سالهای زیادی است که از گوشهوکنار دنیا کارشناسان اعلام میکنند، انرژیهای فسیلی عمر زیادی برایشان باقی نمانده و وضعیت بحرانی آب هم که مسئله تازهای نیست، ازاینرو برای تولید برق باید به سمت انرژیهای نو و پاک حرکت کرد. بسیاری از کشورهای دنیا از جمله آمریکا، اروپا، چین و کره مقدار قابل توجهی از برق خود را از طریق باد و انرژی خورشید تأمین میکنند.
و اما در ایران توجه به منابع تجدیدپذیر نظیر ساخت نیروگاههای بادی و نیروگاههای فتوولتاییک (سلولهای خورشیدی) در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد و تلاشهای دولتی زیادی برای تحقق دستیابی کامل به انرژیهای نو برای تولید برق انجام میشود.
اما ورود بخشخصوصی و سرمایهگذاریهای این بخش در این راستا نهتنها مکمل فعالیتهای وزارتخانه است بلکه میتواند خود بهصورت مستقل و بسیار موفق عمل کند چراکه تجربه موفق کشورهای دیگر نشان داده غالب نیروگاههای فعال توسط بخشخصوصی راهاندازی و مدیریت میشوند.
همچنین توجه به این نکته که میزان تابش خورشید در بسیاری از شهرهای کشور بالاست و براساس نظر کارشناسان، ایران با داشتن حدود 300 روز آفتابی در سال میتواند از بهترین کشورهای دنیا در زمینه تولید انرژی خورشیدی باشد که این نخستین پتانسیل بالقوه برای فعالیت این حوزه در کشور بهشمار میآید. علاوهبراین معاون وزیر نیرو همواره در نشستهای خبری خود قول حمایتهای مادی و معنوی را به سرمایهگذاران بخشخصوصی میدهد که این نکته هم خود میتواند محرک خوبی برای ورود به این بخش باشد.