یک اقتصاددان می گوید: دولت دوازدهم باید نجات بانک ها از هرج و مرج و حل مشکل تنگنای مالی بانک ها، بهبود محیط کسب و کار و حمایت از بنگاه های کوچک و متوسط دانش پایه را در اولویت قرار دهد.
وحید شقاقی درباره اولویت های دولت دوازدهم به ایسنا گفت: به نظر من موضوعی که دولت دوازدهم در اسرع وقت باید به آن رسیدگی کند، حل مشکل تنگنای مالی دولت و بانک هاست.
وی ادامه داد: اکنون حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد منابع بانکی بلوکه شده و نظام بانکی ما وضعیت نابسامانی دارد و هر لحظه احتمال اینکه چالش های بسیاری برای بخش بانکداری ما به وجود بیاید، وجود دارد، بنابراین دولت دوازدهم نخستین بخشی را که باید در اولویت قرار داده و با جدیت به آن رسیدگی کند موضوع تنگنای مالی بانک هاست.
این اقتصاددان تشریح کرد: دولت باید سریعا به پرداخت بدهی های خود به سیستم بانکی اقدام کند. موسسات غیرمجاز و بازار غیرمتشکل پولی را ساماندهی و به بانک های مختلف نظارت کند و گرنه نظام بانکی ما با هرج و مرج روبه رو خواهد شد.
شقاقی اولویت دوم اقتصادی دولت دوازدهم را بهبود فضای کسب و کار دانست و گفت: دولت دوازدهم تلاش هایی برای بهبود فضای کسب و کار انجام داده است، ولی به هرحال هنوز وضعیت ایران مناسب نیست و در حالی رتبه ایران در منطقه ۱۲۰ است که کشورهایی مثل عربستان و امارات متحده عربی رتبه زیر ۳۰ دارند. چنین وضعیتی امکان رقابت پذیری را از ما گرفته است.
این اقتصاددان اولویت سوم دولت دوازدهم را توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط دانست و گفت: در این موضوع به ویژه کسب و کارهای خرد و متوسط دانش پایه اهمیت دارند. دولت اگر می خواهد به سالانه اشتغال ۹۵۰هزار نفری برسد درحالی که اغلب جمعیت فعال ما جوانان تحصیلکرده هستند، باید بتواند بنگاه های کوچک و متوسط دانش پایه را فعال کند که این بنگاه ها بتوانند افراد تحصیلکرده را به خود جذب کنند.
وی با اشاره به اینکه در این حوزه دولت باید راهبردی را مشخص و مشکلات را شناسایی و برطرف کند، گفت: دولت باید به فکر ارائه تسهیلاتی به بنگاه های کوچک و متوسط باشد و آنها را به بنگاه های بزرگ مرتبط کند تا تولیدات ما هدفمند شود. این اولویت هایی که مطرح شد باید در دستور کار دولت قرار گیرد تا اقتصاد ایران در مسیر پیشرفت قرار گیرد.