سیر ترشی یا ترشی سیر یکی از خوشمزه ترین ترشی ها برای غذاهای ایرانی است که ترکیبی ساده از سیر، سرکه، نمک و آب است.
سیرهای قهوه ای بسیار نرم و لذیذ هستند. سیر ترشی با غذاهای ایرانی مانند باقالی پلو با ماهیچه، میرزاقاسمی، دیزی یا آبگوشت و سبزی پلو با ماهی، واویشکا سرو می شود.
امروز در این مقاله که برگرفته از سایت معتبر آشپزی meals cook طرز تهیه ترشی سیر با سرکه سیب و سیر تازه را به روشی ساده به شما آموزش می دهیم. با ما همراه باشید.
در مورد اینکه سیر ترشی دقیقاً از کدام کشور منشأ گرفته است اختلاف نظر وجود دارد. برخی معتقدند که منشاء سیر ترشی 4000 سال پیش در هند بوده است و برخی نیز سیر ترشی را حدود 2000 سال پیش و منشأ آن را بین النهرین می دانند.
سیر ترشی یا ترشی سیر دارای خواص ارزشمندی است اما برای به دست آوردن خواص بی نظیر این ماده خوراکی باید در استفاده از آن اصل اعتدال را رعایت کرد.
1..پاک کننده طبیعی مجاری صفراوی و سنگ کیسه صفرا
3.سیر ترشی خون ساز و تصفیه کننده خون است
5.کمک به هضم غذاهای سنگین و افزایش سرعت هضم
7-از بین بردن زخم های دهان
9.سیر یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است و به کسانی که انگل های روده و معده دارند توصیه می شود مصرف سیر را فراموش نکنند.
11- بیشترین ویتامین موجود در سیر ویتامین C است.
16.کاهش چربی بد و کلسترول بد خون
17.مفید برای کاهش فشار خون بالا
20.مفید برای بیماران قلبی عروقی
در اینجا جدول تغذیه 100 گرم سیر خام آمده است. توجه داشته باشید که 1 حبه سیر متوسط تا درشت وزنی بین 3 تا 8 گرم دارد.
مقدار در 100 گرم سیر خام درصد مصرف توصیه شده روزانه
کالری 149 7٪
کربوهیدرات 33.1 گرم 11٪
فیبر 2.1 گرم 8٪
چربی 0.5 گرم 1٪
پروتئین 6.4 گرم 13 درصد
ویتامین B6 1.2 میلی گرم 62٪
ویتامین C 31.2 میلی گرم 52٪
تیامین 0.2 میلی گرم 13٪
ریبوفلاوین 0.1 میلی گرم 6٪
همچنین حاوی ویتامین های A، E، K، نیاسین، فولات، اسید پانتوتنیک و کولین است
منگنز 1.7 میلی گر5. قند خون را متعادل می کند
طرز تهیه سیر ترشی سریع و آسان
سیر 2.2 پوند
سرکه سیب یا انگور به میزان لازم
نمک ۱ قاشق چایخوری
دستور پخت سیر ترشی:
۱٫ ریشه سیرها را با چاقو ببرید. سپس به جز لایه آخر پوست آن را بگیرید. سیر را بشویید و بگذارید در آفتاب خشک شود.
2.سیر را در ظرف ترشی خود بریزید.
در سیر ترشی می توانید از سرکه سیب طبیعی یا هر سرکه دیگری به جز سرکه سفید و سرکه بالزامیک استفاده کنید، زیرا بالزامیک هم از نظر اقتصادی گران است و هم طعم شیرینی به سیر ترشی می دهد که جالب نیست.
افزودن چند شاخه ترخون می تواند طعم بهتری به ترشی شما بدهد.
هر چه سیر ترشی بیشتر بماند بهتر است.
در سیر ترشی نیز می توانید از سبزیجات معطر استفاده کنید.
می توانید داخل سیر ترشی یک برگ بو یا یک شاخه آویشن قرار دهید.
اگر این را جلوی آفتاب بگذارید، زودتر آماده می شوند و سیرتان نرم و شیرین می شود.
اگر سیر ترشی را در جای تاریک و خنک نگهداری کنید سفت و تند می شود.
برخی از افراد آب خرما یا رب انار را نیز به آن اضافه می کنند.
می توانید از سرکه خرما نیز استفاده کنید.
ترشی را با غذاهای نفاخ نخورید:
با غذاهای نفاخ از جمله لوبیا و آبگوشت، ترشی کلم و گل کلم که باعث نفخ معده و روده می شود، نخورید.
ترشی را با غذاهای دیر هضم نخورید:
ترشی را با غذاهای دیر هضم مانند کباب جگر سیاه، ماهی، تخم مرغ نیم پز و غیره مصرف نکنید.
ترشی را با ماهی نخورید:
خوردن ترشی با ماهی باعث ضعف کبد و ناراحتی معده و افزایش بیماری های سیستم ایمنی مانند ام اس، ویتیلیگو (جذام)، گیلن باره و ... می شود.
ترشی را با ماست نخورید:
ترشی را با ماست نخورید زیرا اسید لاکتیک موجود در ماست به همراه اسید استیک موجود در ترشی برای کسانی که معده حساسی دارند آزاردهنده است.
فصل و زمان مناسب مصرف ترشیجات:
بهترین زمان برای مصرف ترشی، سومین ماه زمستان و اولین ماه بهار است. بهتر است از مصرف ترشی در تابستان و پاییز خودداری شود. در فصل زمستان بر اساس توصیه طب سنتی باید از غذاهای گرم استفاده کرد، بنابراین اگر تمایل به خوردن ترشی دارید، در این فصل در کنار این غذاها ترشی بخورید تا اعتدال را رعایت کنید.
بهتر است از خوردن ترشی در شب پرهیز کنید زیرا خوردن سرکه و ترشی در شب باعث دفع بیشتر کلسیم از بدن و پوکی استخوان و ضعف اعصاب و حتی سکته مغزی و قلبی می شود.
در مصرف ترشی به این نکات توجه کنید:
اگر ترشی کهنه باشد قارچ هایی در داخل آن رشد می کنند که باعث سرطان می شود پس بهتر است از مصرف ترشی مانده خودداری کنید.
امکان استفاده از مواد نگهدارنده و رنگ های خوراکی در ترشی های آماده اعم از کارخانه ای و روباز در مغازه ها که هیچ نظارتی روی این ترشی های روباز وجود ندارد هست، بنابراین ممکن است آلوده به قارچ باشند، بنابراین اگر می خواهید ترشی بخورید خودتان در منزل ترشی درست کنید و بخورید.
این باور که خوردن ترشی باعث کاهش چربی خون می شود و یا خوردن آن با غذا می تواند چربی غذاها را از بین ببرد، اشتباه است و مبنای علمی ندارد. مصرف ترشی باعث افزایش اشتها و پرخوری و در نهایت چاقی می شود.
برای نگهداری سیر ترشی در رستوران ها و فست فود ها از یخچال تاپینگ سرد استفاده میشود