براساس گزارش جدیدی از وال استریت ژورنال، خرید توییتر (ایکس فعلی) توسط ایلان ماسک از زمان رکود اقتصادی سال 2008 تاکنون، بدترین معامله مالی برای بانک ها بوده است.
وال استریت ژورنال در گزارش خود می گوید وام 13 میلیارد دلاری که ماسک برای خرید توییتر دریافت کرده، در ترازنامه هفت بانکی که هزینه این معامله را تأمین کرده اند، باقی مانده است که دلیل اصلی آن عملکرد ضعیف ایکس بوده است.
وام دهندگان که شامل بانک هایی مانند مورگان استنلی، بانک آمریکا (Bank of America) و بارکلیز (Barclays) می شوند، اعتبارات ماسک را به مدت 22 ماه حفظ کرده اند. در این گزارش براساس داده های PitchBook LCD گفته شده که این طولانی ترین معامله مالی محقق نشده برای بانک ها از زمان بحران بزرگ مالی بوده است. بحران بزرگ مالی به مجموعه ای از مشکلات اقتصادی اشاره دارد که اولین بار سال 2005 مشاهده شد و تا چندین سال ادامه داشت.
منابع وال استریت ژورنال به این نشریه اعلام کرده اند که بانک ها به دلیل حضور ایلان ماسک که همچنان یکی از ثروتمندترین افراد جهان است، مایل به سرمایه گذاری روی این پروژه بوده اند.
تأثیر وام مربوط به خرید توییتر بر عملکرد بانک ها
با این حال، به گفته منابع آگاه، این وام ها فشاری را بر ترازنامه بانک ها تحمیل کرده است، به طوری که برخی از وام دهندگان ارزش وام های خود را از زمان انجام معامله در پایان سال 2022 به میزان قابل توجهی کاهش داده اند. به عنوان مثال، فشار مربوط به بدهی ماسک باعث شده تا مقدار پول موجود برای سایر معاملات مالی محدود شود.
علاوه بر این، بدهی ماسک روی دستمزد کارمندان بانک ها نیز تأثیرگذار بوده است. به گفته این گزارش، برخی از بانکداران M&A (معاملات ادغام و اکتساب) شاهد کاهش 40 درصدی دستمزد خود در سال 2023 نسبت به سال قبل از آن بوده اند که دلیل اصلی آن وام های باقی مانده در ترازنامه بوده است که بزرگ ترین آن ها به خرید توییتر توسط ماسک مربوط می شود.
ایلان ماسک از زمان تصاحب توییتر اقداماتی را برای بازسازی و کاهش هزینه های آن انجام داده است، هرچند که ایکس همچنان از نظر مالی با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کند. طبق گزارشی از بلومبرگ، این شرکت در نیمه اول سال 2023، 1.48 میلیارد دلار درآمد داشته که این میزان نسبت به زمان مشابه در سال قبل از آن 40 درصد کاهش یافته است.