همواره گرفتن توصیه از افرادی که در یک حوزه فعالیت موفق داشته اند، بهترین اقدام ممکن محسوب می شود. در این رابطه شروع یک کسب و کار، بدون شک یکی از مهمترین تصمیماتی است که هر فردی ممکن است در زندگی خود بگیرد. در این رابطه حتی یک تصمیم نادرست می تواند باعث شود که شما دیگر شانس اقدام مجدد را نداشته باشید.
نکته جالب این است که بیش از نیمی از کسب وکارهای جدید، حتی قادر به پایان رساندن سال اول فعالیت خود نیستند. به همین خاطر بسیار مهم است که در این مسیر پرریسک، هوشمندانه گام بردارید. در این راستا پنج توصیه کارآفرینان برای موفقیت را بررسی خواهیم کرد.
مطلب مرتبط: توصیه هایی برای کارآفرینان مستقل در زمینه توسعه کسب و کار
1-شروع کوچک داشته باشید
واقعیت این است که هر فردی نقشه های بزرگی را در سر دارد. با این حال شما می توانید به یک باره تمامی آنها را مورد توجه قرار دهید. درواقع این اقدام تنها باعث می شود که شروع شما، همواره به تاخیر بیفتد. در این زمینه الزامی است که شروعی کوچک را داشته باشید تا فرصت های بازار را از دست ندهید و در کنار آن، برای سایر نیازهای خود برنامه ریزی داشته باشید. در این رابطه حتی ممکن است شما نیاز به ترک شغل فعلی خود نیز نداشته باشید. درواقع بسیاری از افراد با رها کردن همه چیز، یک کسب و کار را شروع می کنند که عدم موفقیت آن، به معنای از دست دادن همه چیز است. این امر در حالی است که شما می توانید شروعی کوچک را داشته باشید و پس از اطمینان از کسب موفقیت های اولیه، تمرکز کامل را بر روی مسیر جدید قرار دهید. به صورت کلی، با بررسی حتی بزرگترین برندهای حال حاضر، متوجه این امر خواهید شد که تمامی آنها از ساده ترین نقاط نظیر گاراژ یک خانه، شروع شده اند. به همین خاطر برای شروع کار خود، بهانه تراشی را کنار بگذارید. در این رابطه فراموش نکنید که شروع ساده شما به معنای آن نیست که تا مدتها به همین شکل باید ادامه دهید. بلکه لازم است تا سرعت پیشرفت بالایی را داشته باشید که بدون شک شروع کم خرج شما، این امکان را مهیا می کند. در این زمینه حتی شما به دفتر کار هم نیاز نداشته و می توانید اقدامات مورد نیاز را به صورت دورکاری، تامین کنید.
2-برای هر چیزی آماده باشید
واقعیت این است که در کسب و کار، همه چیز مطابق انتظارات شما جلو نخواهد رفت. به همین خاطر لازم است تا برای هر اتفاقی، آمادگی داشته باشید. درواقع مشکل بزرگ اکثر کارآفرینان تازه کار این است که تنها برای یک سناریو آماده هستند و هر اتفاق دیگری باعث می شود تا به صورت جدی یک بحران شکل گیرد. همچنین فراموش نکنید که کارآفرینی به معنای پشت میز نشتن نبوده و خصوصا در ابتدای کار، حتی لازم است که در ساده ترین اقدامات نیز همکاری داشته باشید. به صورت کلی شما نباید اجازه دهید که غافلگیری به سراغ شما بیاید.
مطلب مرتبط: توصیه های کارآفرینی که در دانشگاه ها یاد نمی دهند!
3-صبور باشید
داشتن صبر نکته بسیار مهمی است که شما باید آن را مورد توجه جدی قرار دهید. درواقع این امر طبیعی است که حتی در سال اول فعالیت خود، نتیجه خاصی را به دست نیاورید. با این حال این امر نباید باعث شود که به همه چیز شک کرده و اقدام به تغییرات گسترده نمایید. درواقع یکی از اشتباهات این است که افراد تصور می کنند که در بازار به شدت متغیر حال حاضر، لازم است تا به صورت مداوم تغییر نمایند. با این حال شما باید به خوبی بدانید که چه زمانی باید در چه حوزههایی تغییر داشته باشید. درواقع تغییر مداوم همیشه هم خوب نیست و در این زمینه تغییر دیرهنگام نیز یک آفت محسوب می شود. درواقع شناخت زمان درست، یک هنر مدیریتی مهم محسوب می شود. در این رابطه اگر یک استراتژی درست داشته باشید، دیگر آمارهای مقطعی، اهمیت نخواهد داشت.
4-اطراف خود را با افرادی موفق تر پر نمایید
واقعیت این است که اگر در بین افرادی باشید که ورزشکار هستند، شما نیز در این مسیر قرار خواهید گرفت. برای موفقیت نیز لازم است تا چنین اقدامی را انجام دهید. با این حال بهترین نتیجه ممکن را زمانی به دست خواهید آورد که اطرافیان شما، افرادی باشند که از شما چند پله جلوتر هستند. این افراد می توانند مشاوران بسیار خوبی باشند و از آنها نکات زیادی را یاد بگیرید. این نکته را نیز فراموش نکنید که بسیاری از کسب و کارهای موفق، از دل همین روابط دوستانه با افراد توانا و باهوش، شکل گرفته است. در این ز مینه حتی بد نیست که مدتی را به عنوان کارمند، برای افرادی که از شما جلوتر هستند، سپری نمایید.
مطلب مرتبط: موفقیت در کارآفرینی با توصیه های کاربردی
5-شفاف سازی را جدی بگیرید
اگر از کارآفرینانی که حداقل 10 سال سابقه فعالیت دارند بپرسید که بزرگترین حسرت آنها چه چیزی است. بدون شک رایج ترین جواب عدم شفاف بودن نسبت به خواسته ها می باشد. درواقع شما باید در شرکت همه چیز را حداقل برای خودتان شفاف نگه دارید. برای مثال چرا یک تیم استخدام شده و چرا یک استراتژی جدید را اتخاذ کرده اید. با این اقدام بدون شک احتمال اشتباه کردن، بسیار کم خواهد شد. درواقع اگر نسبت به اتفاقاتی که میخواهید رقم بخورد، با خودتان صادق نباشید، بدون شک اتفاقات خوبی را تجربه نخواهید کرد. در این رابطه اگر حداقل برای 15 سال آینده برنامه ریزی مشخص و منطقی ندارید، بدون شک شانسی برای کسب موفقیت طولانی مدت را نخواهید داشت.