پنجشنبه, ۶ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Thu, 26 Dec(12) 2024 /
           
فرصت امروز

اجرای فاز دوم طرح آماک تا پایان سال جاری محقق خواهد شد تا مشعل گازهای اسیدی خوزستان برای همیشه خاموش شود. این خبر خوشی است که مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت  (متن) از آن سخن گفت تا از دستاورد مهم دیگری یعنی روشن شدن مشعل چاه های جدید در میادین غرب کارون خبر دهد. بر این اساس در سال 96، میزان تولید نفت خام در غرب کارون به 400 هزار بشکه در روز خواهد رسید.

به گزارش «فرصت امروز»، سیدنورالدین شهنازی زاده، مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره شرکت مهندسی و توسعه نفت  (متن) روز گذشته در نشستی با خبرنگاران، وضعیت تولید نفت از میدان های غرب کارون و آذر را تشریح کرد.

وی با بیان اینکه بزرگ ترین میدان های نفتی دنیا در غرب کارون وجود دارند، گفت: تا پایان سال جاری تولید نفت از میدان های آزادگان، یادآوران و یاران 320 هزار بشکه نفت خام است که این میزان تا پایان سه ماه سال 96 با تولید نفت خام آذر و افزایش تولید آزادگان به 360 هزار بشکه و تا پایان سال 96 به 400 هزار بشکه در روز خواهد رسید.

وی با بیان اینکه با در نظر گرفتن تولید نفت میدان های دارخوین و آذر میزان تولید نفت خام شرکت متن به 510 هزار بشکه نفت خام در روز خواهد رسید، اعلام کرد: 67 میلیارد بشکه نفت درجای میادین غرب کارون بوده که نوع آن نفت سنگین است. عمده نفت این میادین از طریق بیع متقابل برداشت شده یا در حال برداشت است.

براساس اطلاعات ارائه شده در این نشست، در حال حاضر از فاز یک میدان آزادگان شمالی روزانه 75 هزار بشکه نفت برداشت می شود، همچنین از میدان آزادگان شمالی روزانه 51 هزار بشکه نفت برداشت می شود که این میزان تا پایان سال جاری به 85 هزار بشکه در روز خواهد رسید، همچنین براساس گفته رئیس هیأت مدیره شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) با اقدامات انجام شده این میزان تا پایان اردیبهشت ماه سال 96 به 110 هزار بشکه نفت خام در روز خواهد رسید. این در حالی است که طبق برنامه باید تولید نفت خام از میدان آزادگان جنوبی به 320 هزار بشکه نفت خام در روز برسد.

شهنازی زاده با اشاره به اینکه در فاز دوم توسعه میدان آزادگان جنوبی باید تولید نفت خام ایران به 600 هزار بشکه در روز افزایش یابد، درباره طرح یاران شمالی در غرب کارون، گفت: طرح برداشت نفت خام از میدان یاران شمالی به روش بای بک توسط شرکت داخلی انجام شده است و هم اکنون 30 هزار بشکه نفت خام در روز تولید داریم و تلاش می کنیم این رقم به 35 هزار بشکه در روز افزایش یابد، همچنین در یاران جنوبی نیز به دنبال تولید 25 هزار بشکه نفت خام در روز هستیم که در حال حاضر 10 هزار بشکه نفت خام در روز تولید داریم.

وی درباره میدان نفتی یادآوران نیز اظهار کرد: این میدان 33 میلیارد بشکه نفت خام درجا دارد که کیفیت آن از میدان نفتی آزادگان بهتر است زیرا نفت خام سبک تری دارد. فاز یک این میدان با همکاری شرکت چینی با ظرفیت اسمی 85 هزار بشکه نفت در روز به سرانجام رسید و هم اکنون تولید نفت خام از این میدان 115 هزار بشکه نفت خام است و در حال تلاش هستیم این میزان به 135 هزار بشکه در روز ارتقا یابد.

این مقام مسئول درباره توسعه فاز دوم آزادگان شمالی و یادآوران اعلام کرد: این میدان ها براساس قراردادهای جدید نفتی موسوم به IPC خواهد بود. در حال حاضر برای آزادگان چندین تفاهمنامه با شرکت هایی همچون شل، توتال، اینپکس و پتروناس منعقد شده است و نتایج مطالعات اینپکس و توتال در میدان های جنوبی آماده شده است.

توسعه میدان نفتی دارخوین موضوع دیگری بود که در این نشست به آن پرداخته شد. براساس اعلام نظر شهنازی زاده در این میدان 160 هزار بشکه نفت خام در روز تولید می شود که در صورت علاقه مندی شرکت های خارجی فاز سوم آن در قالب قراردادهای جدید نفتی اجرایی خواهد شد، البته از آنجا که این میدان مشترک نیست فعلا در اولویت وزارت نفت نیست.

توسعه میدان نفتی آذر، از دیگر موارد مطروحه در این نشست خبری بود. نخستین برداشت از این میدان مشترک ایران و عراق تا 15 اسفندماه امسال محقق خواهد شد. براساس اطلاعات واصله برای میدان نفتی آذر 65 هزار بشکه نفت خام در روز تعریف شده است که با تولید زودهنگام 30 هزار بشکه نفت در روز از آن برداشت خواهد شد که از این تعداد 15 هزار بشکه نفت خام قبل از اتمام سال جاری و 15 هزار بشکه دیگر آن تا اردیبهشت ماه سال 96 محقق خواهد شد.

همچنین تولید 35 هزار بشکه دیگر آن در سال 97 عملیاتی خواهد شد. رئیس هیأت مدیره شرکت متن درباره شکایت سی ان پی سی چین از ایران به دلیل اخراجش از این توسعه میدان نفتی آزادگان به «فرصت امروز»،  گفت: شکایتی وجود ندارد، این شرکت علاقه مند به ادامه همکاری با ایران است، اما شرط ما برای تداوم همکاری استفاده این شرکت از تکنولوژی روز برای بالا بردن سرعت تولید نفت خام است تا ایران در این میان متضرر نشود. البته این شرکت همکاری داشته که باید از نظر حقوقی میزان همکاری آن بررسی و مشخص شود.

در این نشست درباره طرح آماک جمع آوری گازهای همراه نفت در استان خوزستان نیز اطلاعاتی ارائه شد. شهنازی زاده درباره این طرح گفت: تا پایان سال جاری مشعل گازهای اسیدی خوزستان برای همیشه خاموش خواهد شد، بدین ترتیب 18 میلیون فوت مترمکعب در روز گاز اسیدی برای تولید 180 تن گوگرد روزانه به پتروشیمی رازی منتقل می شود.

همچنین در این باره قدرت الله آقایی، سرپرست طرح آماک در شرکت مهندسی و توسعه نفت، گفت: در تلاش هستیم تا این طرح پیش از اتمام سال جاری به سرانجام برسد. به طور کلی هدف از این طرح شیرین سازی گازهای ترش جمع آوری شده به میزان 241 میلیون فوت مکعب در روز است. هزینه اجرای این طرح 310 میلیون دلار بوده است که در مدت زمان کمتر از یک سال هزینه طرح تأمین خواهد شد.

ارتباط با نویسنده: ebrahimi1941@gmail.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/0TPoz27b
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیپارتیشنتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه