به گزارش فرصت امروز به نقل از تجارت نیوز، بابک صدرایی کارشناس خودرو، درباره تاثیر افزایش قیمت دلار در روزهای گذشته بر قیمت خودرو گفت: دلار مهم ترین عامل موثر بر قیمت خودرو است و در بسیاری از مواقع قیمت خودرو جلوتر از قیمت دلار حرکت می کند، به این معنا بسیاری از خودروها همواره در بازار با قیمت کنونی دلار قیمت گذاری نمی شوند بلکه با احتساب قیمتی بالاتر از قیمت کنونی دلار نرخ گذاری می شود و این امر به ویژه در مورد خودروهای وارداتی دست دوم رایج تر است.
سمت و سوی بازار خودرو با وجود گرانی دلار
وی افزود: بنابراین اگر جریان کنونی که در افزایش قیمت دلار شکل گرفته مقطعی نباشد و دلار به کانال 60 هزار تومان وارد شود و این افزایش قیمت موقتی، هیجانی و متاثر از رویدادهای اخیر سیاسی نباشد، بی تردید به تناسب افزایش قیمت دلار جهش قیمت خودرو نیز تداوم خواهد یافت و در آینده نزدیک افزایش 20 درصدی قیمت خودرو را در پیش خواهیم داشت.
صدرایی ادامه داد: هنوز افکار عمومی بر این باور است که جریان کنونی افزایش نرخ دلار دائمی نیست و به دلیل رویدادهای سیاسی که در منطقه حادث شده شوکی هیجانی به بازار وارد شده است و در صورت آرام شدن شرایط، دلار به نرخ های پیشین بازمی گردد. همچنین این تصور وجود دارد که دولت با هدف تامین بودجه مورد نیاز برای پرداخت پاداش و عیدی پایان سال دست به نوسان گیری دلار زده و پس از گذر از این بازه زمانی دوباره قیمت دلار را به جریان طبیعی خود بازمی گرداند.
این کارشناس تصریح کرد: اگر این گمان ها درست نباشد و رشد قیمت دلار تا یک ماه دیگر نیز ادامه یابد، علاوه بر بازار خودرو که اکنون نیز جهش قیمت ها را تجربه می کند، شرکت های خودروساز به ویژه سازندگان خودروهای مونتاژی نیز قیمت محصولات خود را افزایش خواهند داد. هرچند ممکن است قیمت خودروهای ساخت دو خودروساز بزرگ کشور به صورت دستوری ثابت نگه داشته شود، اما این دستوری شدن نه تنها به کاهش قیمت در بازار نمی انجامد بلکه گرانی خودرو در بازار را تشدید می کند، چون با قیمت دستوری توزیع خودرو نامناسب می شود.
وی میانگین افزایش کنونی ارزش خودرو را در بازار در پی گرانی دلار 15 درصد برآورد کرد و گفت: در همین حال خودروهایی که عرضه آنها کمتر است افزایش بیشتر و انواعی که عرضه آنها بیشتر است افزایش کمتر را تجربه خواهند کرد.
قیمت خودرو را با افزایش عرضه می توان کنترل کرد
صدرایی خاطرنشان کرد: تنها عاملی که می تواند در ماه های پیش رو شیب افزایش قیمت خودرو را کم کند، افزایش عرضه خودرو از سوی خودروسازان داخلی است. با توجه به اینکه خبری از واردات نیست و 7000 خودرویی هم گفته شده وارد شده اند هنوز حتی پلاک نشده اند و دولت هم وعده ای که برای واردات 100 هزار خودرو داده بود را عملی نکرده و تنها 5 تا 6 درصد از تعداد موعود وارد شده؛ بنابراین ها می توان از واردات خودرو به عنوان پروژه ای شکست خورده یاد کرد.
وی در نهایت یادآور شد: در شرایط افزایش قیمت دلار به طور معمول کسی به دلیل نگرانی از متضرر شدن حاضر به فروش خودرو نیست.