پنجشنبه, ۲۷ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Thu, 16 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز

سازمان تجارت جهانی (WTO)، صندوق بین المللی پول (IMF) و بانک جهانی با انتشار بیانیه ای مشترک، حمایت خود را از نظام تجارت آزاد اعلام کردند.

به گزارش «فرصت امروز» با روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا و اعلام سیاست های اقتصادی وی مبنی بر حمایت از تولید داخلی و محدود کردن تجارت آزاد، اقتصاد جهان وارد عصر تازه ای شده است و ایالات متحده آمریکا که خود روزی معمار و پرچمدار بازار آزاد در دنیا بوده ، اینک به تهدیدی برای آن تبدیل شده است.

این در حالی است که مواضع تجاری ترامپ و اعمال سیاست های حمایتی وی، می تواند موجب تضعیف تجارت جهانی و به راه افتادن جنگ های تجاری شود و همین امر موجب شده رؤسای سه نهاد صندوق بین المللی پول، سازمان تجارت جهانی و بانک جهانی، اواسط این هفته در بیانیه ای مشترک بر دفاع از نظام تجارت آزاد در برابر حمایت های پیش رونده و رو به گسترش برخی کشورها از جمله ایالات متحده تاکید کنند.

بنا به آنچه روزنامه گاردین گزارش داده است، این سه نهاد پس از نشست سپتامبر گذشته G20 در هانگژو چین و در پی تصمیم انگلیس برای جدایی از اتحادیه اروپا و همچنین افزایش نگرانی ها از رشد پوپولیسم همزمان با مبارزات انتخاباتی ترامپ، تصمیم به انتشار این بیانیه گرفتند. قرار است هفته دیگر صندوق بین المللی پول و بانک جهانی برای نخستین بار از زمان انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا، نشست بهاره خود را در واشنگتن برگزار کنند.

ترامپ در راستای سیاست های حمایتی خود تهدید کرده است که آمریکا را از تمامی توافق های تجاری از جمله سازمان تجارت جهانی خارج خواهد کرد، حال آنکه آمریکا بزرگ ترین سهامدار بانک جهانی و صندوق بین المللی پول به شمار می رود و از این رو، برنامه های ترامپ در رابطه با این دو نهاد از مهم ترین مسائلی است که در نشست هفته آینده مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

در گزارش مشترک این سه نهاد مهم بین المللی آمده است که افزایش بیکاری در برخی مناطق جهان، بیشتر در نتیجه تغییرات گسترده تکنولوژی است تا تجارتی که اغلب مقصر شناخته می شود و افزایش یکپارچگی تجارت می تواند به رشد اقتصادی کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه کمک کند. جایگاه تجارت در اقتصاد جهانی اینک در برهه حساسی قرار دارد و این امر به موتور رشد برای همه تبدیل شده است. بنابراین کشورها با اتخاذ سیاست های درست می توانند از فرصت های بیشتری بهره ببرند و از طریق تجارت، عقب ماندگی خود را جبران کنند. این سیاست ها علاوه بر تسهیل تجارت می تواند در مجموع موجب تقویت انعطاف و عملکرد اقتصادی نیز شود.

سیاست های بازار کار فعال که تحرک کارگران در شرکت ها، صنایع و مناطق را برای به حداقل رساندن هزینه ها و ترویج اشتغال تسهیل می کند، از جمله پیشنهاداتی است که در این گزارش به آنها اشاره شده است. سیاست ها باید متناسب با شرایط کشورها برای ایجاد امکان اشتغال مجدد و افزایش مهارت کارگران از طریق کمک های کاریابی، برنامه های آموزشی و بیمه دستمزد باشد. علاوه بر این، سیستم های آموزشی نیز باید کارگران را برای تغییرات بازار مدرن کار آماده کنند و سیاست گذاری ها در زمینه هایی مثل مسکن، اعتبار و زیرساخت ها نیز به افزایش پویایی در این بخش کمک کنند.

براساس این گزارش، با توجه به نقش توافق های تجاری دو جانبه و منطقه ای، براساس اعلام سازمان تجارت جهانی، نیاز مبرم به یک سیستم قدرتمند تجارت جهانی وجود دارد تا به افزایش رقابت و اطمینان دوباره به مردم در خصوص منصفانه و بی طرفانه بودن تجارت بین الملل کمک کند.

ابراز نگرانی رئیس بانک جهانی نسبت به وضعیت کشورهای فقیر آفریقایی

همچنین رئیس بانک جهانی با ابراز نگرانی نسبت به وضعیت کشورهای فقیر آفریقایی هشدار داد که برای کاهش خطر جنگ، تروریسم و مهاجرت باید به نیازهای مردم در کشورهای فقیر پاسخ داده شود.

به گزارش گاردین، جیم یونگ کیم در مدرسه اقتصاد لندن گفت: باید به بهبود شرایط زندگی مردم کشورهای در حال توسعه که از طریق گوشی های هوشمند خود از نحوه زندگی ثروتمندان مطلع شده اند، کمک فوری کرد و با کمک های مالی رسمی، میلیاردها دلاری که از سوی کشورهای غربی تولید می شود به تریلیون ها دلار سرمایه گذاری در بخش خصوصی تبدیل شود.

رئیس بانک جهانی ادامه داد: آرمان گرایی می تواند موجب رشد پویا، فراگیر و پایدار شود اما عدم ایجاد فرصت برای دستیابی به این آرزوها، می تواند شکنندگی، جنگ، خشونت و در نهایت مهاجرت را در پی داشته باشد. قبلا شاهد اتفاقات نگران کننده ای بوده ایم که برای 2میلیارد نفر از مردم کشورهای تحت تاثیر جنگ و خشونت روی داده است. جنگ های خشونت آمیز بعد از یک دوره کاهش از زمان پایان جنگ سرد، از سال 2010 به این سو به سرعت افزایش یافته و حوادث تروریستی از سال 2012 تاکنون 120درصد بیشتر شده است.

به اعتقاد کیم، شادمانی فردی نه تنها به درآمد اشخاص، بلکه به درآمد اطرافیان آنها نیز مرتبط است و با توجه به گسترش پوشش شبکه اینترنت، مقایسه افراد با مردم کشورهای ثروتمند افزایش یافته است.

رئیس بانک جهانی تاکید کرد: باید کمک های مالی بیشتری برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در کشورهای درحال توسعه به ویژه کشورهای فقیر انجام شود و ایجاد شرایط مناسب برای سرمایه گذاری بخش خصوصی برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار تا سال 2030 ضروری است.

وی گفت: ما به دنبال نتیجه برد-برد هستیم. بنابراین سرمایه گذارانی که به دنبال فرصت های خوب سرمایه گذاری هستند، باید به جای انجام پروژه های کم سودی مثل انرژی خورشیدی و زیرساخت های حمل و نقل، به سوی برآورده کردن آروزهای مردم سراسر جهان گام بردارند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/TxIgwHXC
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگراممحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچتعمیر اینورترکناف سقف کناف سقف کاذب
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه