به گزارش فرصت امروز به نقل از دیجیاتو، «احمد آقایی»، سرپرست معاونت حمل ونقل وزارت صمت، اعلام کرد خودروسازان اجازه دارند دو بار در سال قیمت خودرو را به صورت رسمی افزایش دهند. براساس گفته های آقایی، طبق دستورالعمل شورای رقابت، خودروسازان می توانند مطابق صورت های مالی ۶ ماهه، حداقل سالی ۲ بار افزایش قیمت دهند. بنابراین پس از خروج شورای رقابت از فرآیند قیمت گذاری، این مسئولیت اکنون به هیئت مدیره خودروسازان تفویض شده است. انتظار داریم تا براساس رویه جدید، قیمت ها در ابتدای فروردین و ابتدای مهر هر سال تغییر کنند.
احمد آقایی این سخنان را در گفتگو با خبرگزاری فارس عنوان کرد. به گفته او، قیمت فعلی خودروها مربوط به امسال نیست. این قیمت ها که قبل از سال 1403 و در نیمه دوم سال گذشته اعلام شده بود. بنابراین قیمت های اعلامی در نیمه دوم سال گذشته توسط سازمان حمایت محاسبه و به تأیید شورای رقابت رسیده است. تنها قیمت خودروهای مونتاژی همچون محصولات هایما به روزرسانی شده است و خودروهایی همچون سورن پلاس و دنا پلاس با قیمت های قبل به فروش می رسند.
دفاع وزارت صمت از افزایش قیمت خودرو
احمد آقایی با دفاع از افزایش قیمت محصولات ایران خودرو گفت: «در نیمه دوم سال قبل قیمت بسیاری از خودروها افزایش یافت و این افزایش قیمت ها نیز مربوط به همان زمان است. ضمن اینکه براساس دستورالعمل خودرویی شورای رقابت تمام شرکت های خودروسازی براساس صورت های مالی 6 ماهه باید اصلاح قیمت داشته باشند. خودروسازان حداقل سالی دو بار می توانند افزایش قیمت خودرو را تجربه کنند.»
به گفته احمد آقایی، قیمت خودرو براساس دستورالعمل شورای رقابت، فرمول قیمت خودرو براساس قانون تعیین ثبیت قیمت ها، محاسبه توسط سازمان حمایت و ابلاغ توسط وزارت صمت صورت می گیرد.
صحبت های احمد آقایی پیرامون افزایش قیمت خودرو درحالی صورت می گیرد که مصرف کنندگان ایرانی همواره نسبت به گرانی بهای محصولات داخلی اعتراض داشته اند. درواقع افزایش قیمت اتومبیل که به صورت دوره های چندماهه رخ می دهد، قدرت خرید مصرف کننده ایرانی را تحلیل می برد. خرید یک دنا پلاس ساده با قیمت کارخانه برای مصرف کننده ایرانی حدود 9300 دلار هزینه به همراه دارد، در حالی که میانگین حقوق اکثر کارمندان و کارگران ایرانی کمتر از 250 دلار در ماه است.