در پنج روز کاری هفته گذشته، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران توانست از کانال ۸۰ هزار واحدی بالاتر رود. این مهم در حالی اتفاق افتاد که در ابتدای هفته گذشته شاخص کل در تراز ۷۹ هزار و ۸۵۸ واحدی قرار داشت و بدین ترتیب طی پنج روز کاری گذشته ۲۷۱ واحد رشد کرد. علاوه بر این شاخص آزاد شناور در این مدت از تراز ۸۷ هزار و ۱۶۴ واحدی به تراز ۸۷ هزار و ۴۶۴ واحدی رسید. همچنین شاخص بازار اول از رقم ۵۵ هزار و ۶۹هزار و ۵۲۲ واحدی به رقم ۵۵ هزار و ۶۹۲ واحدی رسید و در نتیجه شاهد رشد ۱۷۰ واحدی شد. شاخص بازار دوم نیز که در کانال ۱۷۶ هزار و ۴۰۱واحدی بود ۶۹۸ واحد رشد کرد و تا عدد ۱۷۷ هزار و ۰۹۹ واحدی بالا رفت.
گروه های مثبت و منفی بازار سهام
رصد معاملات گروه های مختلف بورسی در هفته گذشته نشان می دهد که گروه خودرویی پس از شروعی منفی در ابتدای هفته، اکثرا متعادل با گرایشی مثبت در انتهای هفته به کار خود پایان دادند. طی هفته گذشته گروه های بانکی، بیمه ای، لیزینگی و سرمایه گذاری اکثرا با معاملاتی متعادل مواجه بودند. نمادهای گروه شیمیایی نیز اکثرا متعادل بودند.
در گروه پالایشگاهی خرید خریداران حقوقی همچنان ادامه داشت به طوری که اکثر نمادهای گروه، معاملاتی مثبت را تجربه کردند. در این بین شرایط مساعد تکنیکی و بنیادی در کنار احتمال افزایش مجدد قیمت جهانی نفت و برنده شدن پالایشگاه تهران در پرونده حقوقی اراضی شرکت مزید بر علت بود و رشد قیمتی گروه را درپی داشت.
در گروه های فلزی و معدنی که اکثرا متعادل با گرایشی منفی دنبال شدند، گروه روی مثبت ظاهر شد. طی هفته گذشته در گروه کانی های غیر فلزی، اکثر نمادهای گروه متعادل و مثبت بودند. نمادهای بازرگانی و تولیدی مرجان کار و پارس سرام با صف خرید مواجه و نماد تولیدی و خدمات صنایع نسوز توكا پس از برگزاری مجمع عادی سالانه صاحبان سهام و تقسیم سود نقدی 400 ریالی، متعادل و مثبت مورد بازگشایی قرار گرفت.
ثبات بازار سهام در هفته گذشته
هفته گذشته بورس تهران بیش از هر زمان دیگر تحت تأثیر رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری بود. فعالان بازار سهام که از بی تفاوتی کاندیداها به بورس گلایه مند بودند، بر این عقیده اند که هر شخصی سکان دولت دوازدهم را در دست می گیرد باید به اهمیت بازار سهام واقف بوده و این شاخه از فعالیت های اقتصادی را در اولویت برنامه های خود قرار دهد. با همه نگاه های متفاوتی که میان فعالان بازار سهام به انتخابات وجود دارد، این بازار با رویکرد مثبت و افزایشی در هفته گذشته به استقبال رئیس جمهوری آینده رفت.
فعالان این بخش از فعالیت های اقتصادی نشان دادند که ثبات و آرامش در فضای بازار سهام کشور حاکم است و خللی در فعالیت سرمایه گذاران و سهامداران در روزهای حساس وجود ندارد. در عین حال این روزها حجم و ارزش معاملات روزانه نیز در حد قابل قبولی است. بدین ترتیب، می توان اذعان داشت که بورس تهران به عنوان آیینه تمام نمای اقتصاد کشور، حمایت و پشتیبانی خود را از انتخابات و تعیین سرنوشت خویش به منصه ظهور گذاشته است.
با اینکه بسیاری از فعالان بازار سهام نیز همچون سایر حوزه های اقتصادی در کشور هفته گذشته را در فضایی از صبر و انتظار به سر بردند و برخی از معامله گران ترجیح دادند به جای اتخاذ تصمیم قاطع برای سرمایه گذاری های خود به نظاره بنشینند تا نتایج انتخابات ریاست جمهوری در اوایل هفته روشن شود.
بازدهی 4.6 درصدی فرابورس
شاخص کل فرابورس ایران در ارتفاع 916 واحدی دادوستدهای هفته منتهی به 29 اردیبهشت ماه را پایان بخشید و درحالی که نسبت به روز مشابه هفته قبل تر با 9 واحد کاهش همراه شد، بازدهی آن از ابتدای سال به 4.6 درصد رسید. دادوستد یک هزار و 127 میلیون ورقه به ارزش 5 هزار و 999 میلیارد ریال در 115 هزار نوبت معاملاتی، نتیجه نقل وانتقال های پنج روز مبادلاتی هفته گذشته در مجموع بازارهای فرابورس ایران بود که حجم، ارزش و تعداد معاملات با کاهش روبه رو شد.
بیشترین حجم دادوستدها در هفته گذشته متعلق به روز سه شنبه 26 اردیبشهت ماه بود و بالاترین میزان ارزش مبادلات نیز به آخرین روز معاملاتی اختصاص یافت. در این میان علاوه بر رشد چشمگیر بالای 100 درصدی تعداد مبادلات بازار شرکت های کوچک و متوسط، حجم و ارزش معاملاتی این بازار نیز با رشد بیش از 50 درصد همراه شد و بدین ترتیب در این بازار شاهد جابه جایی 3 هزار سهم به ارزش 13 میلیارد ریال بودیم.
در مجموع بازارهای اول و دوم نیز 513 میلیون سهم به ارزش یک هزار و 538 میلیارد ریال دست به دست شد. همچنین در سه تابلوی معاملاتی بازار پایه نیز 592 میلیون سهم به ارزش 894 میلیارد ریال نقل وانتقال یافت و درحالی که حجم مبادلات در این بازار نسبت به هفته پیش با 5درصد افت مواجه شد، ارزش معاملاتی این بازار 2درصد رشد را تجربه کرد.
ارتباط با نویسنده: sadrolgharavi@yahoo.com