به گزارش فرصت امروز به نقل از خانه ملت، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در تشریح دلایل افزایش بهای تمام شده تولید، گفت: دانش فنی و تکنولوژی پایین در بخشی از صنایع و ارزان بودن قیمت حامل های انرژی که انگیزه ای برای بهبود این وضعیت ایجاد نمی کند و سوء مدیریت موجب شده بالا بودن بهای تمام شده تولید شده است.
محمدرضا پورابراهیمی در پاسخ به اینکه چرا سهام شرکت هایی مانند خودروسازی ها با وجود گران شدن قیمت محصولات تولیدی آن ها، رشد نمی یابد، گفت: برخی از شرکت ها زیان انباشته سنگینی دارند و هرچه که سود نیز کنند، تازه بخشی از زیان آن ها کاهش می یابد و با این سود شرکت به درجه مطلوبی نمی رسند، مانند فردی که به درآمد مناسبی می رسد اما تازه باید بدهی های قبلی خود را پرداخت کند، البته این افزایش قیمت می تواند به عنوان یک خبر مثبت باشد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت صنعت خودرو، بیان کرد: اولین نکته این است که بهای تمام شده تولید اقلام مصرفی در کشور ما بالاتر از متوسط قیمت تولید در کشورهای پیشرفته و متوسط است؛ به طور مثال اگر قیمت تولید هر تن آهن در ایران یک عدد مشخص باشد در سایر کشورها این عدد کمتر است.
وی در تشریح دلایل افزایش بهای تمام شده تولید، اضافه کرد: دانش فنی و تکنولوژی پایین در بخشی از صنایع و ارزان بودن قیمت حامل های انرژی که انگیزه ای برای بهبود این وضعیت ایجاد نمی کند و سوء مدیریت موجب شده بالا بودن بهای تمام شده تولید شده است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: نکته دوم این است که ما نمی توانیم با سیاست دستوری قیمت ها را مدیریت کنیم، این سیاست موجب شده که یک قیمت بازار و یک قیمت کارخانه ایجاد شود این تفاوت قیمت به جیب دلالان می رود و سهمی از آن نصیب مردم نمی شود، عملا مردم در حال حاضر با قیمت های بازار خرید و فروش می کنند که پیشنهاد ما این بود که با سازوکار بازار سرمایه می توان کشف قیمت انجام داد تا با این روش قیمت بالا شکسته و کاهش یابد در واقع زمانیکه خودرو در حجم سنگین در قیمت بالا عرضه شود، قیمت خود به خود پایین می آید.
وی در ادامه توضیح داد: به جای اینکه ما قیمت را پایین نگه داریم که به واسطه این وضعیت تقاضا افزایش یابد، در قیمت بالا حجم زیاد عرضه شود تا قیمت به تدریج کاهش یابد، روش رسیدن ما به قیمت های پایین این نیست که دستوری قیمت را پایین نگه داریم باید قیمت بازاری را از بالا با عرضه سنگین و ایجاد مزیت هایی در کیفیت خودروها مهار قیمتی کنیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه سیاست دولت در دو قیمتی کردن تحریک تقاضا است، ادامه داد: این سیاست موجب شده که فردی که به خودرو نیز نیاز ندارد، به منظور کسب سود برای خرید خودرو ثبت نام کند این در حالی است که در هیچ کشوری این گونه عمل نمی کنند.
وی همچنین به تصویب پایه های مالیاتی و سوداگری و ابلاغ آن ظرف ماه های آینده اشاره کرد و افزود: باید سوداگری در بازار خودرو حذف کرد تا تقاضا در بازار واقعی شود.
پورابراهیمی درباره واردات خودرو نیز بیان کرد: واردات خودرو باید انجام شود تا شرکت های داخلی با خارجی رقابت کنند، در بلندمدت نیز از طریق سرمایه گذاری مشترک به تولید خودرو با بهای تمام شده پایین و باکیفیت که صادراتی نیز باشد، برسند؛ زمانی می توانیم ادعا کنیم که خودروی باکیفیت تولید می کنیم که سایر کشورها این خودرو را خریداری کند، این مهم زمانی اتفاق می افتد که انرژی، فولاد و... در کنار سرمایه گذاری که دانش فنی دارد، لحاظ شود./خانه ملت