دکتر علی اکبر صالحی در کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی به دسته بندی انواع سیستم های مدیریتی پرداخت و گفت: فرهنگ سازمانی ترجمان خوبی از سیستم مدیریت است.
دکتر علی اکبر صالحی در ادامه کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی گفت که در فرهنگ سازمانی می توان طی سه مرحله به طبقه بندی سیستم های مدیریتی پرداخت. او در این طبقه بندی سیستم اول از مدیریت در فرهنگ سازمانی را سیستم کیهانی نامید و اعلام کرد همان گونه که کیهان متشکل از سیارات و ستارگان است، این سیستم نیز از اجزایی مشخص که در آن مسلط هستند تعریف شده و نیز دارای برخی قوانین تکوینی هستند.
او به قانون جاذبه در این سیستم اشاره کرد و گفت: در این سیستم علاوه بر آنکه نظم حاکم است از مفهوم تعالی در آن خبری نیست و این سیستم تماما مقید به مقررات است.
او در ادامه به سیستم بعدی که سیستم اجتماعی تعریف شده در مدیریت است اشاره و اعلام کرد که این سیستم متشکل از آحاد جامعه بشری است که در آن قوانین تکوینی حاکم نیست و بیشتر قوانین تشریعی حاکم است و ماهیتا این بخش از سیستم مدیریتی متغیر با زمان است و نظم باید در آن حاکم باشد.
صالحی در ادامه سخنان خود به ابعاد سیاسی، عبادی، اجتماعی انسان اشاره کرد و افزود که باید توجه داشت مدیریت قبل از آنکه یک علم باشد یک هنر است، مثل نقاشی که هر کسی می تواند از کلاس های نقاشی برخوردار باشد اما کمتر کسی در این بین می تواند کمال الملک باقی بماند.
دکتر علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه از واگذاری کارهای بزرگ به مدیران شایسته با تعبیر «اهلش» یاد کرد و افزود باید توجه داشت در زمانه ای که شاهد بروز تحولات عظیم در شیوه ها و روش های مدیریت در عصر جدید هستیم باید بیشتر نسبت به ضرورت شناسایی مدیران قابل و شایسته توجه کنیم تا به تجربه، هنر و توانایی مدیران شایسته تر از میان افراد واجد شرایط دست یابیم.
او در این خصوص به ایجاد یک بانک اطلاعاتی از مدیران در سطوح مختلف مدیریتی با ویژگی ها و توانایی های مختلف یاد کرد و گفت که می توان در این بانک اطلاعاتی از توانایی و شایستگی های افراد در سطوح مختلف مدیریتی یک فایل بانک تهیه کرد تا در مقاطع مختلف و در صورت نیاز از توانایی افراد شایسته تر در مقام مدیریت بهره برد. او در این خصوص از تجربه شهید چمران در دوران دفاع مقدس و پس از انقلاب یاد کرد.
دکتر علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی هسته ای در ادامه سخنرانی خود با انتقاد از روش فعلی در برخی سازمان ها در انتخاب مدیر و مدیران سازمانی گفت: اکنون به این مهم واقف هستیم که در برخی مشاغل افراد به دلیل آشنایی و روابط برای مناصب مدیریتی انتخاب می شوند و پیداست که اعمال چنین روشی در چنین عصری به هیچ وجه قابل توجیه نیست، چرا که علاوه بر مغایرت با اصول دینی و اخلاقی با اصول مدیریتی نیز سازگار نیست.
علی اکبر صالحی در پایان سخنرانی خود به ضرورت توجه به راهکارهای مدیریتی و قانونی حاضر در خصوص انتخاب مدیران اشاره کرد و افزود که انتخاب مدیران شایسته به عنوان یکی از مهم ترین شاخص ها در دنیای امروز از سازوکار پیچیده ای برخوردار است که لازم است از قاعده رایج در دنیا پیرامون آن تبعیت کرد.