به گزارش فرصت امروز به نقل از دیجیاتو، طی نیمه دوم تیرماه، بالاخره توافق میان شورای رقابت و خودروسازان در مورد قیمت خودرو های مونتاژی حاصل شد. براین اساس، قیمت اکثر خودروهای مونتاژی چینی در مقایسه با نرخ کارخانه کاهش اندکی را تجربه کرد. پس از حصول این توافق و اعلام نرخ های جدید، خودروسازان کوچک و بزرگ فراخوان هایی را برای تکمیل وجه متقاضیان صادر کردند. نتیجه مستقیم اعلام قیمت های جدید، کاهش نرخ خودروهای مونتاژی در بازار آزاد بوده است.
قیمت ها در بازار و کارخانه به هم نزدیک می شوند
نخستین جدول قیمت خودروهای مونتاژی از سوی شورای رقابت در بهار 1402 منتشر شد. جدول قیمت اعلام شده تفاوت قابل توجهی با نرخ کارخانه ای خودروها داشت. ازاین رو، افراد بسیاری تصمیم گرفتند تا در قالب سامانه یکپارچه عرضه خودرو نسبت به ثبت نام اتومبیل های مونتاژی اقدام کنند. با این حال اکنون قیمت ها همانند گذشته باقی مانده است و خریداران تمایلی به تکمیل وجه از خود نشان نمی دهند. نتیجه مستقیم این روند، سیل انصراف از ثبت نام و تکمیل وجه خودروهای مونتاژی است. فروکش کردن تقاضا برای خرید این خودروها از کارخانه باعث شده تا قیمت خودروهای مونتاژی در بازار نیز کاهش یابد؛ چرا که این خودروها بدون مشتری باقی مانده اند.
محصول شاخص مدیران خودرو در لیست قیمت خودروهای مونتاژی، تیگو 8 پرومکس است. این خودرو با قیمت کارخانه ای 2.7 میلیارد تومان عرضه می شود. قیمت این خودرو در بازار آزاد تا محدوده 4 میلیون تومان نیز صعود کرد. بااین حال اکنون با مبلغی در حدود 2.9 میلیارد تومان، قادر به خرید این خودرو از بازار خواهید بود. اختلاف قیمت تیگو 7 پرو، دیگر محصول محبوب و پرفروش مدیران خودرو نیز به حدود 100 میلیون تومان رسیده است. بنابراین مشتری واقعی نیازی به تکمیل وجه در کارخانه و انتظار برای دریافت خودرو نخواهد داشت، چرا که هم اکنون می تواند تیگو 7 پرو خود را از بازار تهیه کند.
قیمت خودروهای مونتاژی کرمان موتور، گروه بهمن و فردا موتورز
محصولات کرمان موتور رکورددار کاهش قیمت خودروهای مونتاژی طی هفته های جاری بوده اند. حتی نرخ برخی از خودروهای این شرکت در بازار نسبت به نرخ کارخانه ارزان تر است. همین مسئله باعث می شود که خرید خودرو از کارخانه برای متقاضیان هیچ گونه جذابیتی نداشته باشد. برای مثال، قیمت کی ام سی T8 محبوب در کارخانه معادل یک میلیارد و 650 میلیون تومان اعلام شده است، حال آنکه متقاضیان می توانند این خودرو را 200 میلیون ارزان تر از کارخانه در بازار آزاد تهیه کنند. اختلاف قیمت بازار و کارخانه جک J4 و جک S3 نیز به کمتر از 50 میلیون تومان رسیده است.
محصولات گروه بهمن به دلیل عرضه محدود، همچنان اختلاف قیمت چشمگیری نسبت به نرخ کارخانه دارند. این اختلاف قیمت در مورد دیگنیتی پرستیژ به اوج خود می رسد؛ چرا که این خودرو در بازار حدود 500 میلیون تومان گران تر از کارخانه فروخته می شود. بااین حال در حوزه خودروهای تجاری این اختلاف قیمت مشاهده نمی شود. پیکاپ کاپرا و وانت کارا با اختلاف قیمتی اندکی نسبت به نرخ کارخانه در بازار آزاد فروخته می شوند.
اختلاف قیمت لاماری ایما کراس اوور محبوب در بازار و کارخانه نیز کاهش یافته است. این خودرو اکنون 300 میلیون تومان گران تر از نرخ کارخانه در بازار آزاد فروخته می شود که این اختلاف در مقایسه با اختلاف یک میلیارد تومانی گذشته، بسیار کمتر شده است. خودروهای فردا موتورز همچون فردا T5 و سوبا M4 نیز اختلاف 100 الی 200 میلیون تومانی با نرخ کارخانه دارند.