درست زمانی که قصد داشتم تا به یک کارآفرین تبدیل شوم، در تلاش برای پیدا کردن ویژگی های این افراد بودم. درواقع با آگاهی از این موارد تنها کافی است تا آنها را وارد عادت های رفتاری خود نمایید. با این اقدام شایستگی لازم جهت قرار گرفتن در رده کارآفرین های موفق را به دست خواهید آورد، با این حال در این رابطه تنها باید به دنبال موارد مشترک بود. درواقع این امر طبیعی است که برخی از افراد عادت های خاصی داشته باشند که با توجه به شخصیت متفاوت آنها است و تحت این شرایط استفاده از آنها ابدا نتیجه خوبی را به همراه نخواهد داشت. با این حال آیا تاکنون به این موضوع فکر کرده اید که عادت های مشترک کارآفرین ها کدامند؟ در ادامه 18 مورد از آنها را که حاصل تحقیق چند ساله بر روی هزاران کارآفرین موفق از سراسر جهان است، مورد بررسی قرار خواهیم داد.
1-انتخاب مسیر اصلی
بدون شک برای هر فردی در طول زندگی، مسیرهای متعددی وجود دارد، با این حال واقعیت این است که تنها یکی از آنها بهترین گزینه برای شما خواهد بود. در این رابطه توجه داشته باشید که هیچ فردی دقیقا مشابه دیگری نبوده و لازم است تا با توجه به استعداد و علاقه خود تصمیم گیری نمایید. در این راستا حتی ممکن است کارآفرینی، بهترین شغل برای شما محسوب نشود. با این حال در مرحله نخست، شما باید توانایی تصمیم گیری را داشته باشید. درواقع این امر ممکن است حتی به چند سال زمان هم نیاز داشته باشد. در کنار این موضوع کارآفرین های موفق برای شروع کار خود به امکانات و حمایت خاصی نیاز نداشته و سریعا می توانند اقدامات خود را شروع نمایند.
مطلب مرتبط:5 ویژگی کارآفرینان اجتماعی موفق
2-دنبال کردن احساسات
در شرایطی که همواره تاکید می شود که از تفکر برای تصمیم گیری ها باید استفاده شود، با این حال راز موفقیت کارآفرین ها در اتخاذ تصمیم های فوق العاده این است که آنها تنها به این منبع محدود نبوده و به احساس خود نیز اعتماد دارند. این احساس ممکن است ناشی از تجربه و یا هر چیز دیگری باشد. در این راستا نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که یک کارآفرین موفق صرفا به موقعیت شغلی یک حوزه کاری توجه نداشته و معیار اصلی برای او، علاقه است. این امر باعث می شود تا کار برای او معنای کاملا متفاوتی را پیدا کند. درواقع شما نیز باید حوزه ای را انتخاب نمایید که به آن بالاترین علاقه را دارید. در کنار این مسئله نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که حتی یک حوزه نیز از زیرمجموعه های متعدد شکل گرفته است. به همین خاطر ضروری است تا در این رابطه نیز تصمیم گیری نمایید.
3-عدم توجه به ترس
ترس تنها یک اخطار برای هوشیاری بیشتر محسوب می شود. با این حال برای بسیاری از افراد به معنای پایان کار محسوب می شود. در این رابطه با اولین نشانه های ترس، همه چیز را رها کرده و به دنبال حوزه دیگری می روند. این امر در حالی است که کارآفرینی، اقدامی بسیار سخت بوده و نیاز به تلاش و اختصاص زمان دارد. تحت این شرایط تغییر مداوم شما تنها باعث می شود که در هیچ حوزه ای به عمق لازم دست پیدا نکنید. در این راستا باید با خود کاملا صادق باشید. اگر تحمل سختی ها و شجاعت مقابله با ترس های آتی را ندارید، بهتر است که وارد این حوزه نشوید. در این رابطه تنها کافی است تا زندگی کارآفرینان موفق جهان را مطالعه کنید تا نسبت به سختی های این مسیر، به درک بهتری دست پیدا کنید. همچنین این نکته را فراموش نکنید که صرفا کارآفرین شدن به معنای کسب ثروت بالا طی چند سال نبوده و آمارها نیز حاکی از آن است که بیش از نیمی از کارآفرین ها، به رده های بالا دست پیدا نمی کنند. به همین خاطر شما باید در تصمیم خود کاملا جدی باشید.
