سه شنبه, ۲ مرداد(۵) ۱۴۰۳ / Tue, 23 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز
ادامه مدیریت مخزن سد گتوند برای رفع شوری آب

2 راهکار برای حل مشکل

8 سال پیش ( 1394/11/10 )
 

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان اینکه انتقال آب گتوند نیازمند مطالعات بیشتر است، تصریح کرد: علاج شوری آب این سد به شیوه مدیریت مخزن تداوم خواهد یافت. رحیم میدانی در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به آخرین جلسه شورای عالی آب که پنجم بهمن‌ماه به ریاست معاون اول رئیس‌جمهوری برگزار شد، افزود: اختلاف‌نظرهای پیش آمده در گذشته درباره چاره‌اندیشی مشکل شوری آب سد گتوند، منجر به ارجاع موضوع به موسسه آب دانشگاه تهران شد. آن‌طور که کارشناسان می‌گویند جانمایی اشتباه این سد سبب شده سازند نمکی گچساران در مخزن سد قرار گیرد و انحلال نمک این سازند، باعث شور شدن آب مخزن و رودخانه کارون شده است.

شوری (EC)  آب دریاچه سد از 5هزار واحد (میکروموس) تا 160 واحد در مخزن سد برآورد شده است.مطالعات طرح حل مشکل سد گتوند از امسال به موسسه آب دانشگاه تهران واگذار شده و این موسسه گزارش خود را به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی (کارفرمای مطالعات) ارائه داده، اما با گذشت چندین ماه از تصویب مطالعات، تصمیم نهایی در مورد سد گتوند اتخاذ نشده است. به گفته این مقام مسئول، نظر کلی شورای عالی آب کشور، علاج یا حداقل کاهش مشکلات پیش آمده این سد است و به این منظور مقرر شده دو کار موازی انجام شود.

وی افزود: آب در پشت این سد با شوری‌های مختلف ذخیره شده، به‌طوری‌که آب قسمت بالایی سد هیچ مشکلی ندارد و شوری آن پایین است، اما در پایین مخزن شوری آب بالاست. میدانی خاطرنشان کرد: کاهش مشکل شوری آب سد گتوند، امروز با مدیریت مخزن در حال انجام است تا آب با شوری معین و مطلوب به پایین‌دست هدایت شود. وی بیان داشت: این مهم از زمان آبگیری سد گتوند توسط شرکت مدیریت منابع آب و نیروی ایران در حال انجام است که مورد تایید دانشگاه تهران نیز هست.

براین اساس مقرر شد دانشگاه، نظرهای اصلاحی خود در این زمینه را نیز ارائه دهد تا مدیریت مخزن به‌صورت بهینه ادامه یابد. معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا ادامه داد: نظر دوم ارائه شده در جلسه شورای عالی آب، انتقال آب شور کف مخزن سد بود که نظر دانشگاه تهران در این زمینه بر مطالعه انتقال کوتاه یا انتقال بلند (به خلیج‌فارس) است. به گفته میدانی، در انتقال کوتاه می‌توان با تعبیه حوضچه‌هایی، آب شور را به آنجا منتقل کرده و نمک را جمع‌آوری کرد.

در این جلسه مصوب شد که وزارت نیرو ابتدا نسبت به مطالعه این گزینه با ملاحظات زیست‌محیطی اقدام کند که در صورت تایید، اجرایی می‌شود. وی خاطرنشان ساخت: مطالعه انتقال آب بلند به خلیج‌فارس در مرحله بعدی و در صورت تایید نشدن انتقال کوتاه، در دستور کار قرار خواهد گرفت. سد گتوند یکی از بزرگ‌ترین سدهای ایران است که روی رودخانه کارون در جنوب غربی کشور در دست ساخت قرار دارد؛ این سد، در فاصله 380 کیلومتری از ریزشگاه رودخانه کارون، در فاصله 25 کیلومتری شمال شهرستان شوشتر و در 10 کیلومتری شمال شرقی شهر گتوند در استان خوزستان واقع شده است.

گتوند به‌عنوان آخرین سد قابل احداث روی رودخانه کارون است و دریاچه این سد با مخزن 4میلیارد و 500 میلیون مترمکعب، دومین دریاچه مصنوعی بزرگ کشور (پس از کرخه) به حساب می‌آید. ارتفاع این سد سنگریزه‌ای با هسته رسی، 182 متر است که بلندترین سد خاکی کشور محسوب می‌شود. عملیات اجرایی این طرح در سال 1376 آغاز شده است. این سد در سال 91 آبگیری شده است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/5xPjU0cW
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوکخرید اقساطی آیفون 13 با تخفیف ویژه
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه