شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات دومین روز از آخرین هفته اردیبهشت ماه به کانال قبلی برگشت و با افت 179 واحدی تا رقم 79 هزار و 963 واحد عقب نشینی کرد. در پایان بازار روز یکشنبه، نماد پتروشیمی پردیس با 25 واحد، نماد مخابرات ایران با 23 واحد، نماد گروه مپنا با 14 واحد و نماد پالایش نفت تهران با 13 واحد، در محاسبه شاخص کل بورس بیشترین تاثیر منفی را داشتند. در مقابل نماد شركت ارتباطات سیار ایران با 19 واحد، نماد پتروشیمی جم با 18 واحد و نماد فولاد خراسان با 14 واحد، به ترتیب بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس تهران داشتند.
بازی حقوقی ها در گروه خودرو
در دومین روز معاملات این هفته بورس تهران اکثریت قریب به اتفاق نمادها در گروه های مختلف شاهد روند کاهشی در قیمت پایانی بودند. چنان که در گروه محصولات شیمیایی در اکثریت نمادها روند رو به کاهش را شاهد بودیم. در گروه بیمه نیز اکثریت نمادها در قیمت پایانی افت را تجربه کردند و قندی ها به جز در یک نماد یک دست روند کاهشی را از سر گرفتند. علاوه بر همه اینها اکثریت قریب به اتفاق نمادها در گروه فلزات اساسی در قیمت آخرین معامله و قیمت پایانی روند کاهشی را تجربه کردند.
همچنین در گروه خودرو تقریبا همه نمادها قرمزپوش شدند. در این گروه ۲۰۹ میلیون و ۷۴ هزار سهم به ارزش حدود ۲۸ میلیارد تومان در ۱۳ هزار و ۳۲ نوبت مورد دادوستد قرار گرفت. نماد سایپا مثل اکثر روزهای هفته گذشته صدر نشین در حجم و ارزش معاملات گروه بود. این سهم روزگذشته را با افت یک درصدی در قیمت 130 تومان به پایان برد.
باوجود حمایت حقوقی از سهام شرکت سایپا، شاهد معاملات منفی در این نماد بودیم. روز گذشته حقوقی سایپا 72 میلیون خریدار بود ولی فروش 94 میلیونی حقیقی مانع از رشد قیمتی این سهم بود. ایران خودرو نیز در قیمت 279 تومان قرار گرفت. طی روزهای اخیر، حقوقی ایران خودرو در نقش حامی ظاهر شده و روز گذشته هم حقوقی این سهم 12.8 میلیون خریدار بود.
آنچه روز گذشته در گروه خودرو حاکم بود اینکه شاهد خرید های سنگین حقوقی در لیدر های این گروه بودیم که از شکست نقاط حمایت جلوگیری کرد. با این وجود زمانی که این نمادها جو مثبت و صعودی دارند نیز حقوقی با عرضه مانع رشد قیمتی می شود. به عبارتی سهام گروه خودرو بین حمایت و مقاومت هایش گیر افتاده و به نظر می رسد تا اعلام نتیجه انتخابات روند گروه درگیر بازی حقوقی باشد و پس از انتخابات احتمالا رشد گروه را شاهد خواهیم بود.
حاکمیت فضای خنثی بر بازار سهام
روز گذشته بازار سهام در حالی معاملاتی کم حجم را نظاره گر بود که به نظر می رسد با وجود نزدیک شدن به موعد برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، هیجانی برای نوسانی شدن قیمت سهام و به تبع آن پرواز شاخص های بورس وجود ندارد.
هرچند بازار از هم اکنون تحلیل های مختلفی را برای پس از انتخابات پیش روی خود ترسیم کرده ولی به نظر می رسد با در پیش بودن ماه رمضان که در آن بازار سهام به صورت سنتی راکد است و همچنین برگزاری مجامع عادی سالانه، فضایی توأم با رکود و خنثی بر کلیت معاملات بازار سهام حاکم باشد. در عین حال این روزها بازار سهام به دلیل فقر نقدینگی در بازار میان دو کانال 79 و 80 هزار واحدی شاهد رفت و برگشت ناپایدار نماگر خود است و این روند می تواند در نهایت منجر به بدبینی سرمایه گذاران و فرار سرمایه ها شود.
تهران پربازده ترین بورس در هفته گذشته
شاخص کل بورس تهران در مقایسه با همتایان خود در بازارهای جهانی، بیشترین بازدهی را در هفت روز کاری گذشته به ثبت رساند و رتبه نخست را کسب کرد. براساس آمار منتشر شده توسط مدیریت تحقیق و توسعه شرکت بورس تهران، بورس تهران با رشد 1.8 درصدی شاخص کل (TEDPIX) توانست بیشترین بازدهی را در این بازه زمانی در مقایسه با همتایان خود ثبت کند. بورس تهران با بازدهی (1.8درصد) و بورس توکیو با کمترین میزان بازدهی (5.9-درصد) بهترین و بدترین رتبه را به نام خود به ثبت رساندند.
در این بازه زمانی، بازدهی بورس دوبی کاهش 0.2 درصدی داشت و بورس عربستان سعودی 0.3 درصد افت کرد در حالی که استانبول 1.3 درصد مثبت شد. شاخص داوجونز صنعتی در بورس نیویورک با کاهش 1.6 درصدی همراه شد در حالی که شاخص اس اند پی نیویورک کاهش 0.7 درصدی داشت. بورس نزدک هفت روز گذشته کاری را با 0.3درصد بازدهی پشت سر گذاشت و داکس آلمان 0.2 درصد کاهش را در این بازه زمانی از آن خود کرد.
در پاریس، شاخص کک این بازه زمانی را با رشد 1.3 درصدی پشت سر گذاشت در حالی که در لندن شاخص فوتسی 4.2 درصد افت را در این مدت از آن خود کرد. در هفت روز گذشته کاری، در اسپانیا شاخص آیبکس 1.6 درصد مثبت شد که در واقع پس از بورس تهران، دومین رتبه بازدهی را به دست آورد.
در سوی دیگر، بورس آمستردام هلند کاهش 0.7 درصدی داشت و شاخص نیکی بورس توکیو با کاهش 5.6 درصدی همراه شد. در حالی که شاخص تاپیکس در این کشور کاهش 5.9 درصدی داشت و کمترین بازدهی را در دنیا به نام خود ثبت کرد. یک هفته گذشته کاری در بورس هنگ کنگ با کاهش 1.8 درصدی شاخص هنگ سنگ همراه شد. در حالی که در مالزی شاخص KLCI کاهش 0.4درصدی داشت و شانگهای چین هم با افت 2.4درصدی شاخص SSEC رو به رو شد.
ارتباط با نویسنده: sadrolgharavi@yahoo.com