4-سازگاری با شرایط مختلف
از دیگر ویژگی های کارآفرینان موفق این است که می توانند خود را با شرایط مختلف به خوبی سازگار نمایند. در این رابطه فراموش نکنید که هیچ بازاری ماهیت ثابت نداشته و همواره احتمال بروز یک اتفاق پیش بینی نشده وجود دارد و نمونه بارز آن را می توان شیوع ویروس کرونا دانست. تحت این شرایط اگر قدرت تغییر سریع را نداشته باشید، بدون شک روزهای بسیار سختی را متحمل خواهید شد. در این راستا فراموش نکنید که بسیاری از کارآفرین ها به علت رفتارهای غیرحرفه ای خود، با فشار و استرس بیش از جدی مواجه هستند که بدون شک در سلامت آنها تاثیر منفی خواهد داشت. به همین خاطر باید به این نکته توجه داشته باشید که کارآفرینی به شخصیتی انعطاف پذیر نیاز دارد.
5-حس مسئولیت پذیری بالا
نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که با ایجاد یک برند شما مسئولیت های مختلفی را پیدا خواهید کرد. درواقع تنها آینده برند شما مطرح نبوده و تضمین سود سرمایه گذارها، وضعیت کارکنان و بسیاری مسائل دیگر وجود خواهد داشت. تحت این شرایط اگر فردی مسئولیت پذیر نباشید، بدون شک تجربه ای تلخ را خواهید داشت. در این راستا توصیه ما این است که از همین امروز تلاش کنید که با مسئولیت های حال حاضر خود برای آینده کاملا آماده شوید. درواقع شما باید خود را درست به مانند یک مربی بدانید که نتیجه گرفتن و یا شکست تیم، کاملا به شما بستگی خواهد داشت.
6-ایجاد انگیزه
بدون شک سختی های راه می تواند هر فردی را خسته نماید. تحت این شرایط چگونه می توان روحیه خود را حفظ کرد؟ در این راستا کارآفرین های موفق اقدامات جالبی را انجام می دهند. درواقع آنها برای خود و تیم شرکت جوایزی را تعیین می کنند که باعث شود تا انگیزه برای فعالیت چندین برابر شود. بدون شک تحت چنین شرایطی رسیدن به بالاترین نتایج، کاملا امکان پذیر خواهد بود. در کنار این موضوع، نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که تعیین جایزه و جشن گرفتن صرفا برای اقدامات بزرگ نبوده و می توان برای حتی کوچکترین اهداف نیز مورد استفاده قرار گیرد. درواقع یکی از ویژگی های مهم کارآفرین های موفق این است که می توانند در کوتاه ترین زمان ممکن، روحیه تیم خود را ارتقا دهند.
7-انتخاب بهترین ها
با توجه به این امر که تیم شرکت، بازوی اجرایی محسوب می شود. بسیار مهم است که بهترین ها را انتخاب کنید. در این راستا کارآفرین های موفق این قدرت را دارند که افراد مناسبی را برای تیم خود انتخاب نمایند. درواقع آنها به خوبی ضعف ها را شناسایی کرده و افراد مناسب را برای پوشش هر یک از نیازها، انتخاب می کنند. در این راستا آنها معیارهای مشخصی برای تعیین افراد مناسب دارند. با این حال این توانایی تنها در انتخاب افراد تیم شرکت خلاصه نشده و انتخاب های دیگر را نیز شامل می شود. برای مثال آنها دوست، شریک تجاری و... را به خوبی انتخاب می کنند.
مطلب مرتبط: 9 ویژگی ضروری برای کارآفرینان موفق
8-مثبت گرایی
حتی یک نمونه کارآفرین موفق منفی باف را نمی توان پیدا کرد. در این راستا نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که مثبت گرایی به معنای خوش خیالی نبوده و تنها به این امر اشاره دارد که در مواجهه با هر شرایطی، نیمه پر لیوان را هم مشاهده نمایید. این امر در متوقف نشدن شما و تلاش برای پیدا کردن راه حل ها، کاملا تاثیرگذار خواهد بود. درواقع تا زمانی که به موارد مثبت توجه داشته باشید، شانس پیدا کردن موقعیت های طلایی را نیز خواهید داشت. در این رابطه ویروس کرونا یک مثال کاملا مناسب خواهد بود. درواقع در شرایطی که بسیاری شرایط فعلی را یک فاجعه می دانند و منتظر رفع آن هستند. بسیاری از شرکت ها حتی رشدهای فوق العاده ای را نیز داشته اند.
