جعفر سرقینی, معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: براساس برآورد انجام شده تا پایان سال 93 به تعداد 5 هزار و 400 معدن فعال درکشور شناسایی شده که این تعداد به غیر از معادن شن و ماسه است که تعداد آنها بالغ بر3 هزار و 500 واحد است. سرقینی آخرین برآورد میزان ذخایرموادمعدنی را در معادن کشور بالغ بر 43 میلیارد اعلام کرده که طی سال گذشته حدود 400 میلیون تن از این ذخیره استخراج شده است. به گفته معاون وزیر صنعت معدن تجارت: «طی سال گذشته مجموع میزان وصول حقوق دولتی از معادن 32 استان کشور بالغ بر 520 میلیارد تومان بود که این میزان نسبت به سال گذشته خود با کاهش 12 درصدی مواجه بوده است.»
سرقینی در پایان گفت: سهم بخش معدن در تولید ناخالص داخلی از هفت دهم درصد در سال 1386 به 1.2درصد در 9 ماهه سال 1393 افزایش یافته است. او با اعلام برنامههای سال 94در بخش معدن توضیح داد: این برنامه در 13 بند تنظیم شده و قابل اجرا در تمام معادن کشوراست. به گفته وی این برنامهها شامل توسعه فعالیتهای اکتشافی به روش سیستماتیک، توسعه واگذاری پهنههای معدنی به بخشخصوصی با تسهیل در شرایط، تجمیع محدودههای اکتشافی موجود در استانها، تکمیل سامانه کاداستر و الکترونیکی کردن تمام فرآیندهای معدنی است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی گفت: همچنین بازنگری شرایط تعیین صلاحیتهای فنی و مالی سرمایهگذاران معدنی، ایجاد شرکتهای مهندسی معدن در سراسر کشور، عملیاتی کردن پایش میزان استخراج مواد معدنی از چند معدن مهم، عملیاتی کردن تحقق منابع 65 و 15 درصدی حقوق دولتی معادن برای توسعه زیرساختها و فعالیتهای معدنی در سال 94 دنبال میشود.
معاون امور معادن و صنایع معدنی یادآور شد: در نهایت تکمیل زنجیره تولید و به حداقل رساندن خام فروشی مواد معدنی، توسعه و تقویت فعالیتهای نظارتی و ترویجی برای ایمنی و بازرسی معادن و ارزیابی ریسک در معادن، تجهیز معادن زغال سنگ به سامانههای مدرن کنترل گاز و تجهیزات ایمنی، ایجاد پایگاههای امداد و نجات در مناطق زغالخیز و افزایش تولید محصولات معدنی با هدف توسعه و تسهیل صادرات از برنامههای اصلی این بخش در سالجاری است.