضه ها را نیز بر عهده داشتند.
در گروه محصولات شیمیایی نمادهایی همچون توکا رنگ فولاد سپاهان، صنایع بهداشتی ساینا، لعابیران و پتروشیمی آبادان با بیش از ۴ درصد در قیمت پایانی رشد کردند و در طرف مقابل تعدادی از نمادها با افت اندکی در قیمت پایانی مواجه شدند. آیفکس نیز روز گذشته ۱.۲ واحد رشد کرد و به رقم ۹۱۵.۹ رسید. ارزش معاملات فرابورس ایران به عدد ۱۳۸ میلیارد و ۵۵۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن ۲۳۵ میلیون و ۹۰۹ هزار سهم و اوراق مالی قابل معامله طی بیش از ۳۰ هزار نوبت دادوستد بود.
تحرک در گروه خودرو
در آخرین روز معاملاتی هفته بورس تهران در حالی با معاملات کم حجم مواجه شد که با پایان اصلاح قیمتی در کلیت معاملات بازار سهام به ویژه در گروه خودرویی ها، انگیزه خرید در گروه های کوچک و برخوردار از سهام شناوری پایین برای اغلب معامله گران حقیقی فراهم شد.
در این بین گروه محصولات پتروشیمی نیز در برخی تک سهم های خود با اقبال خریداران کم تعداد روبه رو شد. بدین ترتیب در معاملات روز گذشته و در گروه خودرو نمادهای پارس خودرو، قطعات اتومبیل ایران، موتورسازان تراکتورسازی ایران و بهمن دیزل با رشد بیش از یک درصد مواجه شدند، اما تعداد زیادی از نمادها با روند کاهشی در قیمت پایانی روبه رو بودند.
بدین ترتیب روز چهارشنبه ۱۰ خردادماه، نمادهای گروه خودرو جو بهتری نسبت به روزهای قبل داشت اما بازهم در غیاب سایپا کم رمق بودند. تحرکات روزهای اخیر در این گروه بیانگر این نکته است که به نظر می رسد نمادهای گروه خودرو به پایان اصلاح خود نزدیک شده باشند.
باتوجه به قرار گرفتن شاخص گروه در منطقه حمایتی محکم، روز گذشته شاهد نوساناتی مثبتی در گروه بودیم و در مجموع سناریوی برگشت گروه خودرو به روزهای رشد محتمل است. از طرفی توقف سایپا به رکود خودرویی ها دامن زده است. به این ترتیب باید منتظر بازگشایی نماد سایپا و گزارش عملکرد 12 ماهه ایران خودرو برای از بین بردن جو منفی حاکم بر گروه خودرویی باشیم.
معاملات درون گروهی در بازار دوم
روز گذشته در بازار دوم بورس تهران 40 میلیون سهم کارت اعتباری ایران کیش به ارزشی بیش از 18 میلیارد تومان با معاملات درون گروهی سهامدار عمده مواجه بود. کمتر از 14 میلیون سهم پالایش نفت تبریز به ارزش کمتر از 7 میلیارد تومان با معاملات انتقالی میان سهامداران عمده همراه شد.
همچنین 10 میلیون سهم بانک سینا به ارزش بیش از یک میلیارد تومان بازارگردانی شد. در عین حال اندکی بیش از 8 میلیون سهم بانک حکمت ایرانیان به ارزش بیش از یک میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده بازارگردانی شد و در نهایت 5 میلیون سهم سرمایه گذاری گروه توسعه ملی به ارزش بیش از یک میلیارد تومان و همچنین بیش از 3 میلیون سهم پاکسان به ارزش کمتر از 2 میلیارد تومان در کنار معامله درون گروهی 2 و نیم میلیون سهمی نفت ایرانول به ارزش بیش از 2 میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده به کدهای درون گروهی انتقال یافت.
در عین حال در پایان معاملات روز چهارشنبه نمادهای معاملاتی کارخانجات دارو پخش، موتورسازان تراکتورسازی ایران، کارتن ایران، نیرو محرکه، کیمیدارو جهت برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه به منظور تصویب صورت های مالی، حق تقدم شرکت فولاد آلیاژی ایران با توجه به پایان مهلت پذیره نویسی و شرکت سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران به منظور بررسی تاثیر خرید با اهمیت دارایی متوقف شدند.
ارتباط با نویسنده: sadrolgharavi@yahoo.com