مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران با اشاره به گستردگی معضلات ناشی از بافت فرسوده گفت: مولفههای ریزدانگی، نفوذناپذیری و عدم استحکام فنی از سوی شورای شهر تصویب شده است و در محلاتی که بیش از 50 درصد شامل این سه مولفه باشد، بافت فرسوده به آن اطلاق میشود. به گزارش ایسنا، فتحاللهی در این نشست ادامه داد: به دلیل محدودیت منابع ملی، مدیریت شهری تنها از نوسازی بافتهایی با این سه مولفه پشتیبانی میکند.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران با بیان اینکه دولت، شهرداری و مقامات محلی باید بستر نوسازی را در این محدوده فراهم کنند، تصریح کرد: 3768 هکتار در تهران که شامل 270 هزار قطعه ملکی میشود با مسئله بافت فرسوده درگیر هستند و شهرداری تهران برای نوسازی بسیج شده است. فتحاللهی با تاکید بر اینکه شهرهایی که با روند طبیعی پدید آمده و گسترش مییابند فرسودگی طبیعی دارند، گفت: بافتهای فرسوده در شهر تهران هیچکدام در یک روند طبیعی و استاندارد پدید نیامده است و معلول مهاجرت دسته جمعی، تصرفات غیرقانونی و ساختوسازهای غیرقانونی و شبانه است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با تاکید بر اینکه ریزدانگی مسئلهای است که بیش از هر چیز در بافت فرسوده مطرح است، گفت: قطعات 50 و 60متری استاندارد نیست و در این قطعات نمیتوان محل زندگی و حتی محل کار طراحی کرد. وی با اشاره به انواع گوناگون بافتهای فرسوده اظهار کرد: در مناطق 11و 12 بافتهای فرسوده تاریخی داریم که بنابر گذر زمان دچار فرسودگی تاریخی شده است. اما مناطقی مانند جوادیه، خاکسفید و شمیراننو که قدمتی حدود 50 سال دارند، از همان ابتدا مولفههای بافت فرسوده داشتند. وی افزود: بخشهایی نیز مانند ده ونک، ده فرحزاد و دهکن نیز در دشت تهران و در دامنه البرز قرار داشتند و در شرایط گسترش تهران در دل بافت شهری قرار گرفتند.