9-ایده سازی
تا زمانی که به دنبال کپی برداری از اقدامات سایرین باشید، یک کارآفرین موفق نخواهید بود. در این راستا نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که ایده های شما باید با توجه به دانش، مشورت و سایر اقدامات صورت گیرد. درواقع اگر صرفا به ایده پردازی توجه داشته باشید، بدون شک سختی خاصی را متوجه نخواهید شد. با این حال خلق ایده های جدید و کاربردی، امری کاملا دشوار خواهد بود. به همین خاطر شما باید قدرت تشخیص ایده های مناسب و ضعیف را داشته باشید. در این راستا تنها به خودتان نیز محدود نباشید. درواقع حتی ممکن است یک کارمند معمولی شرکت، ایده ای بسیار خوب را داشته باشد. به همین خاطر ابدا نباید غرور کاذبی را در این زمینه داشته باشید.
10-مواجهه درست با بحران
در شرایطی که بحران برای افراد عادی یک فاجعه محسوب می شود، برای کارآفرین ها یک فرصت طلایی است. درواقع در چنین شرایطی اکثر کسب و کارها با توقف اقدامات مواجه می شوند. تحت این شرایط فرصتی طلایی برای پیشرفت شکل خواهد گرفت. با این حال نحوه انجام این کار امری کاملا دشوار بوده و ممکن است انتخاب های شما با نتیجه لازم همراه نباشد. به همین خاطر اگر ترس از شکست را نیز دارید، بدون شک به یک کارآفرین خوب تبدیل نخواهید شد. در این راستا نیز تنها به توانایی خود اتکا نکرده و بهتر است که اقدامات انجام شده از سوی برندهای موفق حوزه خود در شرایط بحرانی را مورد بررسی قرار دهید.
11-توجه به اصل کمک کردن
یک کارآفرین موفق بدون آنکه احساس بدی را پیدا کند، در تلاش برای ارتقای سطح تیم خود خواهد بود. در این راستا شما باید روحیه کمک کردن بالایی را داشته باشید. با این حال این امر تمام ماجرا نبوده و شما باید نسبت به کمک کردن دیگران نیز واکنش خوبی را داشته باشید. درواقع این امر ضعف بزرگ بسیاری از کارآفرین ها محسوب می شود که کمک کردن دیگران را نشانه ضعف تلقی می کنند. این امر در حالی است که هر فردی فارغ از جایگاه خود، به کمک دیگران نیاز خواهد داشت.
مطلب مرتبط: 10 راز اصلی موفق ترین کارآفرینان جهان
12-استراحت کافی
اگرچه ممکن است یک کارآفرین موفق را فردی تصور کنید که زندگی را صرف کسب و کار خود کرده است، با این حال واقعیت این است که این افراد به خوبی می دانند که برای حضوری طولانی مدت در حوزه کاری خود و فعالیت چندین ساله، لازم است تا به حفظ سلامت توجه ویژه ای را داشته باشند. همچنین آنان به خوبی می دانند که افراد تحت فشار زیاد، بهترین عملکرد را نخواهند داشت. تحت این شرایط آنها نه تنها برای خود استراحت کافی را ایجاد می کنند، بلکه برای تیم شرکت نیز چنین شرایطی را می خواهند. در این راستا فراموش نکنید که شما باید به خوبی بدانید که به چه حجم از استراحت نیاز خواهید داشت. در این راستا نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که تنها خود شما مطرح نبوده و لازم است تا به خانواده نیز توجه داشته باشید. درواقع هیچ دستاوردی اگر منجر به رها کردن خانواده شود، ارزشمند نخواهد بود. در کنار این موضوع فراموش نکنید که کارآفرینی یک شغل 24 ساعته نبوده و شما حتی می توانید مرخصی نیز بگیرید که امری کاملا الزامی خواهد بود.
