در چهارمین روز معاملات بورس تهران در این هفته، شاخص کل به رغم نوساناتش در طول معاملات درنهایت بدون تغییر در رقم 81 هزار و 124 واحد قرار گرفت. در دادوستدهای روز سه شنبه خودرویی ها در کانال کاهشی قرار گرفتند و قندی ها با رشدی یکدست همراه بودند.
در ابتدای باز شدن معاملات بورس اوراق بهادار تهران روز سه شنبه شاخص کل در رقم ۸۱ هزار و ۱۲۵ واحدی قرار داشت و در حدود نیم ساعت ابتدایی معاملات به تراز ۸۱ هزار و ۱۸۳ واحدی رسید. اما در ادامه با فراز و فرودهایی همراه شد و در نهایت در همان تراز ۸۱ هزار و ۱۲۴ واحدی به کار خود پایان داد و در نتیجه نسبت به روز گذشته هیچ تغییری نداشت.
در معاملات روز گذشته نماد صنایع پتروشیمی خلیج فارس با ۳۵ واحد تأثیر منفی در شاخص بیشترین نقش را در فراز و فرودهای دماسنج بازار داشت. در این نماد بیش از ۵۲ درصد از خریدها مربوط به سهامداران حقوقی و مابقی مربوط به افراد حقیقی بود. پس از این نماد پالایش نفت بندرعباس، بانک تجارت و آسان پرداخت پرشین بیشترین نقش را در نوسانات نزولی دماسنج بازار سهام داشتند.
در طرف مقابل نماد کشتیرانی ایران با ۲۴ واحد تأثیر مثبت بر شاخص کل سعی کرد نماگر بازار را در تراز بالاتری قرار دهد. پس از این نماد سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران، شرکت ارتباطات سیار ایران و سرمایه گذاری آتی دماوند بیشترین نقش را در نوسانات صعودی دماسنج بازار سهام داشتند.
کاهش نقدینگی در آستانه ماه رمضان
بورس تهران در حالی روزهای کم نوسان و کم عمقی را سپری می کند که از ابتدای سال با رشد 5 هزار واحدی شاخص کل همراه بوده است. یکی از دلایل کاهش نقدینگی در بورس طی روزهای اخیر را می توان در نزدیکی به ماه رمضان جست وجو کرد که به صورت سنتی در این ماه شاهد کاهش حجم و ارزش معاملات هستیم. از سوی دیگر در روزهای پر ترافیک فصل مجامع هستیم و بسیاری از نمادهای بورسی در این ماه متوقف می شوند.
همین مسئله به خروج سهامداران از نمادهای فوق می انجامد و در کل شاهد غلبه جو فروش سهام بر خرید آن هستیم. بدین ترتیب در عین حال شاهد غلبه نگاه کوتاه مدت بر بازار سهام هستیم و براساس آن سهامداران ترجیح می دهند به نوسان گیری بپردازند. در این بین سهم هایی با سرمایه کوچک و برخوردار از سهام شناوری پایین بهانه ای برای ماندن در تالار شیشه ای است.
با گروه های بازار سهام
روز سه شنبه در گروه قند و شکر هم زمان با انتظار برای افزایش قیمت شکر، سهم های این گروه با شکل گیری صف های خرید در برخی نمادها و رشد قیمت سهام در این گروه بود. در عین حال در گروه پتروشیمی ها نیز بازار سهام شاهد معاملاتی متعادل بود. در گروه غذایی ها نیز همچنان انتظار برای افزایش قیمت ها باعث حضور معامله گران اغلب حقیقی کم تعداد در تک سهم های این گروه شده است.
این در حالی است که شرکت های داروسازی نیز این روزها با اقبال معامله گران حقیقی روبه رو هستند. در عین حال نوسانی شدن دوباره نرخ سود بین بانکی باعث شده تا دوباره معامله گران بازار سهام به بازار بدهی روی آورند. در این بازار اسناد خزانه در اغلب نمادها شامل معاملات مثبت با غلبه تقاضا بر عرضه این اوراق بود.
همچنین در گروه فلزات اساسی نمادهایی همچون ذوب آهن اصفهان، ملی مس ایران، سرمایه گذاری توکا فولاد، فولاد هرمزگان جنوب و تعدادی دیگر از نمادها مقداری اندک در قیمت پایانی افت کردند و نمادهایی همچون فرآوری مواد معدنی ایران، صنایع فولاد آلیاژی یزد و زرین معدن آسیا توانستند بیش از 4درصد در قیمت پایانی رشد داشته باشند.
اما در گروه خودرو بار دیگر شاهد افت قیمت اکثر نمادها بودیم. هر چند تعداد اندکی از نمادهای این گروه توانستند مقداری در قیمت پایانی و قیمت آخرین معامله رشد کنند. همچنین در گروه فرآورده های نفتی کک و سوخت هسته ای نیز شرایط غالبا کاهشی بود.
کاهش 2 واحدی شاخص کل فرابورس
روز گذشته شاخص کل بازار فرا بورس با کاهش بیش از 2 واحدی تا پله 925 واحدی افت کرد. همچنین در بازار فرا بورس ایران تعداد 254 هزار و 527 سهم اوراق بهادار به ارزش 804 میلیون و 448 هزار ریال در بیش از 29 هزار نوبت معاملاتی دادوستد شد. در معاملات بازار فرابورس، کشت و صنعت شهداب ناب خراسان، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی با روند مثبت و نمادهای سهامی ذوب آهن اصفهان، ریل پرداز سیر، پالایش نفت لاوان، آتیه داده پرداز، گروه صنایع کاغذ پارس با روند منفی به کار خود پایان دادند.
ارتباط با نویسنده: sadrolgharavi@yahoo.com