وقتی فاضلاب از چاه توالت بالا می زند و کل سرویس بهداشتی از بوی بو فاضلاب پر می شود کمتر کسی به این فکر می کند که خودش گرفتگی چاه توالت را باز کند. همه سریع با سرویسکار لوله بازکنی تماس می گیرند. در حالی که خیلی از گرفتگی های توالت و لوله های فاضلاب را می توان با فنر دستی لوله بازکنی باز کرد. اگر می خواهید روش لوله بازکنی با فنر دستی را بیاموزید با ما همراه باشید.
شاید ندانید که برای باز کردن لوله های فاضلاب، روش های مختلفی وجود دارد که یکی از آنها استفاده از فنر دستی لوله بازکنی است. به طور کلی باز کردن گرفتگی لوله با فنر متداول ترین روش لوله بازکنی است که هم با فنر دستی و هم با ژنراتور (فنر برقی) قابل انجام است. استفاده از فنر دستی برای روشی ساده و هم هزینه است که هر کسی می توان در خانه آن را انجام دهد.
فنر دستی لوله بازکنی یک ابزار ساده و کاربردی است که می تواند به راحتی گرفتگی های لوله های فاضلاب را برطرف کند. این فنر از یک سیم فلزی بلند و انعطاف پذیر تشکیل شده است که در انتهای آن یک قلاب یا پیچ وجود دارد. با فنر دستی می توان گرفتگی های سطحی و برخی از گرفتگی های نیمه سطحی را باز کرد. گرفتگی های زیر به راحتی با فنر دستی قابل باز شدن هستند.
گرفتگی های سخت که با سنگ، آجر، مصالح ساختمان، سیمان و اشیاء خارجی رخ می دهند معمولا با فنر دستی باز نمی شود.
برای باز کردن لوله فاضلاب با فنر دستی لازم است مراحل زیر را با دقت بخوانید و قدم به قدم طی کنید تا موفق شوید. مراحل باز کردن انسداد لوله با فنر دستی به شرح زیر است.
تنها وسیله ای که در این کار مورد نیاز ما است یک فنر لوله بازکنی از نوع دستی است. یک عدد از آن را تهیه کنید تا آماده لوله بازکنی شوید.
پیش از فنر زنی باید به خوبی آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید که سالم است. اگر فنر نو است و تازه خریده اید یک بررسی کلی انجام دهید ولی اگر فنر قبلا استفاده شده و احیانا فرسوده شده حتما به دقت همه جای آن را به خوبی بررسی کنید. اگر فنر شکسته یا خم شده باشد، نه تنها گرفتگی لوله باز نمی شود بلکه ممکن است خودش هم در داخل لوله بشکند و گرفتگی لوله را بیشتر کند.
دهانه لوله همان جایی که فاضلاب از آنجا وارد لوله می شود. کفشور حمام، کفشور حیاط، ناودانی و چاه توالت همگی دهانه لوله فاضلاب هستند. فنر را به آرامی وارد دهانه لوله فاضلاب کنید.
فنر را تا جایی داخل لوله فرو کنید که دیگه امکان این کار وجود نداشته باشد. دقت کنید که سر فنر در پیچ و خم های داخل لوله گیر می کند و فرو نمی رود. این مشکل در لوله های نازک مثل کفشورها بیشتر ایجاد می شود. شما باید با فنر به اصطلاح بازی کنید و با تکان دادن و جلو عقب کردن آن تلاش کنید سر فنر را از خمیدگی لوله عبور دهید. وقتی با تمام تلاش های بالا دیگر امکان ادامه مسیر برای فنر نباشد یعنی سر فنر به گرفتگی داخل لوله رسیده است. از این جا به بعد تازه کار ما شروع می شود.
وقتی سر فنر به گرفتگی رسید باید به وسیله دسته فنر آن را به داخل لوله فشار دهید و بچرخانید تا سر فنر به گرفتگی فشار آورده و در آن بچرخد. فشار و چرخش همزمان فنر باعث می شود گرفتگی داخل لوله جابجا شده و چسبندگی خود به لوله را از دست بدهد. ممکن است لازم باشد فنر را چندین بار وارد لوله کنید و آن را بچرخانید تا گرفتگی به طور کامل برطرف شود. این کار را انجام دهید. مداومت در انجام این کار باعث می شود گرفتگی لوله کلا باز شده و مسیر عبور آب آزاد شود.
برای این که متوجه باز شدن گرفتگی لوله شوید باید داخل لوله آب وجود داشته باشد. اگر در لوله آب و فاضلاب وجود دارد که هیچ ولی اگر وجود ندارد مقداری آب داخل لوله خالی کنید. در این صورت با باز شدن گرفتگی سریعا آب داخل لوله خالی می شود.
پس از این که گرفتگی لوله باز شد و آب داخل لوله خالی شد فنر را از لوله بیرون بکشید. در پایان کار بد نیست مقداری آب در لوله خالی کنید تا باقی مانده گرفتگی به وسیله آن شسته شده و از لوله عبور کند.
پیش رفع گرفتگی لوله با فنر دستی لازم است به نکات زیر توجه داشته باشید.
ژنراتور لوله بازکنی یا همان فنر برقی یک جایگزین مناسب برای فنر دستی است که توانایی فوق العاده ای در رفع گرفتگی انواع لوله ها با انواع گرفتگی ها را دارد. ژنراتور لوله بازکنی در حقیقت چیزی شبیه به فنر دستی است با این تفاوت که چرخش فنر به صورت خودکار توسط دستگاه انجام می شود.
ژنراتورهای لوله بازکنی با قابلیت های خود باعث می شوند احتمال موفقیت شما در باز کردن لوله افزایش پیدا کند. اما مسئله مهم این است که برای استفاده از آن نیاز به یک ژنراتور لوله بازکنی دارید و طبیعتا این وسیله در اختیار اکثر افراد نیست. به علاوه این که استفاده از آن تا حدی نیاز به تجربه فنی دارد.
البته می توان به جای ژنراتور از دریل استفاده کرد. اگر با مسائل فنی آشنا هستید می توانید با دریل فنر زنی کنید تا بتوانید گرفتگی لوله را باز نمایید.
در بخش بالا روش باز کردن گرفتگی با فنر دستی به صورت کامل شرح داده شد. اگر با آموزش فوق موفق به باز کردن گرفتگی نشدید به این معنی است که یا گرفتگی سخت است و یا شما توانایی باز کردن لوله را ندارید. در این شرایط بهتر است از افراد خبره در این کار کمک بگیرید. شرکت خدمات فنی کاوه یک شرکت تخصصی در حوزه لوله بازکنی و رفع گرفتگی لوله در تهران است که از تکنسین های خبره برای باز کردن گرفتگی لوله ها استفاده می کند و در تمام مناطق تهران خدمات لوله بازکنی شبانه روزی ارائه می کند.
شرکت خدمات فنی و تاسیسات کاوه خدمات شبانه روزی لوله بازکنی در شمال تهران، جنوب، شرق و غرب تهران ارائه می کند. در هر محله ای از تهران که هستید می توانید به صورت تلفنی درخواست لوله بازکنی کنید تا نزدیک ترین سرویسکار شرکت به سرعت در محل شما حاضر شود و مشکلتان را رفع کند.