تقریبا یک سالی می شود که اپل با هدف و رویکرد محافظت از محیط زیست از روبات بازیافت کننده لیام پرده برداری کرده و اکنون در کالیفرنیا و اروپا مورد استفاده قرار گرفته است. این روبات قادر است یک گوشی آیفون 6 را در کمتر از پنج دقیقه به طور کامل بازیافت کند. هر دستگاه روبات لیام می تواند یک میلیون و 200 آیفون را در یک سال بازیافت کند.
این روبات گوشی آیفون را قطعه قطعه و هر قسمت را نیز به شکل جداگانه دسته بندی می کند تا برخی بخش ها دوباره مورد استفاده قرار گیرند. لیام، یک روبات صنعتی پیشرفته است که صرفا برای از هم گشایی آیفون ها توسعه یافته است.
این روبات به گونه ای طراحی شده که بخش های مختلف به کار رفته در آیفون را می شناسد و هر کدام را به صورتی جداگانه دسته بندی می کند تا کار بازیافت آنها به شدت ساده تر شود. روبات بازیافت لیام می تواند عناصری نظیر «لیتیوم» و «کبالت» را از باتری جدا کرده، «طلا» یا «مس» را از دوربین ها جدا کند، «پلاتین» و «نقره» را نیز از لاجیک برد (مادربرد موبایل) جدا کند.
اپل گزارش می دهد که از بازیافت 10 هزار گوشی آیفون 190 کیلوگرم آلومینیوم، 80 کیلوگرم مس، 130 گرم طلا، 40 گرم پلاتین، 700 گرم نقره و 5.5 کیلوگرم قلع و 2.4 کیلوگرم فلزات کمیاب و با ارزش دیگر بازیافت می شود. شرکت اپل برای برقراری بهینه جریان رسانا و همچنین افزایش مقاومت قطعات در مقابل خوردگی از تکه های طلا در محصولات خود استفاده می کند.
در کنار بازیافت طلا، شرکت اپل در سال ۲۰۱۵ میلادی ۱۰.۴ میلیون تن استیل، ۲ میلیون کیلو آلومینیوم، ۱.۳ میلیون تن مس و ۳ هزار کیلو نقره را بازیافت کرد. شرکت اپل با اجرای برنامه بازیافت محصولات خود این اطمینان را به مشتریانش می دهد که تولیدات این شرکت کاملا قابل بازیافت است و برای سلامتی افراد و محیط زیست مضر نیستند.
برای کمپانی اپل موضوع محیط زیست اهمیت زیادی دارد و به همین دلیل روی انرژی پاک و تجدیدپذیر سرمایه گذاری زیادی کرده است و در حال حاضر ۹۳ درصد از تاسیسات و کارخانه های اپل از انرژی تجدیدپذیر استفاده می کنند.