دولت سال گذشته واردات خودرو های هیبرید و برقی به مناطق آزاد را مصوب کرد، اما این امر مشکل مناطق آزاد را بر طرف نکرده است.
به گزارش فرصت امروز به نقل از دنیای خودرو، مسیح نوروزی کلدهی، کارشناس و فعال بازار خودرو در این خصوص گفت: «واردات خودرو می تواند باعث افزایش رقابت در بازار شود، توقع متقاضیان این است که خودروهای عادی هم در کنار خودروهای هیبرید و برقی وارد شوند که در این زمینه اخذ موافقت دولت و وزارت صمت برای سرعت بخشیدن به واردات الزامی است.»
عرضه خودروهای وارداتی چه میزان در تثبت قیمت ها بازار خودرو موثر است؟
عرضه خودروهای وارداتی به بازار خودرو کشورها تاثیر قابل توجهی دارد. این تاثیرات می تواند مثبت یا منفی باشد. از یک سو، واردات خودروها می تواند باعث افزایش رقابت در بازار شود و قیمت خودرو ها را کاهش دهد. این موضوع می تواند برای مصرف کنندگان مزیت باشد و باعث افزایش تقاضا برای خودروهای داخلی شود. ازسوی دیگر، واردات خودروها می تواند باعث کاهش تولید خودروهای داخلی شده و در نتیجه باعث افزایش بیکاری در صنعت خودرو شود. همچنین، واردات خودروهای قدیمی و غیراستاندارد باعث آلودگی هوا و محیط زیست می شود. بنابراین، برای حفظ صنعت خودرو داخلی و محیط زیست، باید به دقت و با برنامه ریزی مناسب، واردات خودروها را مدیریت کرد.
آیا با واردات خودروهای کارکرده از مناطق آزاد به سرزمین اصلی موافق هستید؟
هر از گاه موضوع واردات خودرو کارکرده مطرح و دوباره به دست فراموشی سپرده می شود، موضوع واردات خودروهای کارکرده از مناطق آزاد به سرزمین اصلی، واردات خودروهای کارکرده از خارج کشور به مناطق آزاد و دیگری واردات خودروهای نو از خارج از کشور به مناطق آزاد را داریم که با همه آنها موافقیم. در زمینه واردات خودروهای مناطق آزاد به سرزمین اصلی، دولت اقدامات لازم را انجام داده و برای واردات خودروهای کارکرده هم مصوبه تنظیم شده است.
محصولاتی که در این مناطق تردد دارند چه میزان از انتظارات متقاضیان خودرو را پاسخگو خواهد بود؟
مساله مهم واردات خودروهای نو به مناطق آزاد است. فعالان به دنبال واردات خودروهای نو به این مناطق هستند.