ویکی لیکس اســــنادی را منتشر کرده که ادعا می کند محرمانه ترین اسناد سیا است که تاکنون منتشر شده است. ویکی لیکس بیش از 8.761 سند را امروز منتشر کرد که از سری اسناد منتشر شده «والت ۷» است.
ویکی لیکس در این اسناد منتشره از برنامه سیا برای هک کردن مخفیانه شرکت های اپل، اندروید گوگل، ویندوز مایکروسافت و تلویزیون های سامسونگ که دارای میکروفون های مخفیانه هستند، پرده برداشته است.
ویکی لیکس مدعی شده که این اطلاعات را از مرکز اطلاعات سایبری سیا دریافت کرده است. منبع افشا کننده اطلاعات به ویکی لیکس اعلام کرده که امیدوار است یک مناظره عمومی درمورد امنیت، تولید، استفاده، تکثیر و کنترل دموکراتیک ابزارهای سایبری آغاز شود.
مسائلی که باید در این مناظره بررسی شود این است که آیا توانایی هک کردن سیا باعث افزایش قدرت و نظارت بیشتر آژانس بر مشکلات می شود یا خیر. اسناد افشا شده از سیا مربوط به سال های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ است. ویکی لیکس یک سایت افشاگر است که در سال های گذشته اسناد جنجالی را علیه سازمان سیا و سیاستمداران آمریکایی منتشر کرده و باعث به چالش کشیده شدن آنها شده است.
سایت افشاگر ویکی لیکس اسناد جدیدی را در ارتباط با سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) منتشر کرده است. ویکی لیکس که مدعی است این افشاگری بزرگ ترین بسته اسناد محرمانه درباره سیا است، سه شنبه بیش از 8 هزار سند درباره این نهاد اطلاعاتی منتشر کرد.
وب سایت ویکی لیکس ابتدا در حساب توییتر خود افشای این اسناد را اعلام کرد و سپس در بیانیه ای گفت اسناد منتشرشده تنها بخشی از اسنادی است که علیه سیا در دست دارد. این اسناد تحت عنوان «Vault 7» منتشر شده اند. این وب سایت افشاگر اعلام کرد تعداد صفحات بخش اول این اسناد که تحت عنوان «Year Zero» چاپ شده، بیش از کل اسنادی است که ادوارد اسنودن (کارمند سابق آژانس امنیت ملی ایالات متحده آمریکا) طی سه سال نخست افشاگری خود فاش کرد.
بخش اول این اسناد شامل 8 هزار و 761 سند است که از مرکز اطلاعات سایبری سیا در لانگلی ایالت ویرجینیا به دست آمده است. به گفته ویکی لیکس، این اسناد جزییاتی را درباره برنامه سیا برای «هک مخفیانه اطلاعات در سراسر جهان» و سوءاستفاده از محصولات شرکت هایی چون اپل، گوگل، مایکروسافت و حتی تلویزیون های سامسونگ و تبدیل آنها به میکروفون های مخفی فاش می کند.
این نخستین بار نیست که ویکی لیکس اسنادی علیه سیا فاش می کند. این وب سایت پیشتر در اواخر بهمن ماه 1395 نیز اسنادی منتشر کرده بود که نشان می داد سیا پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 فرانسه، چند ماه از سیاستمداران این کشور جاسوسی کرده است.
ویکی لیکس همچنین در سال 1394 افشا کرد که آژانس امنیت ملی آمریکا چندین دهه به جاسوسی از سه صدراعظم آلمان و دفاتر کار آنان پرداخته است.
دو سال قبل هم افشای شنود مکالمات تلفنی آنجلا مرکل، صدراعظم آلمان بحث برانگیز شد و اخراج نماینده سیا را از آلمان در پی داشت.