شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در جریان دومین روز معاملاتی هفته ۸۷ واحد رشد کرد و در ارتفاع 79 هزار و 390 واحد قرار گرفت. در جریان دادوستدهای سوم اردیبهشت ماه بازار سهام، تعداد 1270 میلیون سهم و حق تقدم به ارزش 320میلیارد تومان در 93 هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت.
روز یکشنبه در تالار شیشه ای، نمادهای متعلق به گروه های پتروشیمی و پالایشی تأثیر مثبتی در رشد شاخص کل داشتند، به طوری که نماد سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین با 57 واحد، نماد مخابرات ایران با 51 واحد، نماد صنایع پتروشیمی خلیج فارس با 49 واحد، نماد پالایش نفت اصفهان با 39 واحد و نماد پارس خودرو با 27 واحد، به ترتیب بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل بورس تهران داشتند.
همچنین نماد های ملی صنایع مس ایران و معدنی و صنعتی گل گهر بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص کل به جا گذاشتند. بر این اساس، نماد معدنی و صنعتی گل گهر با 33 واحد و نماد ملی صنایع مس ایران با 28 واحد، بیشترین تأثیر منفی را در محاسبه شاخص کل بورس داشتند.
روند رو به رشد قندی ها
روز یکشنبه در گروه قندی ها شاهد رشد در قیمت پایانی و قیمت آخرین معامله بودیم. روز شنبه هم وضعیت قندی ها به همین صورت بود به طوری که تعداد زیادی از نمادهای این گروه با صف خرید همراه بودند اما خودروهایی که روز شنبه پا به پای قندی ها رشد کرده بودند، روز گذشته شاهد شرایط متفاوتی بودند، به طوری که تعداد زیادی از نمادهای خودرویی در آخرین قیمت معامله با افت بیش از 4درصدی مواجه و با نوسان های به سمت پایین همراه شدند.
همزمان در گروه پالایشی اما برخی تک سهم های این گروه با پیشرویی نماد پالایش نفت اصفهان، همزمان با انتشار خبر برگشت هزینه حمل و نقل به حساب های این شرکت ها در آینده ای نزدیک، همچنان با اقبال خریداران روبه رو شدند. روز گذشته بازار سهام شاهد معاملاتی متعادل و به نسبت پرحجم بود که لزوم اصلاح قیمتی و عدم عبور از سطوح مقاومتی مانع از تحرک قیمت سهام در گروه ها و نمادهای شاخص ساز بازار شد. هر چند که حقوقی ها همچنان حامی سرسخت نماگرهای بورس از ابتدای اردیبهشت ماه هستند.
تنور افزایش سرمایه ها داغ شد
این روزها تنور افزایش سرمایه ها در بازار سهام همزمان با قرار گرفتن در فصل مجامع داغ است و شاهد روند رو به گسترش آن طی روزهای اخیر هستیم. چنان که نماد همراه اول با افزایش سرمایه 8 هزار میلیارد ریالی، رکورد تازه ای برای سرمایه اسمی شرکت ها به دست آورد و همچنین به یکی از بزرگ ترین شرکت های بازار سهام ایران از این لحاظ تبدیل شد. شرکت چادرملو نیز می تواند از محل مطالبات و آورده نقدی، 6 هزار و 785 میلیارد ریال به سرمایه 28 هزار و 215 میلیاردی خود بیفزاید. سیمان ارومیه با سرمایه فعلی 400 میلیارد ریال با مجوز افزایش سرمایه 75 درصدی، از محل مطالبات و آورده نقدی، 300 میلیارد ریال افزایش سرمایه خواهد داشت.
تأمین سرمایه «همراه» نیز مانند دو افزایش سرمایه قبل از محل مطالبات و آورده نقدی و با هدف اجرای فاز هفت توسعه شرکت و اصلاح ساختار مالی انجام خواهد شد. پشم شیشه ایران با سرمایه فعلی 67 میلیارد و 140 میلیون ریال با 123 درصد افزایش سرمایه از دو محل مطالبات و آورده نقدی و سایر اندوخته ها، سرمایه خود را به مبلغ 150 میلیارد ریال خواهد رساند.
رفت و برگشت های نمادهای بورسی
با توجه به قرار گرفتن در فصل مجامع شرکت های بورسی، روز گذشته برخی نمادها در بازار سهام متوقف شدند و همچنین تعدادی از نمادها به تالار شیشه ای بازگشتند.
بدین ترتیب نماد معاملاتی شرکت سیمان هگمتان جهت برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه به منظور تصویب صورت های مالی، شرکت ارتباطات سیار ایران جهت برگزاری مجامع عمومی عادی سالانه به منظور تصویب صورت های مالی – عمومی عادی به طور فوق العاده به منظور انتخاب اعضای هیأت مدیره متوقف شدند و در مقابل نماد معاملاتی شرکت های سیمان فارس و خوزستان با توجه به اعلام پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 31 اردیبهشت ماه 97، سرمایه گذاری ملت پس از برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه بدون تقسیم سود نقدی، حق تقدم شرکت سایپا آذین با توجه به اعلام دوره پذیره نویسی؛ توسعه صنایع بهشهر پس از برگزاری مجمع عمومی فوق العاده مبنی بر تصویب افزایش سرمایه، شرکت زرین معدن آسیا پس از برگزاری مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام در خصوص افزایش سرمایه و ارائه اطلاعات پیش بینی، شرکت صنعتی بهپاک پس از برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام وتقسیم سود نقدی هر سهم و شرکت سرمایه گذاری فنی و مهندسی مشانیر پس از برگزاری مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده صاحبان سهام و تقسیم سود نقدی هر سهم به معاملات تالار شیشه ای بازگشتند.
افت شاخص کل فرابورس
شاخص کل بازار فرا بورس ایران روز سوم اردیبهشت ماه را با کاهش بیش از چهار پله ای به پایان رساند و بدین ترتیب این شاخص روی رقم 914 واحدی قرار گرفت. همچنین در بازار فرا بورس ایران تعداد 638 هزار و 136 سهم اوراق بهادار به ارزش 2 میلیارد و 447 میلیون و 858 هزار ریال در بیش از 65 هزار نوبت معاملاتی دادوستد شد.
در معاملات بازار فرابورس ایران، پالایش نفت لاوان، ریل پرداز سیر با روند مثبت و شیر پاستوریزه گلپایگان، توکا رنگ فولاد سپاهان، سهامی ذوب آهن اصفهان، توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی و کشت و صنعت شهداب ناب خراسان با روند منفی به کار خود پایان دادند.
روز گذشته اقدام فرابورس در زمینه اجباری شدن امضای بیانیه پذیرش ریسک برای تمامی معامله گران بازار پایه، در عقب گرد خریداران سهام بی تأثیر نبود. با این حال در بازار فرابورس شرکت های کوچک گمنام همچنان با اقبال برخی خریداران کم تعداد روبه رو هستند.
ارتباط با نویسنده: sadrolgharavi@yahoo.com