رئیس کل بیمه مرکزی از مذاکره با پنج شرکت بیمه ای نخست دنیا از جمله شركت مونیخ ری، لویدز و اسكور خبر داد و گفت: پس از برجام، من مذاکرات خیلی خوب و شفافی با پنج شركت بیمه ای اول دنیا داشتم. ازجمله شركت مونیخ ری كه رتبه نخست در دنیا را دارد و همین طور لویدز و اسکور كه چهارمین و پنجمین شركت بزرگ بیمه ای دنیا هستند.
به گزارش «فرصت امروز» عبدالناصر همتی روز دوشنبه در گفت وگوی تفصیلی با وب سایت بیمه مرکزی ایران به رفع تدریجی مشکل همکاری بیمه های اتکایی بین المللی با ایران پس از برجام اشاره کرد و گفت: دو شرکت خارجی برای حضور در بازار ایران در حال رایزنی هستند.
همتی به تبیین قراردادهای بیمه ای پرداخت و توضیح داد: ما دو نوع قرار داد بیمه داریم؛ یکی اتکایی است که به صورت اختیاری Facultative بوده و ریسک به ریسک پوشش می دهد. برای نمونه پتروشیمی خارک از این نوع است اما نوع قرارداد دیگر TREATY است. در این شیوه مازاد خسارات از سقف مشخصی به بعد بیمه می شود یعنی اینکه کمتر از این رقم در داخل بیمه می شود و بقیه به شرکت های خارجی واگذار می شود.
به گفته رئیس کل بیمه مرکزی، مشکلی که دنیا با این نوع قراردادها دارد، این است که بعد از برجام هنوز یکسری تحریم های غیرهسته ای روی برخی افراد و شرکت ها باقی مانده است و از این رو شرکت های خارجی این نگرانی را دارند که می گویند که با این شیوه معاهده نمی دانیم شما چه کسانی را بیمه کرده اید.
همتی ادامه داد: شرکت های بیمه ای خارجی معتقدند اگر یکی از افراد و شرکت های تحریم شده، تحت پوشش قراردادی باشد که با ایران امضا می کنند، در زمان پرداخت خسارت با نهادهای ناظر کشورهای خود به مشکل برخورد می کنند و جریمه می شوند.
وی تأکید کرد: شرکت های بیمه می گویند که اگر این موضوع حل شود، مشکلی برای همکاری با ایران ندارند و به شرکت های بیمه خارجی اعلام شده که ایران خود این پوشش ها را می دهد و در حال تفکیک است.
رئیس کل بیمه مرکزی به حضور مدیران یکی از شرکت های بزرگ بیمه اتکایی در ایران طی هفته های گذشته اشاره کرد و گفت: آنها اعلام کردند که هر طور ایران می خواهد، قرارداد همکاری نوشته می شود؛ بنابراین از نظر روابط و قرارداد اتکایی مشکلی نداریم و پوشش ها را به تدریج انجام می دهیم.
همتی همچنین گفت: عجله ای برای برقراری مجدد روابط اتکایی وجود ندارد زیرا در سال های تحریم تدابیر لازم برای پوشش های بیمه ای اتخاذ شد اما یک بیمه گر حرفه ای نمی تواند به این افتخار کند که همه ریسک ها را در داخل نگه داشته است و هیچ عاقلی تمام ریسک را به عنوان سوخت ملی نگه نمی دارد.
رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه آیا محدودیت های بانکی در از سرگیری روابط بیمه نیز اثرگذار بوده است، گفت: البته خیلی رقم های کلانی نمی خواهیم جابه جا کنیم که نیازمند همکاری با بانک های بزرگ باشیم. ارقام جزیی است که با وضع فعلی می توانیم آنهارا رد و بدل کنیم.
وی گفت: مشکل صنعت بیمه کمتر از سیستم بانکی است، البته در مواردی هم شرکت های خارجی مایل به سرمایه گذاری در صنعت بیمه داخلی هستند که مذاکراتی را هم در این مورد داشته ایم.
همتی با یادآوری اینکه برخی مذاکرات با شرکت های بیمه خارجی در آستانه امضای قرارداد است، گفت: در مواردی حتی قراردادهای شان آماده شده و فکر می کنم در ماه های پیش رو نهایی شود.