نمایندگان مجلس دیروز با ماده واحده لایحه دوفوریتی واردات خودروی کارکرده با عمر حداکثر ۵سال از زمان ترخیص از گمرک، موافقت کردند. تصویب این ماده واحده به افت قیمت خودرو در مبادلات دیروز منجر شد.
به گزارش فرصت امروز به نقل از هشمهری آنلاین، نمایندگان مجلس دیروز لایحه دوفوریتی واردات خودروی کارکرده را تصویب کردند. براساس این مصوبه، ۳ماده شامل مواد ۱۱ تا ۱۳ به قانون ساماندهی بازار خودرو مصوب۱۴۰۰ مجلس افزوده می شود. بر این اساس از این پس واردات خودروهای کارکرده مجاز است و حداکثر عمری که برای این خودروها درنظر گرفته شده، ۵ سال است.
همچنین دیگر الزامی به انتقال فناوری همزمان با واردات خودرو نیست. قرار است آیین نامه اجرای این قانون را وزارت صنعت با همکاری بانک مرکزی، گمرک و سازمان های استاندارد و حفاظت محیط زیست تدوین کرده تا ظرف یک ماه از زمان لازم الاجراشدن قانون در هیأت دولت به تصویب برسد.
کارکرده ها از کی وارد می شوند
درصورت تأیید مصوبه مجلس از سوی شورای نگهبان و تدوین آیین نامه اجرایی آن انتظار می رود از یک ماه دیگر زمینه های قانونی واردات خودروهای کارکرده فراهم شود.
علی جدی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس دیروز در همین باره گفت: پس از طی فرایند تأیید لایحه واردات خودروهای کارکرده در شورای نگهبان، احتمالا این لایحه تا پایان تیرماه برای اجرا به دولت ابلاغ شود.
او با بیان اینکه شورای نگهبان برای بررسی ۱۰ روز زمان دارد، اضافه کرد: پس از بررسی شورای نگهبان و تأیید نهایی، لایحه مذکور برای اجرا به دولت ابلاغ خواهد شد. به نظر می رسد طی این فرایند حدود یک ماه زمان ببرد و لایحه تا پایان تیرماه برای اجرا به دولت ابلاغ شود.
تأثیر مصوبه جدید بر صنعت خودرو
برخی فعالان بازار معتقدند تصویب لایحه واردات خودروهای کارکرده می تواند منجر به افت فروش و درآمد شرکت های خودروسازی شود. با این حال، با توجه به میزان تقاضای موجود در بازار به نظر نمی رسد این موضوع روی محصولات داخلی تأثیر زیادی داشته باشد. در واقع این موضوع بستگی زیادی به تعداد خودروهای کارکرده ای دارد که قرار است وارد شود و احتمالا در آیین نامه اجرایی این قانون مشخص خواهد شد.
این آیین نامه طبق برنامه ریزی یک ماه دیگر در هیأت دولت تصویب خواهد شد. در شرایط حاضر طبق محاسبات وزارت صنعت میزان تقاضای واقعی بازار سالانه ۱.۵میلیون دستگاه است درحالی که تیراژ تولید داخل سالی یک میلیون دستگاه است.
جواد حسینی کیا، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس دیروز در همین باره گفت: واردات خودرو هیچ گونه خللی در روند تولید و صنعت خودروسازی در کشور ایجاد نمی کند. نیاز سالانه کشور به خودرو حدود یک میلیون و ۷۰۰هزار دستگاه است، درحالی که صنعت خودروسازی حدود یک میلیون خودرو تولید می کند و ۷۰۰هزار متقاضی واقعی نیازش بدون پاسخ می ماند که به نظر می رسد نیاز این تعداد از متقاضیان با خودروهای کارکرده پاسخ داده خواهد شد.
درصورت تأیید مصوبه مجلس در شورای نگهبان و تدوین آیین نامه اجرایی آن در دولت انتظار می رود از یک ماه دیگر زمینه های قانونی واردات خودروهای کارکرده فراهم شود.