13-تمرکز بر روی اهداف
هر فردی در طول روز خود میتواند اقدامات متعددی را انجام دهد، با این حال برای فردی که هدف دارد، این مسئله کاملا محدود خواهد شد. در این راستا یک کارآفرین موفق باید قدرت متمرکز ماندن بر روی اهداف خود را داشته باشد. در غیر این صورت نتایج جالبی را به دست نخواهد آورد. در این راستا ممکن است هدف شما تبدیل شدن به بهترین برند بازار باشد. تحت این شرایط دیگر پیشنهادهای خرید شرکت، انجام اقدامات متفرقه و هر تصمیم گیری نباید در ذهن شما جایی داشته باشد. درواقع یک کارآفرین موفق باید قدرت کنار زدن مواردی که منجر به از دست رفتن تمرکز او میشود را داشته باشد.
14-برنامه ریزی مداوم
آیا تصور می کنید که برنامه ریزی تنها به اقدامات اختصاص دارد؟ بدون شک پاسخ منفی بوده و در این رابطه لازم است تا به دنبال برنامه ریزی برای هر اقدامی باشید. این امر باعث خواهد شد تا بهترین استفاده را از زمان نیز داشته باشید. درواقع رسیدن به حتی کوچکترین اهداف و خواسته ها بدون برنامه ریزی، بسیار سخت خواهد بود. در این رابطه اگر قدرت برنامه ریزی خوبی را نداشته باشید، بدون شک هنوز به یک کارآفرین مناسب تبدیل نشده اید.
15-یادگیری مداوم
ممکن است با کسب موفقیت هایی تصور کنید که در شرایط آرمانی قرار دارید. با این حال یک کارآفرین موفق به خوبی می داند که برای هیچ حوزه ای نقطه پایان وجود نداشته و این امر باعث می شود تا آنها به سمت مطالعه و کسب دانش به صورت مداوم، سوق پیدا کنند. نکته دیگری که در این زمینه باید به آن توجه داشته باشید این است که منابع یادگیری بسیار متنوع بوده و نباید خود را صرفا به کتاب ها محدود نمایید. درواقع حتی مشورت گرفتن از یک کارآفرین باتجربه نیز یکی از اقدامات مناسب در این زمینه محسوب می شود.
16-رفتارهای اجتماعی
ممکن است تصور کنید که کارآفرین ها افرادی منزوی هستند. با این حال واقعیت این است که آنها قدرت ارتباطی بسیار خوبی دارند. این امر باعث می شود که تقریبا بتوانند با هر فردی ارتباط لازم را برقرار نمایند. این امر باعث می شود تا دایره روابط آنها گسترده باشد که بدون شک در موفقیت های کاری آنها نیز تاثیرگذار خواهد بود. در این راستا برخی از کارآفرین ها به حدی خوب عمل می کنند که پس از مدتی به نوعی کاریزما دست پیدا می کنند.
17-تاثیر اولیه مثبت
آیا تاکنون به این موضوع فکر کردهاید که در برخورد اول خود چه تاثیری را بر روی افراد می گذارید؟ این امر درست نکته ای است که کارآفرین های موفق به آن توجه داشته و تلاش می کنند تا تاثیر بسیار خوبی را داشته باشند. در این راستا نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که تاثیر اولیه مثبت حتی برای کارمندان نیز ضروری خواهد بود. این امر باعث خواهد شد تا از انتخاب خود، رضایت بالایی را به دست آورند.
مطلب مرتبط: ویژگی های اصلی کارآفرینان موفق کدامند؟
18-توجه به اصل کار تیمی
در شرایطی که بسیاری از کارآفرین ها در تلاش برای انجام اکثر کارها به تنهایی هستند، کارآفرین های موفق به دنبال انجام اقدامات با کمک و همکاری سایرین بوده و این امر باعث می شود تا فشار بیش از حدی را متحمل نشده و اقدامات به خوبی میان افراد تیم پخش شود. در این راستا فراموش نکنید که حتی انتخاب یک جانشین، به معنای کاهش قدرت شما نبوده و لازم است تا تفکرات خود را نیز به سطح حرفه ای نزدیک تر نمایید.